torsdag 30 april 2009

Gudinnesamtal på kvällen

Ikväll har jag suttit och pratat länge med Kirsten som vet så mycket om Gudinnehistoria och bland annat har mycket kunskap om de tre aspekterna av Gudinnan: Bruden - den unga kvinnan, Modern eller Omma (Amma)- kvinnan mitt i livet och Kärringen - den visa kvinnan. Dessa aspekter finns i många olika kulturer. Bridget - bruden firas än idag på Irland den 1 februari när växtligheten just börjar gro. Omma eller Amma är ju besläktat med mamma och åkern på den plats där Villa Solhem ligger nu (mitt Gudinnehus ) den har kallats Kärringåkern sedan gammalt. Det kan betyda att kvinnorna odlade där men på en annan plats som heter Käringmossen har man funnit ett nära samband med Gudinnan Nerthus och att man offrat eller haft ceremonier till henne där. Kanske kan Kärringåkern haft ett samband med Nerthus med.. Det tycker jag känns spännande att tänka. Hennes namn sägs betyda Moder Jorden. Därmed har jag valt att kalla trädgården utanför Villa Solhem för Nerthus trädgård.
Alla rum i Villa Solhem ska få en egen skyddsgudinna
Ja en del av er vet nog det redan men även trädgården och komposten får en egen Gudinna.
Det var så spännande att lyssna till Kirsten och hon har så mycket kunskap och jag känner att vi kvinnor skulle behöva få veta mer om vår verkliga historia och de tusentals år, kanske hundra tusentals år som kvinnan haft en helt annan mycket mer jämlik ställning och där det under vissa perioder även varit matriarkat. Mycket tyder på att människor då även levde fredligt med varandra.
Gudinnebild av Nerthus
Nya tolkningar av vår historia
Kirsten nämnde även att det finns tolkningar om att flera av de fornborgar som det finns lämningar av kanske inte alls haft med krig att göra utan kunde tex varit lärocenter för kvinnor där de fått lära sig den djupa kunskap som de behövde i livet. Det är sådana center vi skulle behöva i vår tid och jag tänker mig att Villa Solhem ska bli det. Det finns också mycket som tyder på att magdansen har funnits även här i norden och att den då troligen var ett sätt för kvinnorna att mjuka upp höfterna och bäckenområdet för att underlätta födandet. Det fanns ju ingen kejsarsnitt på den tiden så mycket troligt är ju att man fick lära sig hur man kunde förenkla födandet på ett naturligt sätt. Rörelserna i vissa magdanser påminner även om de rörelser en kvinna kan ha när hon föder barn. Man har hittat en dräkt i brons i Danmark som har tillhört en kvinna från bronsåldern. Tidigare trodde man att kvinnorna kunde vara klädda så men att ha på sig en sådan och gå omkring i skulle vara mycket svårt. Men att dansa i den gick däremot bra. Nu använder en dansk kvinna en sådan dräkt för att dansa magdans och troligen var det så den användes på bronsåldern. Läs mer ...
Utbildning i Kvinno - Gudinnehistoria
Vi pratade även om att skapa utbildningar för kvinnor. Jag skulle själv gärna vilja gå en utbildning där man kan läsa mer och lära sig mer om vår Gudinnehistoria och de kvinnliga förebilder och mödrar som funnits i alla kulturer. Min plan är att i framtiden kunna erbjuda en utbildning för att stärka och inspirera kvinnor där det även ingår en hel del Gudinnehistoria eftersom jag tror att vi behöver hitta våra rötter för att stå stadigt och gå tryggt framåt i livet. Vi behöver lära känna det starka kvinnoarv vi bär med oss men som vi inte fått lära oss om i skolan. För den som är intresserad av detta kan jag rekommendera att åka till Gudinneveckan i Näsåker som Kirsten är med och arrangerar. Läs mer under http://www.tealogerna.nu/

onsdag 29 april 2009

Kärleksfest I Mundekulla

Idag har vi varit ett gäng som har fixat för fullt här i Mundekulla. Det ska nämligen bli Kärleksfest här till helgen. Kalle och Camilla har lånat kursgården för att bjuda in släkt och vänner till en stor fest och fira sin kärlek. De ville skapa detta tillfälle helt på sitt eget sätt istället för ett vanligt bröllop... Det tycker jag är underbart.
Jag tror att vi skulle ha mycket glädje av att våga skapa våra fester och sammankomster på nya sätt som vi själva vill ha det istället för att följa gamla traditioner av gammal vana.
Denna delfinmålning vara det första konstkort jag tryckte upp.


tisdag 28 april 2009

En Paradisäng













Sista dagen på Öland var jag och Camilla i Albrunna lund på södra Öland och såg på Våradonisen som blommade så vackert gula. För att komma till ängen där de fanns fick man gå genom en paradisisk stig fylld av gulsippor, blåsippor och vitsippor. Väl framme i lunden lyste de gula vackra våradonisen emot oss och vi slog oss ned och njöt av stillheten och lugnt på denna vackra Paradisäng.













Här sitter jag och njuter av blommorna.












Camilla med sin bäbis ! i magen.. härligt...

Äntligen kan jag skriva igen

Äntligen kan jag skriva i lugn och ro i bloggen igen. Jag har längtat efter det och längtat efter er som läser den.... Det betyder så mycket att ni läser och ibland ger en kommentar. Jag tycker det är kul att skriva hur som helst och jag älskar att gå in i Gudinnerummet men jag blir verkligen så glaaad när jag hör att det jag skriver stärker och inspirerar er och betyder något för er som läser.
Jag har ju varit på Öland
nästan en hel vecka och det har varit underbart och även soligt och fint väder. Det är min farmor som har bott i huset på Öland och sedan skänkt det till släkten på pappas sida. Det är jag mycket tacksam för då det är en så fin retreatplats för mig. Jag har verkligen kunnat koppla av även om jag också har jobbat lite. När man bor mitt uppe i en verksamhet som Mundekulla så är det viktigt att kunna ge sig iväg lite för att få egen tid. Inte minst har jag njutit av kvällarna och morgnarna att i lugn och ro lägga sig.. ligga och läsa lite, njuta och vila och att vakna och veta att jag kan ta det lugnt på morgonen, meditera lite .. det är njutning och lyx.
Leva nära naturen.
I farmors lilla hus är det så nära till naturen.. vips så går man med bara fötter på gräsmattan. Nässlorna, körveln, kirskålen och den vilda grönkålen växer precis utanför och blir snabbt en underbar soppa eller grön stuvning som är både god och fylld med nyttiga ämnen som jag riktigt kan känna letar sig ut i kroppen och fyller på det som behöver fyllas på med ny näring. Så fort solen tittar fram så kan man sitta ute i den soliga söderhörnan och fika eller läsa.
Naturlig hårvård
Jag var ju även hos min vän Monica i Färjestaden som är ekofrisör. Jag kan varmt rekommendera ett besök hos henne eller någon annan ekofrisör. Hos Monica får man först en jätteskön huvudmassage som ska vara mycket välgörande för håret men även för hela kroppen. Det är otroligt avslappnande. Därefter klipper hon mig varsamt och lugnt medan jag lyssnar till skön musik och sitter bekvämt i en skön stol, utan en spegel framför mig. Där kan jag se ut genom hennes fönster eller se hennes fina rum där ofta några levande ljus brinner.
läs mer http://www.monicasandrum.se/
Monicas hårvårdstips
Vill du ha ljusare hår
Jag provade detta och det fungerade bra. Jag hade dock ingen ringblomma men det gick fint ändå.
Recept:
6 dl vatten
1 msk torkad kamomill eller två tepåsar kamomillté
1 msk torkad ringblomma
½ pressad citron
Koka upp vattnet lägg i kamomillen och ringblomman. Låt dra i 10 - 15 min. Tillsätt ½ pressad citron. Sila av örterna. Skölj sedan håret i denna blandning. Låt den sitta kvar och gå gärna ut i solen vilket gör att kuren har ännu mer effekt. Sköljvattnet kan förvaras i kylen upp till en vecka och användas igen.
Naturlig gele eller mousse
Vill du få lite mer stadga i håret så att frisyren håller i sig på naturlig väg. Koka upp en msk linfrö med lite vatten. Låt dra en stund så det blir gele. Sila av linfröna och du har en kladdig massa som du kan ta i det fuktiga håret. (Jag tyckte först det blev stelt och konstigt.. men när jag väl kammade igenom det sen så blev det mjukt och gjorde att min frisyr höll i sig länge.
Det naturliga känns så bra
Det är något som bara känns så bra tyckler jag när det gäller att använda det som är naturligt. Så skönt att veta att det jag använder inte skadar mitt hår eller min kropp och inte heller naturen. Tvärtom har de naturliga örterna istället en positiv och stärkande inverkan.

Den du egentligen är

Nu när jag inte skrivit på länge kände jag att jag ville dela något inspirerande med er men visste inte riktigt vad.. Därmed blev jag så glad att få nedanstående rader av Adina som jag förmedlar vidare till er. Jag föreslår att du först läser igenom dem en gång. Sedan att du sakta läser en gång till och efter varje mening blundar och föreställer dig att du är den här kvinnan. För det är du ju redan... Hon väntar där djupt inom dig på att du ska upptäcka henne och låta henne få leva fullt ut genom dig.

“Imagine a woman in love with herself,
who believes it is right and good she is a woman,
who has walked through her past and who has healed into the present moment,
who celebrates her body’s rhythms and cycles as an exquisite resource,
who allows the feelings to pass through her as gracefully as a breath,
who trusts her experience of the world and expresses it,
who follows her creative impulses,
who designs a personal spirituality to inform her daily life, a woman who has descended into her own inner life;
who is grateful for the ordinary moments of beauty and grace,
who authors her own life,
who chooses friends and lovers with the capacity to respect her solitude,
who sits in circles of women;
who makes a powerful statement with every word she speaks, every action she takes;
who asserts to herself the right to reorder the world.
Imagine a woman who has vowed faithfulness to her own life and capacities;
who remains loyal to herself; regardless.
Now imagine yourself as this woman.”
~Patricia Lynn Reilly

lördag 25 april 2009

Gudinnor och Moder Jord

Jag är kvar på Öland under helgen. Har just varit och gått en underbar tur på Alvaret där jag älskar att vandra. I sommar ska jag föresten ha en retreat för kvinnor här på Öland och då ser jag mycket fram emot att visa mina finaste platser, vila, meditera och stärka och inspirera varandra. I mitten av juli sker det så titta gärna på hemsidan om ni blir sugna. När jag gick på Alvaret idag kände jag att min inspiration när det gäller kvinnor och Gudinnor handlar mycket om Jord och eld. Det andliga - kreativiteten men också vår samhörighet med Moder Jord. Nu ska Camilla, min syster/vän/andliga dotter komma och hälsa på mig i helgen här så då ser jag fram emot att prata mer om kvinnor, Gudinnor och Moder Jord. När jag vandrade idag kom det även en sång till mig som jag vill dela med er.
Inget mer skrivande under helgen.
Så njut av solen och det underbara vädret. Jag berättar jag mer om min upplevelse och lite nya insikter på tisdag. Tills dess ha det så fint. Kram Anne

fredag 24 april 2009

Ett soligt Öland och Nässelsoppa

En liten hälsning bara från ett soligt Öland där jag befinner mig några dagar för att göra min bokföring samt vila och njuta. Jag hinner med båda delar riktigt fint... Igår gjorde jag Nässelsoppa och satt ute i trädgården och njöt av den. Det är så gott och varje vår när jag äter det känns det som att det är något som kroppen verkligen behöver. Jag kan riktigt känna hur en värme sprider sig ut i hela kroppen.. Kanske är det alla mineraler och småämnen som vår kost idag ofta saknar.. Prova får du se... Nu ska jag iväg till min ekofrisör och klippa mig samt få huvudmassage - det är helt underbart !! Kram Anne

tisdag 21 april 2009

Retreat och Bloggvila

Nu kommer jag nog inte att skriva på några dagar.. då jag inte har uppkoppling i stugan på Öland. Kanske blir det något inlägg om jag tar mig till biblioteket... Njut av våren... Anne

Egen Retreat på Öland

Nu ska jag om en liten stund ge mig iväg till Öland för att vila, vandra i naturen men även sitta och jobba lite. Det ska bli så skönt... Känner att jag behöver lite egen tid nu och det känns så fint att kunna unna mig det. Det är något som jag skulle vilja uppmuntra alla kvinnor att göra. Ge sig iväg lite och ge själv lite egen tid att vila och bara vara även om det bara är en eftermiddag eller en dag. Det går om vi bara bestämmer oss för det.. det finns andra som kan ta hand lite om hus och barn... Eller som Mama Gena säger tror jag: Vi kvinnor får ingen ledig tid tilldelade oss så det är igen idé att vänta på det.... Den lediga tid vi vill ha den får vi ta själva.... Så ta den nu eller så snart du kan.. Jag har märkt att allt ordnar sig förvånansvärt bra ändå även om det inte blir precis så som jag har tänkt mig eller som jag brukar göra... men vissa saker kan även bli bättre.
En Nyckelring till Villa Solhem
Jag visade ju blommorna jag fick nedan. Denna fina lilla nyckelring till Villa Solhem fick jag också i Söndags av Susan. Visst är den helt underbar och som en Sol... Så här stod det på kortet:

















Din nyckel
Till ditt drömhus
För din Kreativitet
Lycka till Anne
önskar Susan

måndag 20 april 2009

Invigning av Villa Solhem







Nu vill jag bara berätta att invigningsfesten blev mycket lyckad. Flera av mina vänner kom med så vackra blommor och de flesta vet att jag gillar gult och orange så det blev mycket gult... och andra vackra färger som ni ser här...












Blomcollage av några av de vackra blommor jag fick
De flesta kvinnor från båda mina kvinnocirklar var med .. den jag deltager i Kalmar och den jag håller i Mundekulla.. det kändes fint. Det kom även flera nya kvinnor som inte varit här förut vilket också var trevligt. Jag tror vi var 26 kvinnor och en bäbis samt en bäbis i magen.. Alltså egentligen 28 stycken. Solen lyste lite varsamt och milt och vi inledde med att jag berättade min intention med Villa Solhem och mina tankar om det kvinnliga andliga. det kändes väldigt speciellt och jag känner att det kommer ske väldigt mycket fint som har att göra med kvinnor, andliget och Moder Jord här.
- Det vet vi väl alla att Gud är en kvinna
var det någon som sa och det kändes härligt befriande och alla skrattade. Kändes som att de flesta kvinnorna kunde instämma med att nu räcker det med manliga Gudsbilder, vi vill ha Gudinnan och det feminina andliga. Jag hade just hittat en bok där det stod om 365 Gudinnegestalter, en för varje dag under hela året. Den 19 april var det Rangda från Bali som man skulle tänka på. Rangda stod för fruktbarhet och att föda fram nya projekt och det kändes om att det stämde med Villa Solhem samt att även bäbisarna symboliserade det. Dessutom hör och häpna så var hennes färg Gul, saffransgul som människorna på Bali tog på sig för at hylla henne genom att ge frukter till exempel.
Ceremoni och kvinnocirkel
Vi gjorde sedan en meditation där vi fick känna in vad vi önskade i vårt eget liv och vad vi önskade för världen, samt dela det i cirkeln genom att så ett frö.... sedan sjöng vi Camillas sång: Moder jord jag föds ur ditt inre.... och gjorde en gemensam dans, efter det var det kvinnocirklar där vi samtalade i mindre grupper omkring självkärlek, samt gav varandra uppskattning. Jag fick just denna kommentar idag på mailen:
Tänk att ett kvinnocirkel-samtal på 5-10 min, med helt nya människor kan ge så mycket! Fantastiskt! Förstår att du brinner för detta och det behövs ju verkligen!
Till fika hade Linda gjort en så vacker Solkaka .. en morotskaka med solmönster.. tack Linda.
Psykosyntes, yoga och Louise Hay
Efter fikat berättade Madeleine om Psykosyntes vilket jag tycker var mycket intressant och blev sugen på att själv gå några sessioner i. Sedan höll Lisette ett skönt yogapass och efter det var det en god vårsoppa med mycket grönt som Helena hade fixat. Slutligen var vi ett litet gäng på ca 7 kvinnor som kröp upp i den gröna mysiga soffan i entrén och tittade på Louise Hay-filmen "You can heal your life" som jag nu sett ungefär 4- 5 ggr tror jag. Lika bra var den nu och påminde mig igen ännu mer om hur viktigt det är vad vi tänker och hur vi kan skapa det liv vi vill leva genom att välja de tankar som stämmer med vår längtan.









Jag glömde ta bilder från Villa Solhem och invigningsceremonin... men här sitter vi och fikar i cafét.

lördag 18 april 2009

Bjud in dina SysterGudinnor

Bjud in dina "SysterGudinnor" till en Kvinnofest !
I morgon ska jag ha Invigningsfest som en del av er kanske har sett. Jag vet nu att det alltid ger så mycket när vi kvinnor träffas i ett djupare syfte för att dela det som är viktigt och för att ge näring till varandra och stärka varandra. Därmed kommer dagen även innehålla en stund när vi alla delar tankar i kvinnocirklar. Vi kommer även att sjunga och dansa och göra en fin ceremoni.
Bjud in dina väninnor
Jag vill uppmuntra alla kvinnor att bjuda in era vänner till en kvinnogemenskap där ni kan växa. Om ni inte har en kvinnocirkel så kan det ju vara fint att bara bjuda in till en eftermiddag eller kväll där ni möts och gör det som ni tycker känns inspirerande och meningsfullt. Även om ni bara är två eller tre stycken så kan det bli en underbar stund. Ni kan lyssna på avslappningsband, måla, sjunga, dansa, ha en kvinnocirkel där ni lyssnar till varandra eller göra det som känns upplyftande för just er.
Vi kvinnor behöver komma samman för att:
- dela tankar om det som är viktigt.
- bli stärkta i att lita mer till vår egen inre vishet.
- lyssna till varandra och känna igen oss i varandra.
- inse att vi är många som tänker samma sak
- inse att vi är underbara och värda kärlek som vi är
- uppmuntra och stärka varandra
- gråta och skratta tillsammans
- njuta och glädjas med varandra
- dela närhet och värme med varandra
- känna att vi är del av en trygg kvinnogemenskap
- hämta kraft till att förändra det som inte känns bra
- inse att Tillsammans finns det inget som vi inte kan göra

-inse att Tillsammans kan vi förändra Världen !

fredag 17 april 2009

Villa Solhem, invigning

Jag kommer nyss från Villa Solhem. Vi håller på att göra fint där till invigningsfesten på Söndag. Jag tror inte att så många har förstått vilket hus det är !! Solsalen är helt enkelt underbar, stor, ljus och solig. Jag håller på att inreda varje rum lite mer personligt och fixade lite ikväll med rosenrummet som har en gammadags rosentapet, lampor med rosor på och till och med ett duschdraperi med rosor. Glasverandan därnere som ska användas till matsal säger alla som kommer in i Åhhh.. Den är väldigt fin och speciell och i mitten står en stor ekstam. CalleWarfinge lade sista handen vid den vackra mjuka och luftiga trappan med bambustänger upp till andra våningen. Den är ett konstverk i sig. Calle har även gjort ett fantastiskt konstverk i bastun i relaxen. Se bilder och läs mer på www.Mundekullabloggen.blogspot.com
Vilken gåva
Tänk att jag ska få använda en så fin byggnad vid mina kurser... visst har Mundekulla alltid varit jättefint och de lokaler vi haft tidigare är jättefina med... Men jag känner lite speciellt för Villa Solhem och ser det lite som "mitt" att använda till retreater och kvinnoevenemang... Känner mig verkligen priviligerad. Även om det också kommer att användas i andra sammanhang och vid andra kurser som tex en yogavecka i sommar.
Invigningsfest på Söndag för kvinnor
På Söndag ska jag ha en invigningsfest för kvinnor i Villa Solhem. Varmt välkommen. Du kan läsa mer om det på Mundekullas hemsida. http://www.mundekulla.se/

torsdag 16 april 2009

Kloka kvinnor

Roligt att min blogg sprids via andra härliga kvinnor. Eftersom jag inte hinner skriva så mycket idag så vill jag tipsa om Adinas sida kloka kvinnor, där hon skriver om andra kvinnors tankar och där det finns mycket inspiration att hämta samt där hon även tipsar om Gudinnerummet.. kul.... tack för det Adina http://lovingliving.se/klokakvinnor.html

onsdag 15 april 2009

Blåsippor i Nunnedalen


Det var så vackert i Nunnedalen på Öland när vi var där i helgen och fullt med båsippor så jag ville bara dela med mig några. Det är en så speciell känsla att vandra bland vårblommor. Det väcker något nytt och fräscht inuti.

En av alla dessa Gudinnor

Jag har just gråtit för att jag blev så rörd. Jag inser ännu mer att det går omkring en mängd förklädda Gudinnor som vi inte ser för att de inte ser ut till det yttre som vi kanske tänker oss att en Gudinna ska se ut. Susan Boyle är definitivt en av dem och en fantastisk Sång-Gudinna.
Tyvärr gick det inte att lägga in detta underbara videoklipp i bloggen men det är bara att klicka på länken och sätta på högtalarna och njuta och jag vill bara säga en sak. Gör det ! http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY

måndag 13 april 2009

Vårblommor och Gudinnan

Nu har jag haft några vilsamma soliga dagar på Öland med Peter. På Påskdagen vandrade vi flera km i Nunnedalen (passar ju mig som tänker bli nunna på deltid) där var det helt blått med blåsippor ... sååå vackert... I Vickleby lund var det ett vitt hav av vitsippor och överallt i den gamla byn där vi har ett hus, var det blå gräsmattor med skilla.. ska nog lägga in några bilder jag tog.
Som ni vet så tycker jag det är dags att lyfta fram det feminina andliga... Fick den här länken av Adina, jättefin sång och inspirerande bildspel. Tack Adina

lördag 11 april 2009

Lite tankar vid Påsk

Jag delade ju lite tankar om Lina Sandel och hennes dikt,”blott en dag” i ett tidigare inlägg. Kanske är det som Lina säger att de flesta dagar innehåller lite smärta i någon form, ibland mer ibland mindre. Kanske kan accepterandet av detta göra att smärtan inte känns lika tung när den kommer. Samtidigt vill jag liksom Louise Hay fokusera på det ljusa och jag tror vi behöver det för att kunna ta till oss det goda som finns samt lyftas upp igen och få ny kraft och nytt hopp. Jag tror även att den smärta vi kan känna blir större när vi identifierar oss med att den här världen är allt som finns och att vi bara är kroppar som lever här en kort tid. När vi vet att vi är något mer, när vi vet att vi är eviga gudomliga varelser och att det finns en värld bortom denna då kan vi lära oss att se på allt och alla med mer förlåtelse. Vi kan se bakom det som sker och se kärleken och det eviga som också finns där hela tiden även i den djupaste smärtan och då behöver smärtan inte bli så svår. Vi kan känna att det finns något som bär oss igenom det smärtsamma. En trygg hand som vi kan vila i.
“Beyond this world there is a world I want” står det i min favoritbok, “A Course in Miracles”
För mig handlar det om att vi kan välja att de på världen på ett nytt sätt med förlåtande och mjukhet mot oss själva och andra. Då kan vi se ljuset som finns där i varje människa. ACIM säger också att människor har missförstått budskapet om korsfästelsen. Att budskapet egentligen är “Lär endast ut kärlek för det är vad du är” och en uppmaning till frid, genom kärlek och förlåtelse. Samt att uppståndelsen är det positiva budskapet om att det finns ingen död, livet är evigt, som det var meningen att vi skulle ta till oss mer. Jag tycker om kyrkor där de har ljusa upplyftande bilder som får människor att påminnas om att ljuset finns där hela tiden. Jag har avslutar med några rader ur ACIM.
“Allt ditt förgångna förutom dess skönhet är borta och ingenting förutom välsignelse finns kvar. Jag har bevarat all din godhet och varje kärleksfull tanke som du någonsin tänkt. Jag har renat dem från de misstag som dolde deras ljus och bevarat dem åt dig i deras egen fullkomliga strålglans. Du kan förvisso gå i frid. Jag lägger Gudinnans frid i ditt hjärta och i dina händer så att du kan bevara den och dela den med andra. Hjärtat är rent nog för att bevara det och händerna starka nog för att ge bort den”
Så kära systrar idag är en ny dag så låt oss leva den i vetskap om att det goda vi har gjort och tänkt är det enda som vi behöver bära med oss. Därmed kan vi njuta av stunden och livet just nu och här.
Jag ska åka till Öland och vila och njuta av naturen där några dagar så det blir nog inga mer tankar här innan Tisdag.

fredag 10 april 2009

Invigningsfest 19 april

Nästa Söndag kommer jag att ha en invigningsfest för kvinnor på Villa Solhem. Det känns lite speciellt och kul och du som läser det här är varmt välkommen. Jag har en känsla av att Gudinnan har en unik och speciell tanke med Villa Solhem. Jag tror hon har ledsnat på att bli kallad Gud och "han" hela tiden och att hon därmed tycker det är utmärkt med en plats där det feminina andliga kan hyllas, vördas och blomma ut. En plats dit kvinnor kan komma på retreat för att vila och lyssna till sig själva och en plats där de kan hämta inspiration att vara allt de är och ge ut av sina resurser, sin kärlek och vishet till världen. Kanske kommer det ske en mängd kvinnoevenemang här men även retreater. Kanske blir det även längre retreater och kanske kan alla som längtar efter att leva ett fridsamt nunneliv på ett lite nytt sätt, med stillhet och meditation komma dit och göra det en period. Ja vi får se vad hon har i sikte men det känns hur som helst väldigt inspirerande och det finns ett helt underbart rum som ligger på andra våningen som vi kallar Solsalen. Varmt välkommen på Söndag du som kan och inte bor för långt borta. Läs mer på http://www.mundekulla.se/mundekulla/parse.php?p=invigningsfest-kvinnor.html

Solsalen i Villa Solhem

torsdag 9 april 2009

En Moders hjärta

Blott en dag, ett ögonblick i sänder
Vilken tröst evad som kommer på
Allt ju vilar i min Faders händer
Skulle jag som barn väl änglas då.
Han som bär för mig en Moders hjärta
O han giver ju åt varje dag
Hult dess lilla del av fröjd och smärta
så av möda som behag.

Jag har vilat i mitt gula rum där solen har lyst in så fint. Där har jag legat på min "divan" och lyssnat till Carolas Cd när hon sjunger Lina Sandels sånger. Såå vackert. Det som förvånade mig var att hon sjöng en "Moders hjärta.".. Tänkte först att Carola kanske gjort om sången men det visade sig att Lina Sandel ursprungligen skrev den så, men gav efter för önskningar om att ändra till Faders hjärta. Hade Lina levt idag och kanske även lyssnat till Louise Hay så kanske hon hade skrivit så här:

Blott en dag ett ögonblick i sänder
Vilken tröst evad som kommer på
Allt ju vilar i min moders händer,
därmed kan jag vara trygg ändå
Hon som bär för mig en moders hjärta
O hon giver ju åt varje dag
Dess beskärda del av ljus och glädje
kärlek, vila och behag.

Visst kan livet vara tufft ibland och visst råkar vi ut för utmaningar och när det är som värst så är säkert Linas psalm till god tröst. Men jag tror inte att vi behöver uppleva smärta varje dag. Jag tror att ju mer vi fokuserar på det som är sant, ljust, kärleksfullt, gott och fridfullt, ju mer kommer vi att kunna uppleva det även om det säkert kommer utmaningar då och då med. Jag tror det är viktigt att kunna tillåta sig att vara i det som är smärtsamt, när det känns så. Ju mer jag tillåter mig att gråta när jag är ledsen ju mer lättnad känner jag och ju enklare är det att bli glad igen. Men jag vill ha mitt fokus på det ljusa och goda i livet och i den processen får det som behöver komma upp till ytan göra det för att bli helat.

Din egen väg gäller nu.

Vad lustigt det är. I går skrev jag ett inlägg som handlade om att gå sin unika väg i livet. Det kom bara till mig i stunden och kändes väldigt rätt och bra. I går kväll visade Berndt (Peter pappa mig en ormvråk som hade flygit in i en grannes bil och därmed gett sig iväg vtill nya himlar) Den var så vacker och i morse kom jag att tänka på Solögas lilla bok som jag brukar titta i när jag ser speciella djur. Hennes tanke är att djuren och växterna har ett budskap till oss och att det kan betyda något speciellt i livet när vi ser ett visst djur.
Så här stod det under Ormvråk:
Det är din egen väg som gäller nu - den väg som du valt i ditt hjärta. Din gåva är att gå din egen väg. Här handlar det om att inte följa i någon annans fotspår. Du vet vad du vill, så skapa det. Du har alla förutsättningar för att lyckas. släpp dina tvivel.

Ibland får man samma budskap från flera håll och då är det ju något som vi ska lyssna till. så jag känner att jag vill använda Påskhelgen till att lyssna inåt, vila och ännu mer känna efter vad som är min egen väg och min djupaste längtan och dedikation just nu. Jag har en stark känsla för ungefär vad det handlar om, men jag skulle nog behöva skriva ned det och få det mer tydligt, samt kanske dela det med nära vänner.

onsdag 8 april 2009

Att följa din egen unika stig.

"When a woman has faith in something greater than her intellect or her present circumstances, she is in touch with her inner source of power. Each of us have within us a divine spark. We are inherently a part of God/Godess/source. We can make this spiritual connection from our inner guidance. We need go no further than ourselves to find it." Christiane Northrup.

Jag känner mer och mer att jag hellre vill vila i mig själv och lyssna till min inre vägledning eller guide, än att läsa för mycket av andras kloka tankar om livet. En del av mig tycker dock att det är viktigt att läsa och har mycket tilltro till andliga böcker. Men en annan del av mig vill vila mer i mig själv och inser att endast jag kan känna min unika väg i livet och vet det som är bäst för mig.
Att gå vår egen unika väg.
Det är inte genom att följa andra som vi kan bli fullt ut dem vi är, utan genom att våga gå vår egen unika väg i livet. Någonstans på vägen har vi fått alla de kartor och vägbeskrivningar vi behöver. Någonstans finns det en ny stig som just vi ska trampa upp. En stig som ännu ingen har vandrat på. Vi måste ha modet att ta några steg in på den stigen för att kunna finna det som finns där. Kanske väntar oss det mest förunderliga äventyr som ingen tidigare har upplevt. Kanske är stigen fylld av ljus och blommor. Kanske finns det något helt nytt där som ingen annan har sett och som just vi ska upptäcka och sedan ge till andra och till världen.
Vi kan ha en egen kontakt med det gudomliga
Jag tror att vi kvinnor nu mer enkelt kan ha vår egen kontakt med det gudomliga. Jag tror att Gudinnan hela tiden viskar i vårt öra nästa steg vi ska ta, men vi måste lyssna för att höra det. Jag tror att hon talar till dig och mig mer och mer tydligt nu och därmed kan vi även få mycket inspiration och insikter genom att lyssna till varandra. Jag tror hon viskar i vårt öra nästa steg vi ska ta och jag tror hon går med oss på vägen och håller oss mjukt i handen.

tisdag 7 april 2009

Varje tanke jag tänker

"Every thought I think is creating my future. The universe totally supports every thought I choose to think and beleive. I choose balance, harmony and peace and I express it in my life. "
Louise L. hay

Ikväll tittade vi lite igen på Louise Hay-filmen. Vi konstaterade att man behöver höra dessa sanningar och bli påmind om dem ofta för att riktigt ta till sig dem. Nu ska jag ta en stund innan jag somnar och tänka på det som:
är vackert
känns fint
jag älskar
jag njuter av
jag kan vila i och
jag djupast längtar till.

AnnaLoves- Nättidning

Idag är det ganska fullt upp och jag ska sätta mig en stund nu och gå igenom Kvinnocirkelboken som jag skriver på. Men jag ville gärna ge er som tittar in här något inspirerande så här kommer en länk till en Nättidning som jag tycker verkar fin och just den här artikeln är ju tänkvärd.
http://www.annaloves.se/index.php/positiv-karleksfull-energi-i-vardagen

måndag 6 april 2009

Be kind to yourself

"What you do for yourself – any gesture of kindness, any gesture of gentleness, any gesture of honesty and clear seeing toward yourself – will affect how you experience your world. In fact, it will transform how you experience the world".
Pema Chödrön

Tid till självkärlek

Har ni tänkt på hur mycket tid en elitidrottman lägger ned på att bli bäst och vinna guld. Skulle du och jag lägga ned 1/10dels så mycket energi och tid på att tycka om oss själva och må bra så skulle det ske mirakel i våra liv. Tex kan vi börja varje morgon med att tänka positiva tankar om oss själva och leva oss in i att vi redan känner oss som vi vill känna oss lever på det sätt vi älskar och som ger oss glädje. Vi kan föreställa oss hur vi går genom dagen med en känlsa av lugn, frid, glädje, kärlek, styrka eller det som vi vill. Vi kan tänka att endast det goda kommer till oss idag. Vi kan under dagens gång stanna upp då och då och tänka positiva tankar om oss själva, andra och uppskatta allt gott vi redan har i vårt liv. Vi kan innan vi lägger oss tänka på vad vi har gjort som vi är nöjda med idag. Vi kan sända tacksamhet till det.
Vila, njuta och vara närvarande
Vi kan även stanna upp då och då och bara sluta ögonen och vila en stund i vårt eget varande. Vi kan även stanna upp och njuta av en vacker blomma, naturen, fågelsången, en frukt, en kopp té och ta in alla underbara färger och former vi ser. Vara närvarande och ta in våra nära och kära och den kärlek de har till oss. Vi kan även ge oss tid till något vi älskar, tex att måla, sjunga, läsa, få massage, vandra i naturen, lyssna till härlig musik. Allt detta gör att vi känner ännu mer kärlek till oss själva men också till andra och till livet. Ha en underbar dag och kom ihåg att njuta. Anne

söndag 5 april 2009

Föredrag och Kvinnocirklar

Kalmar Slott skymtade jag så vackert när jag åkte in i Kalmar idag.
Jag har varit ute i stora världen på en liten utflykt, närmare bestämt i Kalmar. Men det kändes så mysigt att komma hem igen och gå in i mitt heliga rum "Gudinnerummet" där jag i lugn och ro kan dela det jag tänker och känner. Just nu sitter jag dessutom i mitt underbara Gula rum i Mundekulla. Det känns så skönt att det är Söndag och jag kan ta det lugnt och bara vara, vila och fundera.
Föredrag på Womens Wellness
Jag var inbjuden av min väninna Nina, att hålla en stund omkring "Självkärlek och Meditaiton" för kvinnorna som är med i Womens Wellness på Nordic Clubs träningscenter i Kalmar. Ca 20 kvinnor kom och det kändes kul och upplyftande att dela med mig om detta ämne, om även lite pirrigt att prata i en grupp jag inte känner. Oftast känns det lite tryggare att prata på hemmaplan i Mundekulla. Hur som helst visar det sig alltid vara trevliga, kloka och underbara kvinnor, vilket det ju var här med.
Det var mycket jag ville förmedla och dessutom skulle vi hinna med en avslappning och meditation med. Hur som helst kändes det som att allt gick mycket väl och att de som lyssnade fick ny inspiration. Vi hade en liten avslutningcirkel där de som var kvar delade vad den här stunden gett dem, och då fick jag lite feedback på att den hade påmint dem och inspirerat dem på olika sätt, vilket kändes fint att veta.
Kvinnocirkeln, vi har alla mycket att ge
Funderade lite på hemvägen hur mycket jag känner för att ha föredrag... Kanske är det så att om jag håller en liknande stund en annan gång så vill jag nog ha mer tid för kvinnocirkeln, där alla får dela med sig. Vi kvinnor har ju alla så mycket vishet att ge till varandra. Jag tror också att när vi själva får sätta ord på något så blir det tydligare för oss. Det är ju så det är när jag har kurser och kvinnocirklar här i Mundekulla men då finns det ju också mer tid.
Hur vill jag uttrycka mig och ge
Jag ska ge mig lite tid i eftermiddag att bara mysa och fundera på hur jag vill dela med mig. Hur ser det bästa sättet ut som jag vill uttrycka mig på, vad ger mig mest glädje och hur ger jag bäst till andra ?

lördag 4 april 2009

Strö ut positiva tankar

Jag har en positiv almanacka som jag beställt av Louise L Hay. Den står väl synlig vid min dator och ger mig daglig positiv inspiration. Idag står det så här:
"I sprinkle positive affirmations throughout my day, and they keep my inner smile going."
Ungefär:
"Jag strör ut positiva tankar (affirmationer) genom dagen och de får mig att hålla ett inre leende"
Så kanske vi ska prova idag att med jämna mellanrum tänka positiva tankar om oss själva, varandra och livet och se hur det känns och vad som sker. Vädret är ju definitivt på gott humör här och jag och Peter ska ut på en cykeltur och njuta av våren.... vilket ska bli härligt.
Kram Anne

fredag 3 april 2009

En stilla morgon

Ännu en underbar stilla morgon. Det är så härligt lugnt på morgnarna och nu i morse var det så friskt med lite frost på marken. Jag har vaknat och lagt mig med Louise Hay de senaste morgnarna och kvällarna. Hon har en Cd som heter Morning & Evening Meditations som jag har lyssnat till. Jag tycker det är en jättebra idé att vakna och lägga sig med ett positivt budskap. Blir inspirerad att själv göra en sådan Cd då det finns mycket som är bra på hennes men jag kan se hur jag skulle kunna få in ännu mer tankar tex om självkärlek med mera. Har hittat en Cd-spelare som man kan sätta på en viss tid som en väckarklocka och då kan man vakna till den Cd man vill istället för en pipande väckarklocka. En period brukade jag vakna till skön avslappnande musik och det kändes underbart med.

Här kommer några rader inför dagen.

"Gudinnan är med mig. Hon är mitt livs källa, livet i mig, luften jag andas, födan som håller mig vid liv, vattnet som förnyar och renar mig. Hon är mitt hem där jag lever och rör mig; Anden som leder mina handlingar, erbjuder mig sina tankar och garanterar min frihet från all smärta. Hon omsluter mig med godhet och omtanke, och hyser kärlek för dottern som hon lyser över, och som lyser på henne. Så stilla hon är som känner sanningen i det Hon talar om idag."
inspirerat av Lektion 222 EKIM


torsdag 2 april 2009

En stilla dag

Ännu en stilla dag när naturen håller på att sakta vakna. Har suttit i solen och njutit en stund.
Linda som hjälper oss här berättade i morse om hur bra hon mår av att vara på sin gård utan el, ute i skogen där hon kan arbeta i lugn och ro utomhus, utan en tanke på tiden. Tänkte lite på vilket naturligt liv människor levde förr. Man arbetade och blev trött och sedan vilade man. Nu springer vi på gymet för att träna och sedan sitter vi och mediterar. Kanske saknar vi lite att göra något i ett naturligt sammanhang. Inte för att det var bättre förr, men ändå fanns det ju mycket som känns naturligt och bra, inte minst en lugnare takt. Vi pratade även om att korna hade namn, vilket fortfarande finns kvar inne i ladugården och djuren var en del av familjen.
Var uppe hos våra grannar, ett fint äldre par och satt en stund hos dem och pratade. De har kvar lugnet från gamla tider och det känns när man kommer in till dem. Fick med mig ägg från deras hönor som går ute och pickar och har ett bra liv här i Mundekulla.
Fick dessa rader av Adina.... som jag tycker passar fint.

Sitting silently
doing nothing
spring comes and
the grass grows by itself

onsdag 1 april 2009

Lite vår tecken

Det är så varmt och skönt i Mundekulla idag och solen lyser. Jag har lämnat datorn och suttit en stund i solen och skrivit i ett block istället. Kunde inte låta bli att dela med mig lite krokusar som nu sticker upp här och var och dessa växte i gruset...

Ge dig själv meningsfulll tid

Här kommer lite mer tankar med anknytning till det senaste inlägget. Det jag ville dela är en känsla av att vi faktiskt kan släppa en hel del aktiviteter som inte ger oss djup mening. Samt att det är viktigt att lyssna till vad som känns kul och inspirerande och vad som känns mer som ett måste eller borde.
Jag och Peter blir tex ofta inbjudna till bröllop, födelsedagsfester m.m. då vi har ett stort nätverk runtomkring oss. Jag känner dock att även om jag tycker mycket om dem som bjuder in oss så ger det mig mycket mer att träffa dem en och en eller i mindre grupper som ofta leder till djupare samtal. Jag har börjat respektera att där jag är just nu i livet, så njuter jag av egen tid för stillhet och reflexion eller tid att göra det jag tycker är kul och att vara kreativ.
Jag har också börjat känna mer och mer vilka uppgifter som ger mig mening och tillfredställelse och vilka som jag egetligen inte trivs så bra med och blir stressad över.
Därmed har jag delegerat
mycket till andra och avsagt mig en del saker. Tidigare trodde jag det var omöjligt, samt att jag var oumbärlig. Nu märker jag att det fungerar ännu bättre och att de som har tagit mina uppgifter finner glädje i dem och att ha mer huvudansvar samt att Peter tycker det är kul med en del saker som jag inte känner för. Därmed får jag tid att utveckla mina egna projekt vilket känns kul och även gynnar verksamhten och kursgården. När jag sysslar med det jag tycker om känner jag ofta en vilsam och glädejfylld känsla. När jag däremot gör det jag inte trivs med vill jag snabbt få det gjort och stressar lätt upp mig lite.
Det bor en nunna i mig
En del av mig längtar mer och mer efter stillhet, meditation och att leva ett mer vilsamt och enkelt liv. Jag har alltid facinerats av andliga kvinnor och män som har dedikerat sina liv till det inre växandet och den andliga vägen. Jag tror att jag i framtiden kommer att arrangera fler och fler retreater och så småningom längre retreater där vi kan ägna oss åt att vila, meditera, skapa, odla och läsa inspirerande texter samt njuta av naturen och bara vara. Blir du sugen ?