tisdag 30 juni 2009

Kvinnofestivalen 2


Så här mysigt var det när vi hade morgonsamling vid hjärtsjön. Alla är inte med då det mesta är frivilligt och en del hellre ville ta det lugnt på morgonen. Att börja dagen utomhus, barfota i gräset och att dansa cirkeldans med andra är så fint. Här är det Camillas sång - Moder Jord - som vi dansar till.
Bilden är tagen av Linda Svensson.

söndag 28 juni 2009

En helt underbar Kvinnofestival

Vilken helt underbar kvinnofestival det blev ! Jag känner mig bara så avslappnad och helt uppfylld nu av allt som hänt !
Tänk så jag jobbade veckan innan för att fixa allting. Så äntligen i fredagskväll satt de där drygt 40 förväntansfulla och positiva kvinnor och jag förstod varför jag hade lagt ned så mycket energi på den här helgen. Jag hade även ett helt underbart team som hjälpte mig under hela festivalen och så många fina härliga kvinnor som höll i föredrag och workshops. Varenda punkt på programmet blev såååå fin. Alla var helt enkelt supernöjda.

Kvinnocirklar
Temat i år var ju kvinnocirklar så jag berättade lite om det vid ett tillfälle och lite då och då hade vi små minicirklar samt även en längre cirkel där vi hann att mötas lite mer
Underbart att se kvinnor växa och blomma ut
Det är så fint att se kvinnor växa och blomma ut och det tyckte jag mig se överallt - efter kvinnocirklarna när vi gett varandra uppskattning samt inte minst efter Helena Solunas underbara workshop där varje kvinna fick bli dyrkad som en Gudinna av de andra i en liten grupp och få mjuk beröring och massage. Åh så det lyste om oss alla efter det. Och dansen.... så mycket härlig dans det var och det uppskattades mycket. Ja det finns så mycket mer att berätta och Gudinnan var på vår sida med när det gällde vädret. Helt underbart soligt och på söndagen även lugnt och varmt. Så vi badade i vår lilla minisjö då och då när det blev för hett efter dansen.
Avslutningen blev som vanligt mycket fin
Alla delade med sig sin upplevelse och alla var såå positiva. Sofi ledde oss även i en härlig dansstund. Fler bilder kommer troligen snarast.
Några kommentarer:
"Så mycket kärlek och glädje vara det längesedan jag kände" Rose-Marie
"Tack för en härlig, inspirerande och helt underbar helg." Helen L.
"Nu åker jag hem med ett mer högburet huvud, som en Gudinna." Maria
"Tack för bra och fin kombination där hjärtat har fått vara med och så underbara kvinnor det finns. Iréne

onsdag 24 juni 2009

Kvinnofestivalen närmar sig

Nu är det fullt upp inför Kvinnofestivalen. Men det känns ändå som att det vilar ett lugn i allting. Jag har dessutom två jättefina tjejer som hjälper mig. Vilket väder det är också , man blir ju så positivt överraskad så fort man öppnar dörren och går ut. Tänk att det nästan alltid blir en lagom grupp som kommer till alla aktiviteter. Nu är vi nog ca 50 kvinnor och det var ungefär så många jag tänkte mig, rummen är fulla och ändå har de flesta som ville kunnat bo i rum och de andra valde sovsal eller tält. Jag hinner inte skriva så mycket denna vecka men berättar mer när allt är över.

måndag 22 juni 2009

Änglarna har landat


Jag fick ett mail häromveckan av en kär väninna. -Vill du har änglar på besök så kan jag skicka några, skrev hon. Vem kan tacka nej till det... De skulle anlända den 22 juni - idag alltså så nu har vi ( jag och kvinnorna som är här i Mundekulla) välkomnat dem med en mycket fin ceremoni och en fridfull känsla spred sig i hela rummet där ljusen fortfarande brinner när jag nu sitter och skriver. Det känns så mysigt att gå och lägga sig medveten om änglarnas närvaro.

fredag 19 juni 2009

Gudinnan Ann-Louise


Idag är det Midsommarfirande i Mundekulla och vi har fått besök av en mängd härliga människor. Däribland Ann-Louise Fransson som är en modern örtgumma och kan en massa om hur vi kan använda örter som medicin. Hon reser runt och gör örtvandringar samt har kurser där hon delar med sig av sina kunskaper. Jag har gått många vandringar med Ann-Louise och det är så spännande att ta del av vad vi kan använda i naturen. Vil du få info om Ann-Louises kurser. Maila henne: ann-louise.fransson@glocalnet.net



Idag hade hon dessutom med sig 6 små valpar, hur gulliga som helst. Det blev en av Midsommaraftons höjdpunkter, i alla fall för mig och alla barn.

Så sööööt...

torsdag 18 juni 2009

Ett föl har kommit


Varje sommar har vi förmånen att få lära känna sådana här små underbara varelser. Det här lilla fölet kom till världen för bara några dagar sedan och springer redan runt för fullt i hagen. Visst är det fantastiskt. Idag lyckades jag dessutom komma nära och hälsa på det för första gången.

onsdag 17 juni 2009

Gudinnemålning



För några dagar sedan damp detta vackra och härliga kort in i min brevlåda. Det var från Lisette som nyss hade tryckt sitt första kort av en av hennes egna målningar. Visst är det härligt och ger en skön känsla av frihet och att slänga sig ut i det nya i tillit. Konstnärinna: Lisette Therner

tisdag 16 juni 2009

Gudinnan Malin

Malin Berghagen har varit här på ledarskapsforumet och lett samtalen på ett mycket bra sätt tillsammans med Peter, samt hållit i morgonyoga. Idag när vi hade lyssnat på Pär Holmgren så satte jag och Malin oss i solen i gräset vid vår lilla sjö och samtalade en stund omkring andlighet och ekologi m.m. Jag uppskattar verkligen Malin för att hon är så djup, så klok och har en sån stark dedikation för att verka för en bättre värld och just nu är det mycket ekologi och jorden som hon brinner för.
Kurs med Malin i Mundekulla
Hon har verkligen avsagt sig en massa andra uppdrag för att kunna göra mer av det hon tror på så vi pratade om att hon kunde komma hit nästa år och hålla en kurs igen, vilket hon gärna ville göra. Hon har ju varit här tidigare och hållit en uppskattad yogakurs. Den kurs vi nu planerade tänkte vi dock kunde innehålla lite av varje och att yogan kunde vara en del. Men meditation och fokus på naturen och inre växande kunde vara en annan del.
Nunnor till Mundekulla
Hon berättade om några nunnor från Indien som skulle komma till Sverige och som hon föreslog kunde komma till oss i Mundekulla till hösten. Det kändes som en mycket bra idé då jag verkligen känner mycket för retreat och andlighet samt kvinnor och jag vet att vi alla behöver inspireras emellanåt av dem som verkligen dedikerar sig till den andliga vägen.
Malin du är verkligen en sann Gudinna
och jag har verkligen gillat dej mycket sedan jag träffade dej första gången. Du kan inspirera oss andra kvinnor att våga följa vår sanna väg i livet och stå upp för jorden och dess levande varelser. Tack för att du kom och gav så mycket till de här dagarna. Varmt välkommen igen! Kram Anne.
Ps gå gärna in och läs på Malins blogg där hon bl.a skriver om EkoLiv och har skrivit om sin upplevelse i Mundekulla samt skrivit ner anteckningar och egna funderingar från dagens föredrag med Pär Holmgren. Jag tror vi behöver påminnas om att det är dags att vi alla tar vårt ansvar för jorden och klimatet. Själv hade jag hört Pär förut och därmed smält en del redan av det han sade. Det jag gillar med Pär är att han trots att han ser hoten tydligt ändå är en mycket positiv person och hela tiden framhåller att vi kan ändra riktningm men vi måste börja här och nu , du och jag. http://www.malinberghagen.se/blogg/index.php?frontpage

måndag 15 juni 2009

Gudinnan Lou

Idag är det Ledarskapsforum i Mundekulla och efter att några män pratat lite mer abstrakta men tänkvärda tankar så kom det en helt underbar Gudinna inflygande på scenen vid namn Lou Rossling. Jag har hört mycket positivt om Lou förut och det bekräftades verkligen av hennes föredrag - eller det känns egentligen som hon bara stod där och berättade personligt och med mycket humor och känsla om sitt engagemang för barn och ungdomar och hur viktigt det är att bejaka och uppmuntra barn och inse att de är våra läromästare och att de redan har allt inom sig men de behöver att vi ser dem och uppmuntrar dem och älskar dem. Alla - både männen och kvinnorna - som var med på Lous föredrag blev djupt berörda.
Kvinnliga föreläsare
Det jag tyckte var mest härligt var att hon pratade så rakt från hjärtat och att hon gjorde det utan manus och på ett kvinnligt sätt. Därmed inspirerade hon mig mycket när det gäller att tala inför människor eller att ha föredrag. Vi kvinnor behöver ju inte härma männen utan vi kan tala på vårt eget sätt och kanske är det just då vi kan ge mest till både män och kvinnor. Jag kan inte återge det Lou pratade om jag kan bara säga att jag skrattade och grät om vart annat och att hon öppnade hjärtat på oss alla. Så om hon kommer i närheten av där du bor - Gå och lyssna på henne. Du kan läsa mer om Lou på hennes hemsida som dock på intet sätt förmedlar den upplevelse det var att lyssna till henne - Live. http://www.lourossling.se/

lördag 13 juni 2009

Artikel om Kvinnofestivalen

EN stor artikel om Kvinnofestivalen i Hemmets Journal!
Dessutom i deras Sommar - Jätte dubbel-nummer !
Nu har det hänt ! Kvinnofestivalen har hamnat mellan Lillbabs och Prinsessan Victoria i Hemmets Journal. Visst är det kul. Dessutom två stora uppslag. Hemmets Journal är ju en sådan där tidning jag alltid har läst hos min farmor och mormor. Undrar om man någon gång när man blir panchis (pensionär)kommer att köpa den själv. Vad tror ni ?
Marita Nilsson ringde mig förra året och frågade om hon fick komma och skriva om Kvinnofestivalen och det fick hon ju gärna. Så därmed var hon med oss under hela Lördagen samt hade även med sig en fotograf. Marita var jättetrevlig och hon uppskattade verkligen festivalen och skrev en mycket fin artikel.

Tankens kraft och Mirakel
Tro det eller ej men så här var det. Jag ledde ett avslappninspass på kvinnofestivalen där deltagarna fick välja att fokusera på något som de ville skulle ske i deras liv. Marita tänkte först att hon var ju där för att skriva men efter en stund kom hon att tänka på att hon skulle vilja vinna en krönikertävling som hon var med i och som en kvällstidning hade utlyst. Så hon tar en liten stund och fokuserar på det och vilar i den glada känslan av att vara en vinnare. Fem minuter efter att avslappningsstunden är slut ringer hennes mobil. Mobiltäckningen är usel men hon förstår så mycket som ett högljutt Grattis ! Hon har vunnit krönikertävlingen ! De kom till och med ut hit och fotade henne!! Det är sådant där som bara händer på Kvinnofestivalen ! Välkommen du med i år !
Läs mer om Kvinnofestivalen http://www.mundekulla.se/

fredag 12 juni 2009

Fågelunge och andlighet

Den här kvinnogruppen som hyr in sig här på retreat är verkligen så mysig och trevlig. Det känns skönt med en lite längre retreat och då får även vi både frukost, lunch och middag serverade vilket känns lyxigt.
En liten fågelunge
hade fallit ur boet och en av kvinnorna i gruppen hittade den. Vi listade ut var den kom ifrån, vilket visade sig var under några takpannor och en mysig kvinna i gruppen, klättrade upp för stegen och lade den försiktigt bland sina syskon. Vad bra det kändes.
Andlig samhörighet
Vi fick en jättegod soppa med hembakat bröd på kvällen som Hanna, vår fina kocka hade fixat. Jag, Hanna och Helena satt sedan länge kvar och pratade omkring andlighet. Vi har alla erfarenhet av kyrkan och det kristna budskapet och vi pratade omkring att det kan kännas lite konstigt att umgås med dem så är så bergfast säkra på att de funnit den rätta vägen och vill frälsa andra. Någon tyckte det fungerade bra att prata med den som är religiösa på deras språk för det är ju så att vi bär på samma längtan men tänker lite olika omkring de andliga begreppen. Vi kände att vi alla har en djup andlig längtan men att den inte uttrycker sig riktigt på det sätt som är i kyrkan. Vi kunde dock se att det finnsmycket som ärfint med det kristna budskapet samt värdet av en djup andlig gemenskap som de som tillhör en kyrka i bästa fall kan ha, och värdet av att tex gå till exempel till en kyrka varje Söndag för att få andlig inspiration.
Nya tidens kyrkor
I USA finns det ju många lite annorlunda och nytänkande kyrkor som jag gärna skulle tänka mig att gå till om jag bodde där. Vi kom fram till att vi kanske skulle försöka ha lite mer regelbundna andliga rutiner i Mundekulla. En vision jag har är ju att delvis leva lite som i en längre retreat eller som i ett Gudinnekloster där det feminina andliga är i fokus. Kanske blir det en längre Gudinneretreat här till våren... Vill du vara med ?

torsdag 11 juni 2009

Kvinnocirkel i Mundekulla

Igår hade vi kvinnocirkel här, jag och tre viljestarka Vädurskvinnor. Samtalen handlade mycket om att vi alla ville göra mer av det vi vill göra och mindre av det vi inte vill. Det vi hade gemensamt var att vi alla var i en fas där vi kände att vi ville vidare, insåg att vi har mer potential och att livet skulle kännas mer roligt och meningsfullt och att vi själva skulle känna oss ännu mer starka om vi gick vidare till nya äventyr.
Dags att säga upp sig.
Själv känner jag att jag färdig med att vara en Allt i Allo-tant som tar hand om allt som jag ser behöver fixas i Mundekulla. Jag har nya uppgifter som väntar mig men det är inte alltid så lätt att säga upp sig när man tror att man är oumbärlig samt har dragit igång en massa projekt. Kvinnorna i gruppen fick mig dock att inse att det är helt okey nu att jag bara är Värdinna här och därmed kan gå omkring och sprida lugn och vara trevlig samt att jag har mina kurser och kreativia projekt. Jag behöver inte samtidigt vara städerska, kontorist, kock, diskerska, trädgårdsmästare och telefonist. Vilken lättnad. Ja ibland behöver man verkligen andra som kan se på saker utifrån. När de sade det så kändes det mer självklart. Mundekulla har ju blivit så stort nu och det var ju knappat vi hann med när det var hälften så stort och liknande anläggningar som vi har drivs troligen av ca 10 - 20 personer.
Tack kära kvinnor
Så stort tack kära Anna, Anki och Eva samt även Lotta som inte kunde vara med denna gång. Ni hjälpte mig att se min nya roll och idag har jag gjort det som kändes kul och fint och det var att plocka blommor och sätta in i alla rummen till de kvinnor som har hyrt in sig här för en retreat över helgen. Samt att välkomna dem och se till att allt fungerar väl. Det kändes mycket trevligt och kändes varmt i hjärtat att de var så nöjda och glada då det är en speciell grupp kvinnor som behöver lite extrastöd just nu.
Mitt nya liv
Så nu ska jag börja se min nya roll här som innebär att jag glider omkring som en lugn och fridfull person som njuter av stunden och är lite värdinna här i Mundekulla samt leder kurser, retreater och driver kvinnofestivalen. Ibland leder jag ju även avslappning och meditation för grupper som kommer hit och sedan sysslar jag med mina kreativa projekt, skriver, målar, sjunger och ger ut mina produkter i världen. Jag känner att jag är på god väg in i mitt nya liv och gårdagens kvinnocirkel gav mig en extrapuff.... Kram till er och fundera på vad du vill säga upp dig från ! samt hur ditt nya liv ser ut!

söndag 7 juni 2009

Söndag och Uppvakningen

Idag har jag och Peter tagit en lång frukost och pratat om vad som är viktigt för oss i livet just nu och hur vi kan driva den här kursgården på ett sätt så att vi samtidigt får tid till oss själva. Vi gick även ner till Villa Solhem och gjorde en gemensam visionskarta för framtiden där, vilket jag tycker känns väldigt bra. Det verkar som vi ska kunna samsas riktigt bra här och att bådas våra drömmar kan få plats och komma till uttryck. Så framtiden känns ljus för Mundekulla och för oss med ochdet kändes fint att stämma av med varandra
Uppvakningen
Jag hittade en så fin dikt .. eller skrift på Amayetas blogg. Den kändes så stark och kanske lite extrastark för att den var på Norska. Jag och Helena cyklade ut en vacker tur i går och fikade i naturen med utsikt över sjön Löften. Där satt vi och gick igenom denna dikt stycke för stycke och delade tankar omkring den. Så underbart att ha en väninna att kunna dela djupa tankar med som finns så nära här i Mundekulla. Vill du läsa "Uppvakningen" eller "Oppvåkningen" så gå in på www.pow-wow-mamman.blogspot.com . Jag kan varmt rekommendera det.

torsdag 4 juni 2009

Att styra sina tankar

The nature of things around you is as you think it to be.
Your life is what you make it by your thoughts
Thoughts are the bricks by what you have built the building of your personality
Thoughts determines destiny
The world around you is a reflex of your thoughts.
Sri Swami Sivanada

Jag har funnit en underbar tunn liten bok som känns som om den håller på att ändra mitt sätt att vara och att tänka. Men kanske är det för att jag helt plötsligt är lite mer redo att ta till mig budskapet. Den handlar om vikten av att styra sina tankar och helt plötsligt är det som att jag kan fatta detta lite djupare, som jag hört sedan länge och även lär ut till andra. Jag läser lite i den på morgonen för att stärka mig själv och mediterar för att träna mig på att koncentrera mig på en sak i sänder vilket är till stor hjälp när man vill lära sig att styra sinnet och tankarna enligt Sri Swami Sivananda som har skrivit Thought Power som jag nu läser.
Jag är kär !
Varje morgon träffas jag och Sivananda i den ljusa och vackra solsalen i Villa Solhem och varje kväll när jag går och lägger mig lyssnar jag till hans budskap. Men han befinner sig inte i den här dimensionen längre så Peter behöver inte bli sotis. Men den här boken är helt enkelt bäst och djupast och andligast när det gäller hur vi kan styra våra tankar och slutligen helst sluta tänka... ja kanske inte helt men.... visst vore det väl skönt att bara vila i ett slags ljus fridfullt varande. Jag känner det ibland när jag mediterar och det blir ljust och stilla och det är så ljuvligt.
Jag inser det nu
Jag inser helt enkelt att de där tankarna av rädsla, dömande, ilska m.m. är inte så kul att vara fokuserad på så nu ska de sakta men säkert utrotas och ersättas av ljusa, kärleksfulla, fridfulla och positiva tankar. Sivananda säger att det går men man får ha lite tålamod. Så prova gärna du med att vara lite mer vaksam på tankarna och ändra dem en i sänder. Jag märker att det faktiskt fungerar och det ger stor utdelning.

onsdag 3 juni 2009

Gudinna för en dag

Hej kära Gudinnor !
Igår var Linda här för att ta lite bilder på mig. Bilderna tänkte jag använda i samband med kurser men även lite andra projekt och en del kanske till min kommande Cd. Jag har länge viljat ha sådär fina bilder som en del andra kvinnor har av sig själva på MySpace eller i andra bildspel. Där de har underbara vackra klänningar m.m. Då har jag längtat efter att få lite fina bilder på mig själv och nu fick jag det. Jättekul och jag är så tacksam till Linda.
Unna er att ta lite Gudinnebilder på er själva
Jag tycker alla kvinnor skulle unna sig att ta lite fina bilder på sig själva för att påminna sig om hur vackra vi är... Det kan kännas gott att titta på när man schavar omkring lite trött i morgonrocken eller håret inte är tvättat på några dagar. Lugn kan du tänka, när du då ser sig i spegeln, det där är inte mitt sanna jag .. det gömmer sig en Gudinna bakom den där masken samt att du kan sätta upp lite fina bilder på sig själv i närheten av spegeln och varför inte helt enkelt titta på de bilderna istället för i spegeln.. eller varför inte klistra över spegeln och endast ha en bild av ditt vackraste jag där istället. Det var ju en jättebra idé som jag just kom på nu. Okey visst är vi väl vackra och underbara jämt men ibland kanske vi kan tycka det själva med och det känns ju alltid bra. Jag fick många mer bilder men de här vita var lite spännande tyckte jag. Kram och godnatt.

Foto: Linda Svensson, Emmaboda
Tack Linda ! Du är en jätteduktig fotograf med en fin känsla dessutom så trevlig och enkel att samverka med. Hoppas det var okey att jag lade ut några bilder innan du hunnit fixa till dem ev.
Se Lindas fina foto på hennes blogg. www.frifoto.blogg.se

måndag 1 juni 2009

Tid till mig själv

Just nu befinner jag mig igen på Öland. Det är så fint med alla syréner och jag var ute och vandrade i morse på Alvaret som jag ju älskar så mycket och hade en underbar stund där idag. Jag brukar gå där och sjunga och fundera på livet. En sång jag ofta sjunger på och som jag skrivit själv är:

"Jag vandrar på jorden i kärlek och vördnad
vandrar på jorden i kärlek och fred
jag vandrar på jorden i kärlek och vördnad
och du vandrar här med
och solen värmer våra kroppar
och väcker allt till liv igen
och regnet faller i mjuka droppar
och renar oss om och om igen"

När jag går där och sjunger så känns allt mycket enklare och ljusare. Mycket bra tankar kommer till mig och jag kan se horisonten långt där borta vilket ger en känsla av frihet och att allt är möjligt. Här kommer en sång till som jag brukar sjunga när jag ser mig omkring där:

"Det finns en kärlek i allt runtomkring mig
Det finns en kärlek som talar varje dag
ja det finns kärlek i solen och i vinden
det finns kärlek i vartenda litet blad

Det finns en kärlek i blommorna på marken
i varje grässtrå som bugar där jag står
Ja det finns kärlek även i den trygga barken
kärlek finns överallt där jag går."

Mycket sker nu i mitt liv
Just nu sker det mycket i mitt liv på ett inre plan. Min mamma har hamnat på ett äldreboende och ska idag flytta in i sin lägenhet där. Det känns bra men det är en omställning att hon blir äldre och att hennes närminne knappt finns där nu. Dessutom hade min farmor som står mig mycket nära och är 98 år, ramlat och brytit höften på något sätt och nu opererats och var mycket svag och trött när jag hälsade på henne på sjukhuset. Jag märker att allt detta påverkar mig subtilt och finns med i bakgrunden.
Det känns viktigt att ge sig själv tid när det sker förändringar
och att ta hand om sig själv lite extra när vi går igenom stora omställningar i livet. Jag märker hur jag behöver tid att vara med mig själv och smälta det som sker. Tid att inse att jag snart är den äldre kvinnan och att det nu är jag som ser till mamma och farmor vilket det ju varit en längre tid. Det är verkligen en gåva då att ha systrar att dela detta med. Jag är så tacksam för min syster karin som bor nära mamma och tar hand om det mesta när det gäller henne och nu även flytten
Mitt föräldrarhem
Detta innebär ju även att mitt föräldrarhem snart kommer att säljas. Det är verkligen en liten idyll som jag är så tacksam att ha fått växa upp i. Har många minnen från somrar när vi satt ute i trädgården och när släkt och vänner hälsade på. Men livet går vidare och allt har sin tid. Ska lägga in en bild när jag kommer hem så ni får se. Kram Anne