fredag 30 juli 2010

Jag fylller år..

Firad av Sångkören
Vid 4-tiden droppade de in i trädgården, hela Sång o Gång-gänget och vi fick alla tårta.. hembakad och vacker med havtornssylt som garnering...Dessutom fick jag en hel kör som sjung "Ja må hon leva" härligt!


Super god och vacker tårta


Så här mycket folk har det nog aldrig varit i den lilla trädgården.

Spontan kvinnocirkel på Öland

Mysig morgonstund i lilla stugan med kvinnor.
Idag fyller jag år och blev gratulerad på sängen här på Öland av det lilla Sång o Gånggänget som sover i mitt hus här. Sedan försvann killarna och jag, Eva och Jenniffer hade en så mysig stund i det lilla köket där vi trängde ihop oss runt bordet med deras döttrar och åt frukost. Vi hade djupa samtal om relationer och kreativitet och det kändes så varmt och befriande bara att veta att vi är inte ensamma om våra utmaningar, vi kan känna igen oss i varandra, samt att vi kunde lära av varandras insikter och erfarenheter.

Litet utrymme ger närhet och en mysig känsla
Igår kväll samlades vi i ledningsgänget i min lilla stuga efter en härlig upplyftande konsert i Algutsrums kyrka. Jag hade tänt levande ljus och satt på tévatten och det blev mysigt eftersnack. Det är något mysigt med att tränga ihop sig i en liten stuga .. den fysiska närheten gör att vi kommer närmare varandra på alla plan. Övriga Sångare bodde väldigt enkelt på liggunderlag i en IOGT-lokal samt att några hade unnat sig en säng på vandrarhem..

onsdag 28 juli 2010

Ny ljus och solig energi!

Det är något nytt i luften
... en ljusning är på väg och jag ser den mer och mer... Är på väg vidare i livet på ljusare stigar igen. Häromdagen fick jag ett budskap som handlade om ljus och lätthet.... och att färdas lättare fram i livet för att kunna vara i ljuset mer. Det kändes fint... dags att släppa lite bagage igen... det är enklare att vara i ljuset när vi inte bär med oss så mycket... vare sig det handlar om prylar eller det förflutnas bagage... Visst är väl enkelhet ett helt underbart ord.. det vill jag leva mer i nu. Därmed fick bloggen lite ny stil med...

Gudinneskolan sommarkurs


Målning av Karin Skoglund

Sommarskolan har vilat lite
Ja som ni märker så har det tidvis inte blivit så mycket fokus på Sommarskolan då det varit så mycket annat som hänt här i Mundekulla, samt att vi haft en så skön och varm sommar och då temat ju har varit att unna oss njutning och glädje så kändes det rätt att vi alla har passat på att njuta av solen och värmen med.

Att älska oss själva är det allra viktigaste!
Nu har jag ny inspiration och mer tid.. så då tänkte jag knyta an till det allra viktigaste igen.. och det är ju att älska oss själva... När vi gör det så fungerar ju allt annat fullkomligt perfekt med... Så imorse har jag ägnat lite tid till min visionsbok och skrivit ner nya härliga affirmationer. Jag läste även i Louise Hayes bok "Du kan hela ditt liv" och fick ännu mer inspiration på att fokusera på självkärlek och det jag längtar efter i livet. Det kändes glädjefullt igen och jag tror att vi då och då behöver påminna oss om vilken kraft det är i våra visioner och att vi kan skapa livet precis så underbart och härligt som vi vill ha det...

Nu .. just idag.. börjar ditt och mitt Nya underbara liv
och det är bara vi själva som kan styra så att det blir så som vi vill och längtar till.. Så älska dig själv.. säg det i spegeln.. tänk det.. se din inre Gudinna ofta och känn att Du är henne!! Ge dig själv njutning och glädje ... Ja nu är sommarskolan på G igen med ny inspiration...häng med.. Kram Anne

Titta gärna in på Karin Skoglunds härliga hemsida och hämta inspiration.
http://www.katrinskoglund.com/tavlor_malningar.html

tisdag 27 juli 2010

Sång och Gång i Mundekulla

Nu Sjungs det i Mundekulla
Jag är med lite till och från och kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska vara kvar eller sticka till Öland för att få lite egen tid... så det får bli båda delar.. Har varit med och sjungit en del idag och åker nog i morgon och sen kommer de andra dit med för de ska sjunga och vandra på Öland. Sång är härligt och att Sjunga med Anders Nyberg öppnar hjärtat... Underbara positiva och upplyftande sånger varvas med att han påminner oss om att vandra raka i ryggen och inse att vi är bra som vi är.... Han är även inspirationen till körledaren i "Såsom i himlen" så ni kan förstå att det är mycket sångglädje här nu.
Vi började dagen med att sjunga utomhus.

söndag 25 juli 2010

Skapa o Måla ditt Liv- Utställning 2010

Konstutställning från Skapa o Måla ditt Liv 2010
Vi målade vår inre Gudinna.. relationer...våra visioner.. m.m. och lekte med färger och former och målade det vi fick inspiration på i stunden...


Liten utställning från Skapa o Måla ditt liv 2010


Rummet fylls mer och mer av kreativitet

Målning av Tina Hammarstrand

Målning av Anna Daneberga


Målning av Ingegerd

Målning av Tina - en färgstark Gudinna


Målning av Åsa Betts


Målning av Gunilla (akvarell)


Visionsmålning av Tina

Min inre Gudinna.. just nu..ren, ljus, lätt..

lördag 24 juli 2010

Vilken fin och djup kurs det blev.

Jag har just avslutat årets kurs i Skapa och Måla ditt Liv.
Vi har haft några underbara dagar där vi har målat mycket tillsammans samt lyssnat inåt för att känna efter hur vi egentligen vill leva och vad vår djupaste längtan är. Jag fick så mycket djupa och fina insikter själv under denna kurs och det blev ännu mer tydligt hur jag ska gå vidare i livet. I går kväll ledde jag även min egendesignade "svetthyddeceremoni" i vår vedeldade bastu... Den blev en mycket fin och uppskattad stund och jag känner att jag ska utveckla det ännu mer på mitt eget sätt. Vi fokuserade på att släppa det vi inte längre vill bära med oss i livet och istället bjuda in det vi verkligen vill och längtar till och som är meningen nu. På det sättet knöt vi även an till kursens tema.

Befriande målning
Den dag vi hade temat relationer kom vi också in i en befriande fas av målandet där några av oss, (bland annat jag!!) med mycket humor, värme och kärlek började måla mannens och kvinnans allra heligaste delar färgstarka med hjärtan, blommor ch glitter på. Det kändes lekfullt och kärleksfullt att få uttrycka detta genom målandet och det blev mycket fnitter och skratt och skämtande omkring detta... Kan varmt rekommenderas.. kanske jag skulle samla ett gäng kvinnor och ägna några timmar åt detta... eller varför inte ha en hel utställning på detta tema:-)) Som tur var kom tidningen innan kursen i år... Kanske lika bra såde inte kunde fota årets konstutställning.

Ja som sagt. lite fri tolkning av Anne...


Gudinnans allra heligast plats fylld med glitter och guld.


Ja det fanns fler än mig som fick inspiration.. på blommor ch bin och fjärilar...

onsdag 21 juli 2010

SKAPA och MÅLA ditt LIV 20 - 24 juli


Agneta Henning var vår superfina husmor.
Nu har kursen börjat...
Så mycket man hinner på en dag. Vi började dagen med mjuka rörelser, avslappning och en vägledd meditation där vi lyssnade till vårt eget hjärta. Sen blev det en underbar frukost med bland annat rawfood gröt, färska hallon och jordgubbar. efter det samlades vi för att prata om självkärlek och att upptäcka sin inre Gudinna och låta henne blomma ut ännu mer. Vi gjorde en vägledd meditation med fokus på färger och att upptäcka vilken eller vilka färger vi känner mest för och som är vår egen unika färg samt vi mötte vår inre Gudinna och såg hur hon såg ut och vilka kvalitéer hon hade. Efter det målade vi .. vi började att bara leka med färger och sedan målade några sin inre Gudinna. På eftermiddagen fick vi en helt underbart god och vacker Rawfood paj med torkad frukt nötter och mandlar som botten och fylld med hallonmousse och bananer och fullt med bär på toppen så vackert och supergott.... som Agneta hade gjort i ordning till oss.
Fantastikst vacker och god Raw- bärpaj bjöd Agneta på.

Här sitter några mysiga Gudinnor och njuter.
Efter fikat dansade vi
frigörande dans ca 45 min där vi gick igenom hela kroppen och dansade med varje kroppsdel till Anne Grundels fina CD "Sinnenas dans" Därefter var det Agnetas underbara mat igen och lite målning för dem som ville efter det. Slutligen avslutade vi kvällen i Relaxen där jag berättade om Gudinnehistoria och där alla delade sina tankar och vi pratade även en stund om vilka kvinnliga förebilder vi hade. Vi hade nog kunnat sitta kvar där länge men tröttheten kom smygande lite så framåt 22.00 var det dags att bryta upp. Vilken fin dag.. vilka underbara, fina kloka Gudinnor.. och så mycket kul och inspirerande vi hann med idag... ser fram emot morgondagen..

tisdag 20 juli 2010

Hej Alla Kära Gudinnor

Nu går det i ett här...
så jag hinner inte skriva så mycket.. Antar att ni med njuter av sommaren och är ute mycket.. I eftermiddag börjar Målarkursen här som jag ser mycket fram emot.. där vi ska lyssna inåt, dela tankar i cirkel och Måla och skapa våra visioner.. ska bli så fint.. Stor kram till er alla fina Gudinnor och passa gärna på att skapa dina visioner med.. det är roligt att skriva ner och måla och du kan måla enkla symboler.. och det bästa är att det vi fokuserar på har en tendes att inträffa lite enklare då.. prova får du se...

onsdag 14 juli 2010

Big family in Mundekulla


Här badas det och de flesta bor i tält
Varje år har vi ett sommarläger i Mundekulla
med Indianen Medicin Story och hans svenska fru Ellika. Många kommer tillbaka år efter år och vi lär känna varandra mer och mer. I år är även min syster och hennes två söner med så jag njuter av att bara vara i denna stora härliga familj där vi samlas varje morgon i en cirkel på ängen och Story säger en så vacker och fin hälsning av tacksamhet till Moder jord och alla hennes levande varelser.

Sedan är det olika aktiviteter under dagen
bl.a parsamtal där vi lyssnar till varandra för att helas och släppa de känslor och sår som hindrar oss från att leva helt och fullt. Lägret är en underbar möjlighet för föräldrar att kombinera personligt växande med att även kunna umgås med sin familj och sina barn. Barnen har det underbart i Mundekullas vackra miljö och nu när det varit så varmt har de mest varit i vattnet hela dagarna.


Anton och Davíd, mina fina systersöner
Vi samtalar i cirklar, sjunger, dansar, leker uppträder
...för varandra och lever lite som i en stor familj som är uppdelad i mindre klaner som möts varje morgon för en mindre cirkel. Tack vare den öppenhet och det bejakande det är när det gäller att uttrycka sina känslor så är vi många som kommer i kontakt med känslorna och låter det som behöver komma till ytan för att släppas fram och helas. Det händer alltid mycket mer med mig under det här lägret än jag kunde ana innan.

I år så har jag dessutom nästan inget ansvar
utan kan vara med på det jag vill och vara ledig och göra annat när jag vill det. Så det njuter jag av och ikväll har jag umgåtts mycket med min syster och hennes söner och suttit på soldäcket när solen gick ned, samt pratat en stund med Camilla som också är lite som en syster och bott hos oss en längre tid. Det känns så mysigt att ha så mycket vänner runtomkring sig.

Det känns så fint att få vara i denna stora kärleksfulla familj
...där vi delar så mycket bra tankar med varandra och där vi alla växer samtidigt som vi har kul...

söndag 11 juli 2010

Vila, stillhet, njutning och nya insikter.


Så här vackra blommor mötte mig på väg till stranden

Fyra vilsamma njutningsfulla dagar med inre lyssnade.
Har nu tillbringat fyra mycket värdefulla dagar vid havet nästan bara med mig själv förutom idag då det kändes fint att umgås med min kära väninna Eva. Gudinna har gett mig så mycket fina och värdefulla insikter och idéer som jag inte hade kunnat få om jag inte gett mig själv denna tiden. Jag har knappt inte läst ens utan mest vilat, lyssnat och skrivit och suttit nere vid havet som är en utmärkt plats för det.



Vacker visionsbok
Idag köpte jag en vacker bok som jag nu har börjat skriva mina nya insikter och visioner i.. samt även målat bilder till.. Det är min heliga bok för mitt nya liv .. en bok jag ska fortsätta att skriva i och måla i och jag vill uppmuntra alla er Gudinnor här att ge er tid att lyssna till er själva och er djupaste längtan några dagar och sedan skriva ner det som kommer till er och gärna måla det med. Då blir det mer tydligt och enklare att göra de rätta valen i livet sen.

.

Dröm stora drömmar
När vi vågar drömma stora drömmar och ha höga visioner då kan livet hjälpa oss att förverkliga dem... vi behöver inte nöja oss med mindre än det vi verkligen vill i livet.. Det är ju det som är meningen att vi ska ha och när vår längtan känns djupt i hela oss ända ner i tårna då är den ju rätt och vad kan livet annat göra än att se till att det vi vill kommer till oss .. när det ska.. i rätt tid.

Min kära väninna Eva som inspirerat mig mycket att skriva

En väninna gav den sista inspirationen
Jag trodde att jag hade lyssnat klart alldeles själv men efter samtalen med Eva idag så föll ytterligare saker på plats... vi drog även några vackra kort med budskap vi kunde ta till oss och vi lyssnade till varandras längtan och medverkade därmed till att föda fram det nya i vårt liv. Jag älskar att göra djupa meningsfulla saker med mina vänner och jag kände att stunden med Eva idag i det vackra Kleva där vi badade och renade oss från det vi vill släppa och bjöd in det nya... den var så värdefull och nu har jag fått det jag skulle denna gång på Öland och kan snart återvända till Mundekulla.

Skapa och Måla ditt Liv 20 - 24 juli
Det finns fortfarande plats kvar på denna kurs som börjar om en vecka. Då kommer vi att göra just detta.. lyssna inåt och sedan skriva ner och måla samt även dela våra tankar... Det kan ge så mycket att få ägna några dagar helt till detta så har du möjlighet vill jag varmt välkomna dej.


Vill du hjälpa till på Skapa och MålaVi kan ev behöva någon som hjälper till lite med att diska, duka av m.m. samt ev fixar frukost och därmed kan medverka till ett lägre pris. http://www.mundekulla.se/mundekulla/parse.php?p=skapa_ditt_liv.html


Kleva är så vackert och mysigt att bada vid



Jag har sett solen gå ned flera kvällar vid havet
Tack Gudinnan.. för underbara dagar och nya insikter.

onsdag 7 juli 2010

Semester, vila, njutning och inre lyssnande.

Jag vill lyssna till min inre Gudinna!
Det finns en tid för allt och just nu är det tid för mig att vila, njuta och lyssna till den viktigaste kvinnan i mitt liv.. nämligen mig själv. Därmed kommer jag kanske inte skriva så mycket de närmaste dagarna .. eller kommer jag det, vi får se. Det känns spännande att verkligen få tid att träffa mig själv under några dagar och jag vill lyssna djupt och känna efter vad jag innerst inne vill med mitt liv nu.

Ge dig tid du med att lyssna till dig själv.
Så därmed vill jag inspirera dig med till att ge dig tid till att lyssna till den mest spännande och visa personen i ditt liv.. du själv... När du ligger på stranden t.ex eller när du sitter i solstolen, ligger i hängmattan eller vad du nu gör i sommarvärmen. Skriv gärna ner det som kommer till dig... och vet att du är värd det du längtar till. Låt inte något stoppa dig längre från att gå vidare din egen unika, glädjefulla, njutningsfulla väg i livet .. den väg som din själ och ditt hjärta vill vandra.

tisdag 6 juli 2010

Kvinnofestivalen 2 - 4 juli 2010

Ett syfte med festivalen är att låta Gudinnan inom oss blomma ut.
Ja det blev ännu en helt underbar, magisk festival. Det är ju alltid lite pirrigt innan men när den väl sätter igång och vi möts då blir det så fint. Jag vet att alla kvinnor är Gudinnor inuti även om vi inte alltid vet om det, så ett av syftena med festivalen är att vi ska upptäcka det mer och mer. Det gör vi genom att se in i själen på varandra genom att se varandra i ögonen i danser, genom att lyssna på och uppskatta varandra i kvinnocirkeln och genom att dyrka Gudinnan i varandra som vi gjorde i Helenas Gudinneworkshop och genom att finna Gudinnan djupt inom oss i en meditation eller dansa hennes kraft i Chakradansen med härliga Christina. Susanna och Mira delade med sig tankar om att skapa skönhet där vi är och påminde oss om att vi kan tillåta oss att lysa och vara de vackra Gudinnor vi är och Erica lärde oss att äta bra så att vi kan stråla ännu mer av livsenergi och skönhet. Mona uppmuntrade oss till att lyssna inåt genom ett kort men mycket starkt "föredrag" i gröngräset där hon påminde oss om att den mest spännande person att lyssna till är vi själva. Monica berättade hur vi kan få naturligt vackert hår med mer självfall genom naturlig hårvård och huvudmassage.



Närmare Moder Jord
Gita vägledde oss så fint en morgon på ängen att barfota tona in till Moder jord. Hon talade också så fint om hur vi kan känna en djup kontakt med Moder Jord och hur hon är ett levande väsen som vi är här för att värna om och leva i harmoni med. I Mundekulla bjuder vi huvudsakligen på ekologisk mat och i år var det till mångas stora förtjusning även mycket Raw food att välja på. Det var Erica som fixade underbara biffar och nöt/grönsaksbollar samt soppor, bröd och kex. Vida och Kristfrid gjorde helt underbara frukostar och fika i Raw food delight -anda. Supergott, nyttigt och vackert och vi kunde njuta av det med gott samvete. Samt Mundekulla kockarna Agneta och Camilla fixade underbar vegetarisk och mycket uppskattad mat.

.
Detta foto av Anna-Lena Crona

Raw food frukost. Hallongröt och jordgubbar


Raw food delight.. så här supergott och nyttigt fika fick vi.
foto: Anna-lena Crona.

ModersGudinnan bjöd på sol och värme
i Mundekullas Paradislika natur. Vi badade nakna i den lilla sjön som ligger skyddad bakom ladugården i Mundekulla... Helt underbart vackert att se alla dessa kvinnor bada nakna. När det blev för varmt kunde vi sitta i träddungen på ängen bakom sjön och samlas där i en stor kvinnocirkel.

En Stor Kvinnocirkel i träddungen på ängen, bakom sjön
Öppen scen på Lördag kväll
I år hade vi även öppen scen och det var så härligt att ta del av både vackra sånger, fina dikter, berättelser och även humor som min kära syster-Gudinna Sofie bjöd på. Vad hon berättade ska jag inte skriva i denna vackra andliga blogg :)) men det var kul i alla fall.

En dag till nästa år
Jag har under alla år funderat på att utöka en dag till för att det ska bli mer lugn i programmet och för att vi ska kunna komma ännu mer nära och verkligen hinna landa och ändå hinna med att ta del av en massa spännande kvinnor. Det känns även fint att kunna lägga in en stunds paus där man kan bara vara. så jag tror faktiskt att det blir så nästa år. Det känns som festivalen har vuxit så mycket att det kan vara dags för det. Det kommer innebära en prishöjning men många tyckte att det ändå var en liten kostnad nu och väl värt det när man tänker på allt som man får för pengarna.


Här ligger de--alla våra smycken (Chimes) som vi skapade.
Ett hängsmycke (chimes) att ta med hem
Alla kvinnor fick under Susannas och Miras fina vägledning skapa varsin chimes som är ett slags smycke som man kan hänga i fönstret eller vid sitt altare eller meditationsbord. Där fick vi prova att skapa på det sätt som Susanna och Mira gör sina vackra halsband och lägga in våra egna böner eller den känsla vi ville ta med oss hem från festivalen. Det kändes så fint att få skapa detta och jag älskar min chimes som känns helig.
Varmt välkommen du med nästa år !

söndag 4 juli 2010

UPPFYLLD av Gudinnegemenskap!

Uppfylld, uppfylld !!
Vi har haft en helt ,helt underbar Kvinnofestival ! Just är är jag lite slut men helt uppfylld av den kärlek och kvinnogemenskap vi har uppplevt. Gudinna har dessutom förunnat oss ett helt ljuvligt väder.

Gudinnan och Moder Jord har funnits med oss
Det känns som att Moder Jord och Gudinnan har funntis med oss på ett särskilt sätt denna helg. Som om vår kärlek till Jorden och till Gudinna har gett oss så mycket av hennes kärlek i gengäld.
Bara det helt ljuvliga väder hon har förunnat oss... Flera gånger jag även upplevt det som att hon sände en vindfläkt till oss just när vi behövde det och just när jag vägledde en meditation och sa att nu ska vi känna hur vinden fläktar.. Wow hon är där vi är förbundna med henne...

Jag har blivit duschad av kärlek
smekt av varsamma kvinnohänder och hört ljuvliga kärleksfulla viskningar i mitt öra, i kärlekstunneln som vi alla gick igenom på avslutningen där varje kvinna fick gå med slutna ögon och varsamt föras framåt i en gång där de andra viskade kärleksfulla och uppskattande ord samt gav en smekning på axeln, huvudet, en kram m.m

Vi har badat nakna mycket
Och det sista vi gjorde var att som en symbolisk pånyttfödelse hoppa i vattnet, de flesta alldeles nakna. Så vackra vi är alla kvinnor .. en del är runda och stora, andra smala och små men alla precis lika vackra upplever jag när jag ser dem. Någon berättade att hon inte badat naken sen hon var liten... vilken befrielse bara det kan vara.

Så många underbara Gudinnor kom hit.
Det finns så mycket mer att berätta och det var helt underbara kvinnor som kom hit och vi har även skrattat mycket och haft roligt samt fått till oss djupare inspiration genom att lyssna inåt och lyssna till varandra. Kanske var just du här som läser detta nu....

Det är spännande att lyssna till sig själv.
Mona sa det så bra under sin lilla stund. - Jag har ingen TV och läser inte så mycket andras tankar ... det är så spännande att lyssna till mig själv! Det är bara du och jag som vet hur vi vill leva och har kunskap om just vårt liv... Nu ska jag göra som Mona.. jag ska vila några dagar och njuta av att den här festivalen blev så fiiiin och jag ska lyssna till den enda person som vet det bästa om mitt liv...

Tack, Tack, Tack
från djupt i mitt hjärta till alla er som var med här... Vi medverkade gemensamt till att skapa denna festivalen och ni var alla helt underbara att möta. Varmt välkomna igen och du som inte var här, du var med oss i hjärtat och hoppas du känner Gudinneenergin och systergemenskapen som finns även för dig... Det finns mycket mer att berätta men det får räcka just nu ! Kram Anne

fredag 2 juli 2010

Kvinnofestivalen - Gudinnefestivalen

Känner en Stor förväntan samt djup tacksamhet
över att Gudinnan ger oss detta ljuvliga väder och en intention att så mycket jag kan lyssna in till hennes vilja med denna helgen.. För jag är ju ett verktyg i hennes hand och jag vill vara det så rent jag kan, då vet jag att allt blir till det bästa. Detta är Gudinnans helg och jag känner att Hon finns med oss. Det känns tryggt. Kanske blir det inte så mycket skrivande i helgen.. men man vet aldrig. Kram och ha en underbar helg alla fina Gudinnor och ni som inte är med oss är med i våra hjärtan.. där är vi ju jämt tillsammans. Kram Anne