söndag 30 januari 2011

Sunday Spirit Inspiration - film!

Lama Palden Drolme
Idag tar jag hjälp av en vis kvinna som är lärare på "The feminine wisdom school" tillsammans med Sherry Ruth Anderson (medförfattare till "The feminine face of God") Så välkommen att se en fin film med en inspirerande kvinnlig Lama i Gudinnerummet idag... Klicka på pilarna längst ned till höger.. så du kan se den i större format.


The Awakening Feminine: the story of a woman lama (Buddhist teacher) from Coleen LeDrew Elgin on Vimeo.

fredag 28 januari 2011

Den feminina andlighetens väg!

Där i sitt inre fick hon vägledning
Jag läser en bok som heter "The feminine face of God" och som är mycket inspirerande. Igår läste jag om Vijalis andliga resa.. hur hon vid flera tillfällen i livet lyssnade till sitt inre... och vågade bryta upp och lämna det som varit för något helt nytt... hur hon länge sökte efter att integrera den starka andliga upplevelsen hon fått och som tidvis var svår för henne att hantera.. Hon bad om råd från en mängd andra människor ... reste över halva jordklotet för att få stöd av visa heliga män och kvinnor... men inget hjälpte henne riktigt. En dag stannade hon bara upp satte sig ner helt stilla och lyssnade till sig själv. .. Där i sitt inre fick hon den vägledning hon behövde och med den en helande inre upplevelse.

Follow what unfolds from within
Vijali uttryckte så fint att det bra att lära sig tekniker, meditation m.m. och att de hade hjälpt henne till en viss nivå på hennes andliga resa... I'm sure having a practice helps, as does having an environment that reflects your inner self and understanding friends with whome you can be fully yourself. But ultimately, I think you need to have the courage to follow what unfolds from within. and leads you. The feminine path. The spontaneous way." När hon släppte taget om sina dagliga andliga övningar kunde hon därmed plocka upp dem när hon behövde dem i livet.. tex spontant gå in i meditation och andningsövningar.... Hon beskriver också så tänkvärt och viktigt att andliga övningar kan bli rigida och stela och därmed hindra oss från att lyssna till och följa vårt inre sanna flöde.

The feminine path
Kanske är det speciellt viktigt i den feminina andligheten .. att vi följer vårt inre sanna flöde och gör det som hjälper oss här och nu i stunden att komma i kontakt med vårt inre väsen.. med Gudinnan inom oss. Jag tror det ligger något mycket viktigt i det.... att släppa yttre vägledning och regler och inse att endast Gudinnan inom oss vet vår unika väg... att ge oss hän till det som känns rätt i stunden och den andliga övning vi känner för just nu. Ibland kanske det är att sitta stilla vid en sjö... ibland kan det vara att dansa, måla, sjunga, sitta vid ett träd... röra oss eller meditera på det sätt vi känner för...

Leva vår djupaste längtan
När vi befinner oss på den andliga vägen och lyssnar till vårt inre så kommer vi att få nya insikter, inspiration och visioner.. då är det viktigt att ge oss själva tillåtelse att handla på dessa visioner... våga ta nya steg i den riktningen... leva ut vår djupaste längtan - även om det tar en livstid... i vetskap om att Gudinnan är med oss.. också detta är ett sätt att närma oss mer och mer dem vi innerst inne är. När vi inte följer med i den vision som vi i vårt inre sett och redan vet är vårt sanna jag och sanna uttryck... då hindrar vi det som är vår väg... Därmed är en viktig del av den andliga resan att tillåta den vision vi bär på att födas fram.. att vila i den och låta den bära oss vidare liksom floden.

Gudinnan väckte mig i natt
Jag hade bett en bön om vägledning på kvällen och ibland kommer den enklast på natten när vi är öppna och mottagliga. Vijali hade inspirerat mig och väckt viktiga tankar. Jag kände att jag ville ännu mer närma mig det jag djupast längtar till men att det är så lätt att gå den enkla vägen.. göra det som förväntas av mig eller det jag är van vid. Men jag kände att det finns en del i mig som vill mer... en del av mig lever redan i en ny vision av en uppdaterad version av mig själv och mitt liv... och nu behöver jag "cath up" för att hänga med i den.. En del av mig är redan där i mitt nya liv och för att jag ska känna frid och glädje så behöver jag hänga med min inre Gudinna...vara där med henne.

Möte med en kristallklar vis Gudinna
Så jag gjorde en inre resa som jag brukar göra ibland. Denna gång mötte jag en kristallklar vis ljusfylld kvinna. Hon visade mig mina olika val och vad jag brukar sysselsätta mig med dagligen. Det var som hon delade upp det i två sidor. På ena sidan fanns det som kändes ganska meningslöst och långt ifrån min vision... jag kunde se hur jag gav alltför mycket tid till detta vilket gjorde att jag inte kom till skott riktigt med det jag verkligen ville göra som fanns på den andra sidan... Det var speciellt en riktning som lyste fram lite extra.. något jag funderat på länge och påbörjat men inte gett så mycket tid till... Jag kunde se att det var detta jag skulle fokusera på.. det blev bara så tydligt och kändes så ljust och bejakande och rymde så mycket möjligheter att använda alla mina resurser. Innan vi skildes åt sa hon att jag skulle ta fyra Gudinnekort och ta till mig budskapet på dem. Det allra första kortet älskade jag bara och det kändes så rätt och fint nu. Jag delar det med dej eftersom du läser det här så tror jag att kortet är till dig med:

Gudinnan Lakshmi - Bright Future
"Stop worrying. Everything is going to be fine"
.. This is a kind universe and everyone within it is working in your favor... Det finns ingenting som hindrar dig mer än dina oros och rädslotankar. Stilla ditt sinne och känn hur jag fyller det med tillit hopp och optimism.. låt den energin fylla både ditt nu och din framtid. Varför skulle du önska mörker när ljuset lyser helt runtomkring dej. Stig in i det ljuset genom att lysa upp dina tankar och känslor. Vägra att tänka på något annat än ditt ljusa nu och morgondag och jag lovar dig att det ska bli så... Tack Gudinnan Lakshmi.

"Från kortleken: Goddess Guidance oracle card!"


onsdag 26 januari 2011

Vila och smälta!

Nu vilar jag och smälter...
Som ni märkt har jag dansat runt här i Gudinnerummet ett tag, inspirerad av nya tankar och insikter .... Nu ligger jag här på soffan och tar det lite lugnt och smälter allt och ser hur det passar in med mina tidigare insikter och erfarenheter.

Vila i tillit och låta Henne leda mig
Läste i ACIM ( A Course in Miracles) en stund i morse och i går kväll... Den påminner mig alltid om det som är allra viktigast.. Att bli medveten om dem vi är djupast innerst inne... bli medveten om att vi är underbara, kärleksfulla och älskade av en kraft som bara finns där för oss alltid, och har en så stor kärlek till oss som vi inte kan ana ... Den påminner mig också om att lyssna till Gudinnans vägledning inom mig... vila i tillit och låta henne leda mig. Hon som ser det stora perspektivet... och som vet vilka beslut som blir bäst för både mig själv, andra... och världen.

Lära känna vårt inre sanna väsen - ger sann lycka
Jag tror att lyckan handlar om att mer och mer lära känna vårt inre sanna väsan... vår inre Gudinna... samt låta hennes röst varsamt leda oss i livet. När vi lever i kärlek till oss själva och andra.. då är vi sant "successfulla".. och om vi sedan ska synas i världen eller inte, det är inte det viktigaste. Kan vi fylla en funktion för andra så kommer Gudinnan se till att vi vägleds i den riktningen..... Annars är vi lika "successfulla" där vi är.. just här och nu i vardagen, när vi inser att vi redan är fullkomliga. Att känna sig nöjd, djupt till freds och sucessfull... tänker jag, handlar om att bli medveten om sitt sanna jag och leva det liv vi är menade att leva.

Sant successful är den som lever i kärlek.
Det har visat sig att kända eller rika människor är inte lyckligare än andra. Sant successful och lycklig är den människa som lever i kärlek ... som lever från sitt sanna djupaste väsen .. som inte dömer utan ser på världen med kärlek ... som ser det ljusa och sanna i andra... och som är vis nog att låta vinden föra henne hem till hamnen.. enkelt och lätt... i tillit till kraften som vill oss väl... "It's by thy Grace"

Nu vill jag bjuda på ett fint bildspel med hjälp av Snatam Kaur.. njut

tisdag 25 januari 2011

Vardagskärlek och annat..

Nu hittade jag den..
... boken jag köpte i höstas när Paticia Tudor-Sandahl var här hos oss i Mundekulla... Det var så fint att lyssna till henne. Så mycket kloka tankar och hon bjöd så mycket på sig själv med humor och självdistans.... "Den tredje åldern" heter boken och handlar om åldern mellan 50 -70 år.

Vardagskärlek
... stod det på den sida jag råkade slå upp... "En behaglig och bestående känsla av att "höra hemma" hos varandra - en sorts vardagskärlek - kan vara en av den tredje ålderns gåvor" skriver Patricia. Men även här kan passionen titta fram emellanåt... fortsätter hon. "Vardagskärleken förnekar inte passionen men gör sig inte beroende av den. Den minns den omtumlande kärleken med glädje men är beredd att släppa taget om den till förmån för andra mer bärande känslor. Vardagskärleken säger inte "Jag kan inte leva utan dej" utan "Jag vill leva med dig" och det är dess styrka.

Kärlek och förälskelse på äldre dar
Såg ni det fina TV-programmet om Ebba och Torgny som hade varit förälskade i ungdomen och nu funnit varandra igen vid närmare 90 år... De uttryckte att kärleken kändes ännu starkare nu och de var sååå förälskade. Underbart att se.. så det kan säkert se ut på olika sätt.. men jag tror att även de hade nått en mognad samtidigt i sin kärlek.. en mognad som skulle kunna kallas vardagskärlek.

Kärleken vilar på en tryggare grund
För min egen del känns det som att jag börjar släppa mina idéer om vem jag vill att Peter ska vara och se honom som han är... jag känner mig tryggare i mig själv och är inte lika beroende av om han ska visa mig kärlek... men jag uppskattar och njuter av när han gör det... därmed verkar det som att det blir enklare för honom att uttrycka kärlek... Det känns som om kärleken är mer trygg.. och vilar på en tryggare grund..

Att bli modigare och tala med hjärtat
Lite längre fram i boken skriver Patricia "Att leva i den tredje åldern innebär i bästa fall att bli modigare, att finna och tala med sin egen röst och att ha kurage, vilket bokstavligen betyder "att tala med hjärtat" hon fortsätter.. " I tredje åldern vågar man ta risker"

Våga skratta högt, och ta risken att göra sig löjlig.
Våga visa tårar och ta risken att framstå som sentimental.
Våga sträcka dig mot någon annan och ta risken att bli involverad i dennes liv.
Våga berätta om dina tankar och drömmar och ta risken att de förminskas.
Våga säga att du älskar och ta risken att bli avvisad.
Våga tro på något och ta risken att misslyckas.
Våga leva och ta risken att dö.

Kära Gudinnor
Låt oss älska oss själva mer och mer för varje år... låt oss inse att vi blir visare och mer kärleksfulla för varje år.. och låt oss bli mer och mer medvetna om vår inre skönhet .. vårt inre ljus och vår inre Gudinna...Låt oss säga som Louise L Hay sa när hon nyss fyllt 80 år. "I have decided, that this decade is gonna be the best in my life" Love Anne

söndag 23 januari 2011

SPA - ett sätt att omfamna sig själv!

Jag har varit på Spa i helgen!
Jag och Peter tyckte vi skulle fira lite att det gått så bra med Mundekulla det senaste året. Vi hade även fått en summa i julklapp av Peters föräldrar som vi ville använda till något härligt. Så vi kollade lite Spa-info i senaste LEVA och såg att de utnämnt Art Garden Spa till bästa Spa.. så då bokade vi in oss där över helgen.


Ja det är ju verkligen en skön upplevelse
...att åka på spa och Art Garden Spa är verkligen ett jättefint Spa.. väl genomtänkt på alla sätt och en massa olika spa-upplevelser... Att inleda med att tvaga sig och hälla vatten över sig är ju så skööönt... och ett bra sätt att varva ned... Mina absoluta favoriter var att ligga på varma stenar i en vattenbädd och se ut över landskapet.. speciellt mysigt när solen lyste in på eftermiddagen... andra favvisen var att ligga i Mörkerrummet där man kunde njuta av en varmvattensäng .. en filt över sig och underbar musik i hörlurar.. så härligt...

SPA är ett sätt att omfamna sig själv
...och ge sig själv kärlek... det varma vattnet känns så mjukt och omfamnande och de där varmvattensängarna var som att vila i Gudinnans famn...omslutande... ett sätt att ge sig själv kärlek.

Väl genomtänkt och fin personal.
Det som kändes fint var också att allt var så väl genomtänkt... varje liten detalj.. det fanns en mängd mysiga platser att sitta och vila på både i Spa-avdelningen och på hotellet.. soffor, sköna fåtöljer m.m. utplacerade lite här och var.. eldstäder m.m. Personalen var dessutom så vänlig och trevlig samt serviceinriktad och jag fick en mycket skön massage av en trevlig tjej som var lugn och närvarande...

Kvalité och ekotänk
Det är en viss kvalité att känna att någon har tänkt till om allting så väl... samt att de även hade ett fint miljötänk... ekologiskt, rättvisemärkt..m.m. Kunde känna att det fanns en del likheter med Mundekulla då många just uppskattar att vi också tänkt till när det gäller att skapa en fin harmonisk miljö.. att vi har ekotänk samt att vi brukar få uppskattning för det positiva och personliga bemötande våra gäster får i Mundekulla.

Unna sig njutning
Nu hoppas jag ni blir inspirerade att unna er med något som ger njutning och avkoppling och det finns ju mycket som inte behöver kosta så mycket heller... att ligga i badkaret t.ex om man har ett badkar... Själv blev jag sugen på att skaffa mig en sån där varmvattensäng.. jag älskade den.. jag kan ju alltid önska och fokusera så kanske det kommer...

Vill bara tillägga att när vi kom först så tyckte jag att själva hotellet kändes lite stort och kanske inte så mysigt som jag hade tänkt mig.... men efter ett tag uppskattade jag de lite gråbruna färgerna som skapade lugn och harmoni samt att det var skönt med stora och fria ytor och alla små sitt-oaser som fanns här och var, där man kunde slå sig ned med en kopp té.. Det kändes att någon hade tänkt till hur vi skulle trivas bäst helt enkelt... Men Spa-avdelningen .. ja den älskade jag direkt... och det gör nog alla som kommer dit...

torsdag 20 januari 2011

Du är redan "Successful"

Du är unik och fulländad
precis som du är
Du är viktig
bara för att du är du

Allt du gör spelar roll
Catherina Ronsten, Betydelsefulla möten

Betydelsefulla möten
Jag har just haft min väninna Eva här på besök. Hon ringde Tisdag fm och frågade om hon kunde hälsa på.. dök upp på eftermiddagen och stannade sen tills idag. Vad härligt med spontana vänner som förgyller vardagen med oväntade ljuspunkter. Just nu är jag verkligen tacksam över att jag kan styra min arbetstid så att jag även kunde vara ledig och umgås med Eva en hel dag... Vi har verkligen tagit vara på tiden tillsammans... peppat och inspirerat varandra, sett på Louise Hay-film, pratat om kreativa projekt m.m. ... så fint det är att ha systrar att ha sällskap med i livet och träffa lite då och då.. som man även har känt en tid och därmed har lite dupare vänskap med.

Sant Successful
Jag fick lite nya tankar igår när det gäller success... använder hellre det engelska ordet... tycker det känns bättre och mer postivt. Jag har en tid känt att jag ville vara successful och fokuserat på det...men insåg igår att jag hade fastnat i den bild av succé som kanske oftast sänds ut och som handlar om att vara känd... När jag verkligen kände efter vad sucess innebär för mig så insåg jag att det handlar mer om att vara djupt tillfreds där jag är i livet och djupt tillfreds med mig själv där jag befinner mig... känna kärlek till mig själv och andra samt glädje och njuta av känslan av att jag är fullkomlig just här och nu... och att mitt liv är fullkomligt just här och nu... ja ungefär så..

Success redan nu
Då insåg jag att jag kan ju hitta den där känslan av success i mig själv redan nu.. utan att bli känd eller vara med i Tv.... För tänk om det är så att att om jag inte känner det här och nu så kanske jag inte kommer göra det i framtiden heller.. för jag kanske bara kommer höja ribban för när jag har rätt att känna mig successful...

Jag vet att ni alla här i Gudinnerummet är "Successfulla"
...njut av det... och kanske det allra bästa vi kan fokusera på när det gäller att att skapa vårt liv.... är känslan att känna oss djupt tillfreds här och nu... känslan av känna kärlek till oss själva, andra och livet... känslan av glädje och tacksamhet... och känslan att vi redan är de fullfjädrade Gudinnor som vi vill vara... för det är vi ... när vi känner efter... feel it unto you believe it..

söndag 16 januari 2011

Sunday Spirit Inspiration


THERE IS GREAT LOVE HERE FOR YOU

It is our powerful desire
that you find a way of loving yourself
more today than yesterday
and more tomorrow than today
We want you to acknowledge who you are
and make peace with where you are
Love others in their uniqueness
and try to manage them not at all
and love yourself in your uniqueness
and try to conform not at all
and as you move from your day to day experience
let this prayer be on your lips:

"I want to know the fullness of who I am
so guide me deeper in every step today
to a fuller recognition of what I been asking for
and who I really am"

There is Great Love here for you!


Esther Hicks/ Abraham



Find a way of loving yourself more every day!
Vad kan du och jag göra för att älska oss själva lite mer idag än i går... och lite mer i morgon än idag.. Vi kan bli lite mer medvetna om dem vi är.. Att vi är visa, kärleksfulla, vackra Gudinnor .. var och en unik på sitt sätt. Vi kan säga snälla saker till oss själva och om oss själva, uppskatta oss själva, ge oss själva kärlek och njutning, ta hand om oss själva... Ja helt enkelt ställa den frågan till oss själva: - Hur kan jag älska mig själv lite mer idag?

Vi kan sluta fred med där vi befinner oss
Vi kan sluta pusha oss själva och känna att vi borde ha kommit längre i vår utveckling eller vara någon annanstans än där vi är. Istället påminna oss att vi är på fullkomligt rätt plats i rätt tid och nu kan fortsätta ta steg lugnt i vår egen takt för att närma oss ännu mer det liv vi längtar till. För livet fungerar så att en ny längtan föds genom de erfarenheter vi har... vi expanderar och universum expanderar med oss... Vi kan också tacka för allt gott som redan finns i våra liv. I vetskap om att tacksamhet ger en djup tillfredställelse som föder fram mer gott i våra liv.

Älska oss själva och andra i vår unikhet.
Det enda vi behöver fokusera på är vår egen unika väg... vi är alla unika varelser och vi kan inte veta någon annans väg... därmed är det helt meningslöst att försöka styra någon annan... och visst är det underbart att alla inte är som vi.. att vi kan lära och inspireras och växa genom varandra. Endast du vet vad du har byggt upp för längtan inom dig genom ditt liv... endast du vet vägen du ska ta för att närma dig den. Att lyssna för mycket på vad andra tycker och tänker eller vad vi tror de tycker och tänker, det splittrar vår energi.... Djupt inom oss känner var och en av oss vår egen längtan. Genom livet och de händelser vi har varit med om har vi börjat fokusera på vad vi vill... att lyssna till det och följa det, är att vara sann mot sig själv.

Only Plan A
När man har ett fokus så är det som att universum svarar och visar oss små ledtrådar hela tiden... Tog en kort break här nu och lyssnade på en kille som sjöng på Tv. Det han sjöng om handlade just om att följa sina drömmar och visioner... only Plan A.. och att fokusera på det vi verkligen vill... inte ha så mycket reservplaner... utan "Go for it! A strong open heart.. and a strong focused mind.. draws it peaces unto itself.... men de små stegen som vi själva tar på vägen är viktiga med... Ha en riktigt Sköööön Söndag. kram till er kära Gudinnor.

lördag 15 januari 2011

På kryssning hemma i soffan!

As you move from your day to day experience, let the prayer on your lips be:

"I want to know the fullness of who I am
so guide me closer in every step today
to a fuller recognision of what I been asking for
and who I really am"

avslutande tankar från Abraham-Hicks

Nu är jag hemma igen...
Har ju varit på en kryssning till Alaska med Esther och Jerry Hicks (skämtar lite.. men jag har suttit i soffan och lyssnat på dem när de filmat från en kryssning de hade.. känns lite som jag varit med och idag kom vi i "hamn" i dubbel bemärkelse kanske... djupt inspirerade och tacksamma över det vi tagit del av... Deras tankar har gett mig mycket nya insikter ... samt inte minst ännu mer tillit till att vi skapar våra liv genom våra tankar och känslor... ja ännu mer känslorna... hur vi känner oss... samt att det viktigaste vi kan göra är att "tune in to our own vibration" som de säger.. att vara i kontakt med dem vi djupast innerst inne är.. i kontakt med källan.

Många har inspirerats av dem
Just nu har jag ju en tid hämtat mycket inspiration från denna källa men jag inspireras av många andra med och inte minst av att lyssna till min inre Gudinna. De nya insikter jag fått stämmer också helt överens med det jag tänkt förut och förtydligar även sådan som jag bara känt är rätt men inte sett så tydligt... Det känns också fint att veta att många av dem som jag är mycket inspirerad av har också har hämtat djup kunskap och visdom från dem... t.ex Louise L Hay, Wayne Dyer.. m. fl.

Vill du med åka på en inspirerande kryssning...
... där du kan sitta bekvämt hemma i din egen soffa eller fåtölj med en kopp té... Då kan du bara beställa den DVD jag lyssnat till ... Det finns också en mängd andra Dvd, Cd och böcker med Hicks och Abraham... så känn efter om detta är rätt för dig just nu... för vi hämtar ju alla inspiration från olika källor och bara du vet vad som är rätt för dig nu... men om du gillar en del av det jag skrivit kan det vara så att detta kan inspirera dig med... För mig är det det bästa jag tagit del av på länge... Älskar känslan av att få nya och djupare insikter som känns så sanna och som kan hjälpa mig i mitt dagliga liv. Beställ t.ex här





Mysigt och bekvämt sätt att växa!
Du kan ju också beställa någon annan Dvd eller Cd med inspirerande budskap... t.ex av Lousie Hay, Wayne Dyer, Christiane Northrup m.m.... för det är ett så mysigt och fint sätt att hämta ny inspiraton och bli stärkt inför det nya året. Jag tror vi behöver fylla på dagligen med goda tankar och det är ju lite det jag vill med denna blogg också... Ha en mysig helg.. Kram Anne

torsdag 13 januari 2011

The Good feeling is the healing

Att tona in till sanningen om dem vi är..
... sanningen om vilka andra är och sanningen om den vackra värld och vackra jord vi lever på… att leva i en vibration av goda känslor och tacksamhet.. det är helande för oss själva, andra och världen… och när vi väl gör det .. då kommer vi även automatiskt att agera på ett sätt som är i harmoni med den sanning vi tror på... ett sätt som är i harmoni med Moder Jord och med andra levande varelser. Kärleken inom oss och kontakten med källan... vill allt och alla väl...

Det viktigaste vi kan göra är att finna vår egen inre sanna "vibration" leva i den ...

onsdag 12 januari 2011

Under All conditions it's right!

Har just lyssnat lite på Esther Hicks igen, nu i kväll, som belyste något som jag tänkt lite på de senaste dagarna men inte riktigt kunde se helt... Jo jag har ju faktiskt känt mig mycket upplyft den senaste tiden.. Jag har fått en ny tillit till att jag kan skapa det jag innerst längtar efter... jag har fått en ny tillit till att jag kan välja att vara i min sanna "vibration".. i kontakt med Gudinnan inom mig... Min relation med Peter har varit bättre än någonsin.. ja kanske ännu mer kärleksfull än när vi träffades.. och allt har liksom flytit ganska bra och jag har känt mig mycket nöjd...

Skapa drama för att känna sig levande
...men så har en slags känsla av att den här harmonin nästan känts lite tråkig smugit sig på. När man är van att livet ska gå upp och ner blir det ju nästan konstigt när det känns konstant bra en längre tid.... kanske även för att vi inte är vana vid det.... Så när jag lyssnade ikväll på Esther beskrev hon just detta ... att vad vi gör ibland då, är att vi skapar ett litet drama för att känna oss mer levande.. och jag tror faktiskt att det var en del av min frustration idag... att jag på något sätt kände att det var dags att röra om i grytan lite igen och skapa lite kontraster för att känna mig mer levande.. och att det inte gjorde så mycket att uppleva dessa kontraster, då det ju finns en mycket större trygghet nu att jag kan hitta tillbaka snabbt till min vibration och hur jag vill känna mig.

Var vi än är så är det gott!
Ester förklarade också att när vi har ett lite större gap mellan hur vi vill känna oss och hur vi känner oss... då bygger vi upp en starkare längtan som i sin tur tar oss närmare det vi längtar till.... så på det sättet är allt gott och "All conditions is right" Antingen mår vi bra och är i harmoni med oss själva och vår djupaste längtan... eller är vi i disharmoni och sänder ut en längtan om att må bättre och närma oss det vi längtar efter djupast innerst inne.. .. Så vi kan ju sluta döma oss själva för var vi befinner oss och se det lite som en lek i livet...en lek som kommer leda oss närmare dem vi djupast innerst inne är och närmare vårt sanna jag hur som helst... Därmed är allt väl ..

Just som jag trodde jag "satt säkert"

och så slank hon ner i diket...
Ja just som jag svävat på ett lyckligt harmoniskt moln i över en månad ...... och trott mig vara säker där.. så händer det en liten grej som tar mej ner på jorden igen... jag blir irriterad och frustrerad... men jag märker att för varje liten irritation som kommer upp nu så är jag mycket snabbare att uppmärksamma det och att finna en väg tillbaka till harmonin igen.. Det jag förut tolererade och tog för givet och fann mig i har ändrats till att jag ganska snabbt lyssnar in... känner efter varför mitt humör har svängt eller vad som väcker känslor... upptäcker vad jag kan lära av det.. släpper taget och väljer att igen tänka mer bejakande positiva tankar och hitta tillbaka till min inre styrka och harmoni.

Men ibland är det skönt att få ur sig..
att vara arg eller ledsen en stund och sen är det över. Nu tänker jag inte heller göra som förr att jag ägnar ytterligare några dagar åt att ha dåligt samvete för att jag varit arg... Nej jag tänker släppa det.. lära av det och skaka av mig det snabbt.. kanske till och med ge mig själv en klapp på axeln för att jag kan vara i min kraft med... helst på ett sätt som inte går ut över andra.... och sen gå vidare i min Gudinnekraft!

Vore inte det nåt att satsa på detta år kära Gudinnor!
Att så snabbt vi kan bli medvetna om när vi går in i känslor som inte känns bra... ägna en stund åt att känna det vi känner och acceptera det... eller leva ut känslorna om vi vill det... på ett bra sätt som inte skadar andra.. och sen fundera på vad var det som hände? vad kan jag lära av detta? Hur kan jag tänka eller agera nästa gång något liknande sker eller hur kan jag förhindra att liknande saker sker....samt hur kan jag tänka och se på den här situationen på ett lite mer positivt sätt... så jag i alla fall stiger upp ett litet snäpp på känslotrappan....och sen.... när vi lärt det vi skulle....dåååå sträcker vi på oss och går vidare i livet medvetna om att vi är fantastiska, underbara, visa, kloka och kärleksfulla precis som vi är och att den här resan på jorden innebär en del utmaningar och att vi inte kan undvika dem... MEN VI KAN LÄRA av dem... och för varje utmaning som vi verkligen lär av så går vi vidare... ännu mer UNDERBARA , VISA och fantastiska ... ÄNNU MER I VÅR GUDINNEPOWER.. visst är det så... Good Luck dear sisters.

tisdag 11 januari 2011

Glädje.. när vi går mot ljuset!

Visst är det skönt att vi går mot ljuset nu...
...att dagarna blir längre och längre.. fick inspiration att leka lite med bilder här i bloggen.. kanske står de för något inom mig...

Idag var jag ärlig med mig själv
... och tackade jag nej till något som jag igår nästan tackade ja till. Fick en förfrågan som mitt huvud tyckte var bra.. men när jag vaknade i morse kändes det inte riktigt bra när jag tänkte på detta.... Det stämde inte riktigt med det jag fokuserat på den senaste tiden när det gäller mitt liv och hur jag vill känna mig... kände ingen riktig glädje eller inspiration när jag tänkte på det. Det kändes inte riktigt som jag värdesatte mig själv och min tid riktigt om jag skulle göra detta ... i alla fall inte den närmaste tiden. Så jag ringde och lyckades enkelt och lätt ändra det hela...

Strax därpå när jag drack mitt yogité med små budskap på varje tépåse, så stod "To be Great is to feel great and act Great" ja ungefär så tror jag .. det kändes stärkande och jag kände att JA..
- I år vill jag lyssna till mitt hjärta, värdesätta mig själv och ta de steg som ger mig glädje, inspiration och får mitt hjärta att sjunga. När något inte känns rätt så är det ett tecken på att vi har valt fel tror jag.. men då kan vi välja igen... eller kan vi ibland bara ändra vårt sätt att se på det hela... men det är inte alltid det fungerar.. ibland känns det helt enkelt bäst att välja på nytt.

Glädje är så viktigt och ett livselixir!
Det bästa vi kan ge oss själva och andra tror jag är glädje och kärlek. När vi är fyllda med glädje och kärlek, då mår vi bra även fysiskt och vi sprider goda vibbar runtonkring oss.

Hur kan du ge dig själv glädje varje dag?
Ta en stund och fundera på hur du kan ge dig själv glädje den närmsta tiden... och bestäm dig för att varje dag göra något eller flera saker som ger dig glädje... du är värd det... Nu ska jag fundera på detta själv ikväll. Vill än en gång tipsa om Christiane Northrups Cd: The Power of Joy som jag lyssnade på när jag lagade mat i kväll och som inspirerade mig till mer glädje i livet.

söndag 9 januari 2011

Sunday Spirit inspiration!

"Dream often and a lot
A strong open heart
draws it's peaces to itself"


Focus on what you love... focus on what inspirers you.. focus on what feels good.. focus on your dreams... rest in your own beauty... and know that everything is well, now and always... and that you have the power to shape your life and your future the way you want it... You are free..... Free to live the most beautiful life you can imagine.... All you have to do..... All that all of us have to do is focusing on love...... dream of what we are longing for.... and to find that good vibration inside of us that draws everything to us... easily... Love dear sister...

fredag 7 januari 2011

Build the house that rings your bell!

Att göra det vi brinner för
...och det vi tror på är så viktigt. Att syssla med det där som får vår inre klocka att ringa... När vi gör det vi älskar då bygger vi upp en glädjefylld, ljus vibration eller ton inom oss som drar till oss andra och som även gör att vi drar till oss mer av det goda.

Fokus är nyckeln.
.. och det är så viktigt... Ju mer vi fokuserar på det vi vill.. ju enklare kommer det.. När vi tydligt vet vad vi vill då sänder vi ut en stark vibration som andra kan plocka upp. Men när vi försäker att anpassa oss för mycket till vad vi tror att andra ska tycka om eller vad andra vill ha, då sänder vi ut en mer otydlig, osäker och lite rörig vibration som drar till oss människor och situationer som också är otydliga och röriga.

Make a decision and make it right
Så när du vill bjuda in något i ditt liv, fatta ett tydligt beslut och bestäm dej för att det beslutet är rätt. Tänk sedan på allt gott som detta beslut för med sig till dig och andra... och kanske även till världen.... tills du är helt övertygad och har byggt upp en stark vibration inom dig... Då kommer du naturligt och enkelt dra till dej det du har fokuserat på. Det bara sker av sig självt.

Vad brinner du för.
När jag ska välja att samverka med någon eller vi bjuder in någon till våra evenemang så bjuder vi hellre in någon som har satsat på ett visst ämne och är passionerad av just det... så det lyser om henne... någon som tror på det hon gör... istället för någon som har tusen järn i elden och vi vet egentligen inte riktigt vad hon sysslar med och hon verkar ändra riktning hela tiden beroende på vad andra vill och önskar.

Besluta dej för att det är helt rätt..
Finn alla anledningar till att det är ett rätt beslut och rätt att satsa på ... tills det bara känns självklart... då blir det självklart för andra med och universum drar till sig dem som vill samma sak och är redo att släppa in det i sitt liv.

torsdag 6 januari 2011

We are hear to experience ever and ever more deeply our divine courage, freedom and Light!

A poem by the great Sufi Master, Hafiz

We have not come to take prisoners,
But to surrender ever more deeply To freedom and joy.
We have not come into this exquisite world To hold ourselves hostage from love.
Run my dear, From anything That may not strengthen Your precious budding wings.
Run like hell my dear, From anyone likely To put a sharp knife Into the sacred, tender vision Of your beautiful heart.
We have a duty to befriend Those aspects of obedience That stand outside of our house And shout to our reason "O please, O please, Come out and play."
For we have not come here to take prisoners Or to confine our wondrous spirits,
But to experience ever and ever more deeply Our divine courage, freedom, and Light!

måndag 3 januari 2011

Den Ljusa vibrationen med oss i det nya året.

Låt oss ta med oss den mjuka, pirriga, varma, känslan
... inom oss in i det nya året. Eller den goda "vibrationen" som Ester Hicks skulle ha uttryckt det... Blev inspirerad av Ingrids kommentar nedan att skriva mer omkring detta.... Hur kan vi mer och mer vandra omkring i livet med en ljus, skön och varm känsla inom oss... En känsla som får oss att stråla och lysa och må bra av att bara vara dem vi är här och nu.

Att välja det vi fokuserar på
Jag tror att det handlar mycket om var vi lägger vår uppmärksamhet. Låt oss uppmärksamma det goda, vackra, kärleksfulla, ljusa och det vi mår bra av. Låt oss odla mer tacksamhet och göra det till en vana att varje morgon och gärna kväll med, tacka för det goda som redan finns i vårt liv. Låt oss umgås med människor vi tycker om och trivs med.. som vi blir glada och upplyfta av. Låt oss syssla med aktiviteter vi känner glädje och inspiration i... och låt oss vistas i miljöer och vacker natur där vi trivs och känner harmoni... och låt oss fokusera på våra drömmar och det vi djupast längtar efter.

Vila och meditera.
Låt oss finna ut det sätt som passar just oss bäst när det gäller att vila, meditera och bli medveten om vårt inre sanna jag... så att vi kan tanka där och hämta ny kraft och stärka den ljusa fina vibrationen inom oss... finna balansen inom oss och bära med oss den ut i livet.

Vi har nyss haft en underbar Nyårsretreat!
Så härligt med alla fina människor och att lyssna till deras goda intentioner inför det nya året. Se hur vi gemenskap bygger upp en tillit till att vi kan skapa det liv vi längtar till och att allt börjar med kärlek.. kärlek till oss själva, varandra och livet. Varmt tack till er som var med.

När vi vet att våra mål djupast sett handlar om kärlek
...och att medverka till en bättre värld... att dela med oss av våra gåvor och sprida ljus till andra... att dela kärleken med någon m.m. Då kan vi känna att det är värt att ta ett litet steg varje dag för att närma oss det vi djupast sett längtar till... och jag tror att då har vi också alla goda krafter med oss. Djupast sett är det ju kärlek som alla våra mål och det vi drömmer om handlar om.... och kan vi finna den kärleken redan här och nu inom oss själva .. då är vi ju redan framme... Varm Kram Anne Solveig.

lördag 1 januari 2011

GOTT NYTT UNDERBART ÅR KÄRA GUDINNOR!

2011... det ligger något nytt i luften.
Kan ni känna det ? Vi har ju nyss avslutat en 10 årscykel och en helt ny börjar som jag ser mycket fram emot att njuta av... Det känns som att allt kommer vara lättare och mer ljust och glädjefullt detta år och de närmsta 10 åren... som om det är enklare att hålla en ljus och lätt "energi" .. eller vara i min inre kraft.. njuta av Gudinnan inom mig. Ska vi låta detta år bli det bästa hittills kära Gudinnor... ett år då Gudinnan inom oss verkligen får blomma ut och njuta och vara den hon ... Kraaaaaam.. ser fram emot gemenskapen med er i det nya året.