torsdag 31 mars 2011

Worthy, Abundant, in Love with life and all others!

Värdefull, Överflöd, Älskande livet och alla andra!
Det kan sägas på tusen olika sätt och jag tror vi behöver höra det på tusen olika sätt. Därmed tar jag ofta upp samma tema i bloggen men kanske från en ny vinkel som jag just har insett eller blivit inspirerad till... och som har fått mig att förstå lite djupare hur livet fungerar.

När du kom till jorden såg du allt mer sant.
När vi föddes och när vi var riktigt små visste vi att vi var underbara och värda kärlek.. Vi visste att vi var centrum i universum och vi hade tillit till att allt fanns där för oss. Vi hade även tillit till andra människor. Men sakta ändrades detta eftersom de vuxna som vi umgicks med inte hade dessa tankar och sakta lärde vi oss att tro att vi inte vara underbara.. i alla fall inte alltid och i alla fall inte om vi gjorde vissa saker.... som t.ex skrek. Vi lärde oss att det inte finns tillräckligt och att vi inte ska förvänta oss att få allt vi vill ha.. att resurser är begränsade.. och vi lärde oss att vi inte kan lita på alla människor och att livet inte alltid är gott.

Uifrån dessa nya lärdomar och förväntningar skapade vi vårt liv.
Därmed känner vi oss inte alltid värdefulla och känner inte alltid att vi är värda det bästa... Vi tror inte på att allt finns där för oss och vi har inte längre tillit till överflöd. Vi tror inte vi är värda kärlek och det bästa i livet och vi har inte tillit till att andra vill oss väl och vi tror inte fullt ut att livet är gott.

Vi kan ändra våra trosvärderingar så de blir mer sanna.
Om man har minsta kunskap om tankens kraft eller minsta förståelse för att det vi förväntar oss det har vi en tendens att dra till oss i vårt liv... då kan man förstå att det kan vara dags att återigen se över sina grundläggande tankar och värderingar.. och hitta tillbaka igen till det synsätt som vi hade när vi kom till världen... och det synsätt som skulle gynna oss mycket mer.

Worthy- värdefull
Vi behöver medvetet fokusera på att älska oss själva igen...att se oss själva som värdefulla... och ni vet att det finns en mängd sätt att göra det på... vi har pratat om det förut och det finns nog en del tips under rubriken självkärlek och stärkande tankar...här vid sidan.

Abundance - Överflöd
Vi behöver har tillit till att det vi djupast längtar efter det väntar på oss.. det finns där för oss och att detta universum är ett rikt universum .. där vi kan leva i överflöd... Allt vi verkligen behöver finns här för oss.

Älska oss själva och andra
Vi kan inte älska andra om vi inte känner att vi själva är värdefulla och kan känna kärlek till oss själva... och när vi gör det så kommer vi att älska andra med. Men vi kan också genom att medvetet fokusera på det goda i andra.. börja att lära oss att även se det goda i oss själva.. Jag tror det fungerar båda vägarna.

Älska livet
När vi vet att vi är medskapare till det som sker oss och när vi vet att allt vi önskar oss är redan på väg till oss.. när vi har tillit till det... och när vi har ändrat våra grundläggande värderingar så de är mer sanna och mer som de var när vi kom till världen... då kommer vi älska livet och känna att allt är gott och att se "Grace " i det som sker som Mooji så fint beskriver i filmen nedan.. eller som Hicks uttrycker det, genom att säga att det är kontrasterna i livet som får oss att längta efter det som är bättre och om vi bara kunde lära oss att fortsätta fokusera i tillit på det vi vill.. på ett avslappnat sätt där vi njuter av det som redan är och samtidigt vet att det vi längar till kommer komma till oss.. när det ska i rätt tid... om vi kunde slappna av i det lite mer.. då skulle det även kunna flöda så mycket enklare in i vårt liv. Men när vi gör som Louise Hay skämtsamt beskriver det... planterar ett frö och sen varje dag går och rotar i jorden och oroar oss om det ska komma upp eller inte... då kan vi nästan hindra det istället... Wayne Dyer uttrycker det så fint genom en dikt han läser i sin film om Tao:

"The things we love we have to learn to leave alone"

onsdag 30 mars 2011

All is Grace

Jag har bjudit in en mycket kärleksfull man i Gudinnerummet.. Det är sällan det sker men jag tyckte han hade ett så djupt och vackert budskap som jag ville att ni skulle ta del av... Visst har han en underbar utstrålning.

Du är Gudinnans verk

Kära Gudinnor
Jag har börjat på ett äventyr... 40 veckors djupare träning i att vara den jag är fullt ut.. tänka nya bejakande tankar.. samt se på världen.. andra och mig själv med kärlek. Jag ska berätta mer efterhand men det känns mycket bra.. och ska bli spännande att se vad som sker. Jag har ju även länge haft en tanke om att själv erbjuda en djupare e-kurser som det här är.. så det känns även fint att ta del av hur det kan se ut och vad det kan ge. Denna kurs påminner mig igen om sanningen om mig själv och den jag är och dem ni är och att vi alla är älskade underbara Gudinnor. Den påminner mig om budskapet i ACIM som ju är:

"Du är Gudinnans verk
och hennes verk är fullkomligt älskat

och fullkomligt kärleksfullt
"

Jag tror att allt börjar med detta ... Vi har dock vår egen unika väg till att förstå det här mer och mer.. och jag tror att när vi ber om vägledning så får vi det... Varm kram och ha det riktigt gott.. och finn din unika väg. För det vi verkligen ber om och innerst inne vill ...det får vi.

tisdag 29 mars 2011

Vilar i den trygghet som skapar världen!

Nu längtar jag till våren
Känner ni som jag att det dröjer lite väl länge i år med våren och med sol och värme... Ena dagen är den på väg och nästa dag är det kallt igen.. i alla fall här ute i Mundekulla-skogen. Jag känner att det påverkar mig och att jag blir otålig. När man bor så här nära naturen så tror jag man blir mer ett med den... känns som vädret påverkar ännu mer... Det är som att jag inte rikigt kan börja blomma heller innan det börjar grönska.. som att fastna lite på vägen... och jag påminns om Karin Bojes fina dikt som känns trösterik...


(här ser ni en blåsippsknopp som jag fann under löven)


Ja visst gör det ont när knoppar brister. Varför skulle annars våren tveka? Varför skulle all vår heta längtan bindas i det frusna bitterbleka? Höljet var ju knoppen hela vintern. Vad är det för nytt, som tär och spränger? Ja visst gör det ont när knoppar brister, ont för det som växer och det som stänger.

Ja nog är det svårt när droppar faller. Skälvande av ängslan tungt de hänger, klamrar sig vid kvisten, sväller, glider - tyngden drar dem neråt, hur de klänger. Svårt att vara oviss, rädd och delad, svårt att känna djupet dra och kalla, ändå sitta kvar och bara darra - svårt att vilja stanna och vilja falla.

Då, när det är värst och inget hjälper, Brister som i jubel trädets knoppar. Då, när ingen rädsla längre håller, faller i ett glitter kvistens droppar glömmer att de skrämdes av det nya glömmer att de ängslades för färden - känner en sekund sin största trygghet, vilar i den tillit som skapar världen.

Ett litet försök att tonsätta med mycket enkla medel...

Visst gör det ont by AnneSolveig

söndag 27 mars 2011

Sunday Spirit inspiration! - Du är underbar!

Djupt därinne är vi alla underbara...
visa, vackra och kärleksfulla och ju mer vi inser det ju enklare blir livet. Ju mer kommer vi värdesätta oss själva och ju mer kommer vi våga lysa och ge ut av våra vackra gåvor till andra och till världen.

Ändra de tankar som begränsar dig själv och ditt liv.
Jag inser mer och mer vilken skillnad det kan göra att verkligen fokusera på att ändra våra djupaste tankar om oss själva och världen... ändra de budskap vi tagit till oss om oss själva och andra som inte är sanna och inte får oss att må bra och uppleva glädje. Jag ska ägna den här dagen till att skriva ner lite nya "believes" som jag vill leva mitt liv genom och sedan ska jag ägna en hel del tid till att ta in de nya tankarna och se vad som sker.. För hur mycket vi än tänker positiva tankar och fokuserar på det vi vill i vårt liv så kommer vi inte kunna bjuda in det om vi samtidigt har djupare kanske undermedmetna tankar som säger en annan sak...

Affirmationssånger
Jag tror jag ska beskriva det här lite djupare längre fram men jag tror att ni vet vad jag menar. En idé jag länge haft är att skriva affirmationssånger med ett positivt budskap som man kan lyssna till och stärkas av .. t.ex när man sitter i bilen.. elller lagar mat.. eller är ute och går, springer (ni som brukar ha med er musik i hörlurar) eller när som helst helt enkelt...Ibland orkar vi inte lyssna på prat och då är sång och musik perfekt.

Här kommer en sång jag gjorde i helgen.
... skulle jag ge ut den och fler affirmationssånger så skulle sången och musiken bearbetas mycket mer.. och spelas in mer proffsigt... Detta är lite kul för det är mitt första försök att helt enkelt bara sitta vid datorn och spela in ljudet direkt i vanliga hörlurar med en mirkofron till. (typ de man kan använda när man skypar)

Ha en underbar Söndag ...
varma kramar till alla Gudinnor... och självklart är det ju mycket fint att få lite feedback på min affiramtionssång samt även idén med affirmationssånger.. Är det en bra idé tycker ni?


Du är underbar by AnneSolveig

torsdag 24 mars 2011

Du är värdefull och det du skapar är värdefullt!

Jag vaknade tidigt i morse igen och fick en ny insikt.
Det är ju inte alltid så enkelt att förmedla en insikt då det är just en insikt.. något som blir tydligare för mig själv... inte bara i tanken utan djupt därinne... oftast kanske den vuxit fram under en längre tid och plötsligt kommer den ut i ljuset...

Vi är värdefulla och här för att ge av våra unika gåvor
Insikten handlade om hur viktigt det är att inse att vi är värdefulla, underbara och fullkomliga just som vi är.. och att var och en av oss har en viktig funktion att fylla och värdefulla gåvor att dela med sig. Jo jag har vetat detta i tanken men för mig liksom för många andra har insikten inte landat djupt inom mig och därför har jag inte helt kunnat leva efter den.

Att ägna mer tid till att utveckla och ge ut av våra gåvor
Det jag insåg där på morgonkvisten var att om jag verkligen kunde se mitt eget värde och de unika gåvor och resurser jag är här för att dela med mig av... och om du kunde göra detsamma.. då skulle vi ägna mycket mer tid och energi till att lyfta fram dem i ljuset. Det skulle vara mer självklart på något sätt. För så länge jag inte tror på min musik.. så kommer jag lägga tiden på annat.. men när jag värdesätter den och tror att den kan ge något fint till andra då kommer jag ge mer tid till den och att lyfta fram den. Så länge jag inte uppskattar mina målningar kommer jag gömma dem här hemma... men när jag inser att de kan inspirera andra då känns det enklare att ge tid till att lyfta fram dem och sprida dem. Det kan handla om alla slags gåvor.. att vara vis, dela med oss våra tankar, skriva, göra praktiska saker m.m.

Jag har ägnat mycket tid till andra saker
och att lyfta fram andra människor (vilket också är inspirerande) men djupt inom mig har jag inte riktigt trott på att det jag har att dela med mig är värdefullt. Även om jag ändå tagit lite steg hela tiden i min egen takt. Det finns en vacker historia i bibeln om en man som får ett pund och förvaltar det väl.. och det växer och han blir rik.. medan en annan man får ett pund som han gräver ner i jorden.. och inget mer kommer därur...

Bjud in dem som vandrar varsamt i din trädgård!
Har du grävt ner ditt pund i jorden eller förvaltar du det? Har du satt ditt ljus under skäppan eller tillåter du det att lysa? Jag tänker mig att alla våra gåvor och resurser är som små, små plantor som vi varsamt måste ta hand om, ge näring och vattna och skydda från för mycket blåst. När de är riktigt små behöver vi också skydda dem från dem som kanske inte ser dem och kan trampa på dem och istället bara bjuda in dem som vandrar med varsamhet i vår trädgård.

Ha tålamod och tillit till att allt sker i sin takt
Vi kan inte heller varje dag bli otåliga för att plantorna inte har växt mer... utan vi kan bara ge dem uppmärksamhet, kärlek och näring och ha tillit till att allt sker i sin takt... De kommer att växa i sin egen takt...och blomma en dag och det kan vi glädjas åt redan nu, i förvissning att det ska ske.

Min insikt gav mig en ny styrka
... att ägna mer tid till min egen kreativitet... ge mer tid till att uttrycka mig genom sång och musik.... måla, skriva m.m... till att vara en kanal för Gudinnans kärlek, vishet och skönhet på det sätt den vill uttrycka sig just genom mig.... vi har alla vårt eget unika sätt att vara det på och det är viktigt att vi värdesätter det.. Då kan vårt liv blomma ut helt och fullt och få den djupa mening det ska ha...

Idag är en underbar dag
Njut av den och påminn dej en stund om just dina gåvor... lyft fram dem i ditt sinne.. uppskatta dem och tänk på när andra har uppskattat dem... och påminn dig om att just du är värdefull.. så värdefull... du är ju en Gudinna! ...det vet jag... och det vet du med...
Solen lyser .. Njut av dagen ..Kram Anne

"You cannot shout to a flower to grow, have patience your time will come"


Let your light always shine!
Här kommer sång till som jag tycker om och som kan passa.



Let your light by AnneSolveig

tisdag 22 mars 2011

Myten om Mödomshinnan

Det finns ingen Mödomshinna.
Det var ganska nyss jag hörde detta första gången och visste inte riktigt om jag skulle tro på det... Kan något som vi växt upp med att tro på bara inte vara sant längre? Men nu har jag även sett ett program som förklarar det tydligt och klart ... "Myten om mödomshinnan" Jättebra och jätteviktigt. Du behöver inte känna dig dum om du inte visste detta.. jag tror att de flesta människor faktiskt inte vet det än i dag.. och inte ens en del läkare.

Tänk så mycket det har ställt till med
...och ännu mer i vissa länder där kvinnan måste bevisa att hon är oskuld och därmed blöda på bröllopsnatten. Kloka kvinnor har sett till att på något sätt fixa blodfläcker på lakanen ändå.. för det är väldigt få kvinnor som blöder första gången.. men visst kan det hända och då beror det inte på att mödomshinnan spricker.

Hur skulle vi kunna ha en hinna som sitter i vägen?
Då skulle vi ju inte kunna menstruera t.ex. T.om RFS kallar det nu slidkrans tror jag någon sa...vilket innebär de veck som finns i slidan och kan tänjas ut. En del kvinnor kan dock ha en liten del av slidmynningen täckt av en slemhinna... tror jag de förklarade det..

Jag vill varmt rekommendera Tv-programmet
om detta så att vi snabbt kan sprida denna kunskap.. inte minst med tanke på kvinnor i en del andra länder... som ju skulle slippa mycket besvär och rädsla om denna information kom fram i ljuset. Men även här i Sverige skulle det göra en skillnad för kvinnor.

Ger frihet till kvinnor!
När det gäller killar så räknas det ju fortfarande som manligt och häftigt om de haft många tjejer.. medan om en tjej haft många killar så anses hon inte lika värdefull..... Myten om mödomshinnan har ju använts för att tillsammans med detta ideal begränsa kvinnan sexualtitet. Nu när vi vet att ingen faktiskt kan se om en kvinna varit tillsammans med en man eller ej så innbär det även en frihet för kvinnor att njuta av sin sexualtitet mer... men det finns fortfarande mycket att göra även när det gäller att ändra idealen så kvinnor mer fritt kan njuta av sin kroppar och sin sexualitet och samtidigt känna sig värda respekt och kärlek.

Myten om mödomshinnan går i repris sista gången Fredag kl 14.30 i TV2 .. kan varmt rekommenderas. Du kan även se det på URplay.se där ligger det kvar ett bra tag...

Läs gärna Anitas fina kommentar som jag tycker är underbar och inspirerande.

söndag 20 mars 2011

Today is a beautiful day!

I morse kom denna sång till mig..
tänkte försöka spela in den så ni får lyssna.. får se om det blir senare.

Självklart är jag som ni mycket berörd av det som sker i världen..
men jag tror att det är så viktigt ändå att njuta av det vackra som är och vila i nuet.

Today is a beautiful day
Even though, in the world there are sorrows
Today everything is okey
Because I know it will come a new tomorrow
For isn’t it so that after the winter
You really enjoy the spring
And isn’t it so that after the rain
Everything is fresh and new
And the same thing is happening for me and you

So today is a beautiful day
And I know that everything will be okey
I’ll go out in the sun, enjoy and have fun
Cause I know it’s shining for me and everyone

Cause after the night comes the day
After the darkness comes the light
After the storm comes the stillness
and the sun will shine so bright
the wheel is turning in the right direction
the river is flowing out in the sea
and today you can rest in stillness
knowing that the same thing
is happening for you and me…

Today is a beautiful day
I’ll go out in the sun, enjoy and have fun
And I trust what comes
When the river is flowing
Cause I know that’s the way, life keeps me growing

That’s why I can sing
It’s a beautiful day
Everything will be okey for you and me and everyone

-----------------------
I will live in the now
And enjoy what is
Cause that’s the only way to find real bliss

Njut av dagen här och nu... det gör hela världen lite vänligare och vackrare.. Kram Anne

lördag 19 mars 2011

Äntligen lite tid till min musik!


Be in yourself by AnneSolveig

Be in yourself - två versioner

Jippi.. jag lyckades äntligen lägga till en ljudfil... känner mig som ett tekniskt geni.. lyckades även ladda ner en MP3converter... Yes we can sisters !!.. Har du egen musik du vill sprida så verkar soundcloud vara ett bra sätt... och nu kan jag äntligen sprida mer musik här i bloggen... så kul det ska bli och ett stort tack till alla er som sagt att ni vill höra mer av min musik.. det har inspirerat mig att ge mig tid till detta idag... och det kommer mera... kram.

Ps Denna musikinspelning här ovan.. är en kort version och den är inte mastrad.. vilket gör att rösten inte kommer helt till sin rätt.


Här är en annan version av denna låten.. där jag själv spelar gitarr.. inte lika proffsig men kanske en lite mer "nära" känsla i.. vad tycker du.. om någon har synpunkter är jag tacksam..

Be in myself by AnneSolveig

Balans, uthållighet och styrka - samt kärlek!

Yogan som känns skön i hela mig.
"Den här yogan är för balans, uthållighet och styrka..." ja så börjar Annette Lefterow sitt yoga pass som jag har på en DVD.. Jag mår så bra av den där poweryogan har jag märkt.. men just idag hade jag inte så stor lust och kände mig varken stark eller uthållig men beslutade mig ändå. För jag vet att den sköna känslan infinner sig efteråt... det känns som en skön balans i hela kroppen och jag känner ett slags inre lugn.. så även om jag brukar vara lite lat och bekväm så har jag insett att den här yoga -stunden är helt klart värd att göra för den ger mig så mycket.

Balans uthållighet och styrka - kärlek
Jag funderade vidare på detta sedan och insåg att liksom jag inte alltid har lust och uthållighet till yogan... så finns det också en del i mig som vill springa iväg när det blir jobbigt i livet.. En del av mig som tror att livet ska vara enkelt och lätt alltid och när det inte är det så handlar det om att leta upp en annan situation eller en annan person... Men tänk om det är så att det inte fungerar... att förändringar måste ske i det inre och att det mest kärleksfulla vi kan göra för oss själva och andra är att odla balans, uthållighet och styrka... och att det är kärlek....

Ändra på situationen eller på sig själv
För är det inte ett sätt att smita undan ibland att bara vilja ändra på situationen för att slippa ändra på sig själv... kan det vara så att vi faktiskt kan välja att istället växa och utvecklas som människor.. ta tag i det som är fel.. ändra det och ändra våra tankar och vår inställning till det. Mycket troligt ändra sig ju situationen då också... och ska vi vara kvar i den så kommer vi kunna njuta av den mer och ska vi flytta på oss så kommer livet visa det tydligt och vi kommer helt enkelt förflyttas till en ny situation enkelt och lätt.

Jag vill växa och utvecklas..
...Ibland är det mycket här i Mundekulla och jag får en känsla av att bara vilja fly från allt... Ibland är det tufft i relationen och jag vill byta ut eller släppa honom... Men sen ändrar sig livet ganska snabbt och jag älskar Mundekulla och känner att Peter är ju faktiskt en mycket fin person som jag har en djup kärlek till. Nu inser jag ännu mer att jag vill stanna - När det inte är uppenbart att jag ska gå.. - Jag vill odla uthållighet, balans och styrka.. för kärlekens skull.

När är det läge att stanna och när ska vi gå?
Jag tror personligen att det ibland är uppenbart att vi ska lämna något och då kommer vi göra det ... Bara du och jag vet den fina linje som är mellan när det är läge att stanna och när det är läge att gå eller flytta på oss... kanske har den linjen att göra med vad som är mest kärleksfullt för oss själva och andra.. och hur mycket vi är villiga att ändra oss själva och att växa. Jag tror den har jättemycket att göra med hur mycket vi är villiga att se på situationen eller personen med nya ögon... Det slutliga valet är på ett inre plan och när vi väljet det mest kärleksfulla och sanna där.. då gör livet resten.. tror jag..

En inspirationskälla till dagens inlägg är Swami Sivananda som ligger bakom Sivananda Yoga. Han säger så här:
"You should not try to run away from unfavourable environments. God has placed you there to make you grow quickly. Therefore make the best use of any situation. Nothing can upset your mind. Your willpower will grow. Try to live happily in any place, under any condition. You will become a strong and dynamic personality"

(Personligen känner jag att det finns situationer där det mest kärleksfulla är att lämna, men ofta tror jag vi ger upp allt för lätt och att vi kunde växa och utvecklas mer om vi stannade)

Detta är den Dvd jag gör yoga till
...det tar ett litet tag att lära sig rörelserna men har du gjort Poweryoga eller Ashtangayoga förut är det nog enklare.. Anette vägleder mycket bra och tydligt tycker jag och har en skön behaglig röst..

Ha en underbar dag.. nu lyser solen vackert på den vita snön och jag ska gå ut en promenad och njuta .. kram Anne

onsdag 16 mars 2011

Hur kommer världen att sluta?

Djupt inom dej vilar du i trygghet och kärlek
Djupt inom dig och mig finns en del som alltid är i kontakt med kärleken och sanningen .. en del av oss som vilar i ständig frid...När det blåser hårda vindar i världen eller i vårt eget liv så kan vi alltid vända oss inåt till den delen och odla den lite mer... Därmed kan även de värsta stormar och händelser som känns sorgliga leda till en djupare frid och kärlek inom oss... Det är oftast ingen lätt resa och inget vi njuter av.. men det sker....

ACIM - en källa till tillit
Idag vill jag dela med mig några rader från ACIM (A course in Miracles). ACIM har alltid varit en stor källa till trygghet, kärlek och och tillit när det blåst hårda vindar i mitt eget liv och i världen. När jag läser den känner jag en djup trygghet inom mig... att allt är väl... ACIM förmedlar att vi är eviga andliga varelser som inte kan skadas... och att det enda sanna som existerar är kärlek.... bakom allt det vi ser finns alltid den kärleksfulla kraften... och i slutändan är allt väl och vi är på en resa för att närma oss det djupaste vackra i vårt eget väsen och leva i glädje, kärlek och harmoni med varandra.. Så här kommer lite inspiration och jag har gjort en del ändringar och skrivit om det på mitt sätt..



Peace on earth - målning av Anne Elmberg

Hur kommer världen sluta?
"The world will end in joy. When joy has come, the purpose of the world has gone. The world will end in peace, When peace has come, what is the purpose of the world? The world will end in laughter. Where there is laughter, who can longer weep? And only complete forgiveness brings all this to bless the world. In blessing it departs, for it will not end as it began. To turn darkness into Heaven is the function of us human beings, for what we teach, when we teach the message of love.. are lessons in which Heaven is reflected.

And now sit down in true humility, and realize that all God/Goddess would have you do you can do. Do not be arrogant and say you cannot learn what she wants you to be and know. Her Word says otherwise. Her Will be done. It cannot be otherwise. And be you thankful it is so."

Kärlek till er alla och till världen denna dag.. Anne

tisdag 15 mars 2011

Be a light!... unto yourself and others!


"Mitt" lilla rådjur...
Jag tror vi alla påverkas
Jag tror att när det sker så starka händelser i världen som det gör nu i Japan så påverkas vi alla...(just som jag skriver detta tittar jag ut genom fönstret och där står mitt lilla rådjur som jag matat hela vintern) Bara några meter från huset.. det är såå fint.

Hur känner ni kära Gudinnor
Hur påverkar det som sker i Japan och i världen er? Jag har känt mig lite låg de senaste dagarna... och ibland är det viktigt att tillåta sig det bara och vila i det...för självklart väcker det som sker känslor i oss alla. Jag tror ändå att vi som mänsklighet befinner oss i en viktig fas av utveckling just nu och att det som sker kommer få oss att vakna ...
Att vara kvar i vårt eget ljus....
...är något som kan vara till stor hjälp för oss själva och andra.... Kanske får en situation som den här oss även att påminna oss om vad som är djupast viktigast i livet.. Påminna oss om att vi är andliga varelser här på besök på jorden och att vi en dag kommer återvända till vårt andliga ursprung och det är ju fint om vi då har använt vår tid här så kärleksfullt och meningsfullt som möjöigt.....till att sprida ljus och verka för det goda .. till att ge av våra unika resurser och gåvor ..


(mitt rådjur står kvar och äter och äter .. verkar ha hittat något gott i gräsmattan)

Jag vaknade vid 4-tiden i natt
...hade haft en stark dröm om enkelhet.. att leva mer enkelt...och kände att jag skulle lyssna en stund.. att det var något som ville komma till mig... Så jag lyssnade och kände att jag vill gå djupare igen.. hittade en fin liten bok vid sängkanten .. slog upp den och hamnade på några sidor som uppmuntrade mig att läsa andlig litteratur varje dag för att leva närmare det "Gudinneliga" Kände hur enkelt det är att dras med i det ytliga och hur djup min längtan egentligen är efter det sanna.. och att vara i kontakt med mitt djupaste varande.. Gud - Gudinnan eller vad vi nu benämner det.

Andlig kvinnogemenskap
Fick även en liten idé om att jag skulle kunna bjuda in till en längre Kvinnoretreat här.. kanske under några månader men att man kunde komma den period man ville... Att det skulle vara ganska enkelt så att man fixade det mesta av sin egen mat.. men kanske åt lunch gemensamt.. att man skulle vara delvis i tystnad men även mötas i gemensamma stunder med meditation, yoga och sång t.ex eller kvinnocirkel om olika viktiga ämnen... En hel del egen tid men också gemensamma stunder.. . det skulle därmed kunna kosta lite mindre och vara lite enklare ...

Uppskattar en andlig gemenskap med kvinnor
.. och känner att vi behöver varanda för att stärkas Jag njuter så av att vara med kvinnor i en djupare gemenskap. Vet att jag nämnt det förut.. tanken om Gudinnekloster... eller en längre Kvinno- Gudinneretreat... Är det någon som tycker det låter som en fin idé och ev skulle vilja vara med så är det fint att veta det.. för då kanske jag får inspiration att ta tag i det?


...och så gick solen ner över en röd himmel....

måndag 14 mars 2011

The truth and nothing but the truth!

Nya bilder igen..
Ni kanske märker att jag har ändrat bild här igen... och det beror på att Susanne Rothzén (som hjälper oss med reklam och hemsidor) har tagit en massa bilder på mig för att kunna hitta en som ska användas till min nya hemsida.. ja egentligen är ju detta med som en hemsida men jag är på väg hur som helst att skapa en egen hemsida med.

Innan jag skulle ta bilden så bokade jag en tid hos frissan.. men blev inte helt nöjd, vilket jag inte vill skylla på henne utan mer på att jag inte vågade klippa mig precis så som jag hade tänkt... Så utgångspunkten för fotograferingen var inte perfekt... Men vi försökte i alla fall ta lite bilder här i Mundekulla med hjälp av starka bygglampor m.m.

Desperat försök att få bättre frisyr
Kände dock när jag såg lite på de första bilderna... och även såg mig själv i spegeln att jag inte såg ut som jag ville se ut egentligen... ja ni kanske känner igen det.. och det var ju viktiga bilder.. Så i ren desperation rusade jag upp i huset igen... satte locktången på högsta värme och tänkte att lite lockar kanske kan lyfta frisyren lite i alla fall..

När jag sedan fick ta del av resultatet av alla bilder
...tyckte jag att jag såg lite barnslig ut.. vilket ju borde vara positivt när man är över 50 år....:) dessutom hade Susanne som tog bilderna och fixar hemsidan valt ut en bild i stil med Kurtan..:) ja en kvinnlig variant .. med upptuperat hår.. ja jag vet inte hur jag ska beskriva den.. den får ni inte se..:)

Jag tänkte i alla fall att jag gör vad jag kan..
.. för att förbättra en utvald bild... Istället för att slinga håret vilket ju innebär en del kemikalier.. så slingade jag och blekte det lite i photoshop.. enkelt.. billigt, naturvänligt och hårvänligt.. kan varmt rekommenderas... Jag försvarar detta ingrepp med att till sommaren brukar mitt hår bli solblekt så om ni träffar mej då så har det nog hunnit bli så ljust eller ännu ljusare... När jag ändå höll på så passade jag på att även klippa håret lite med i photoshop... tror frisyren blev lite bättre... Lyster och glansen är dock äkta och kommer från bygglamporna.. tänk gärna att det är solen.

Enkelt att lyfta sig i photoshop
Men det har jag faktiskt inte gjort.. och inte har jag tagit bort någon rynka heller vilket ju är enkelt att göra om man vill... snarare kanske jag borde lagt till några så jag ser lite mognare ut.. men fotot är nog inte så tydligt så det är därför det inte syns... Dessutom tycker jag det är vackert att vi blir äldre.. ja i alla fall när andra kvinnor blir det för visst är det väl så att det är enklare att se skönheten i andra rynkor än i sina egna.. men skrattrynkorna runt ögonen dom gillar jag.

Jag bjuder på det...
Så om jag nu skulle välja denna bilden till min nya hemsida... så hoppas jag att ni som ser den kommer le lite igenkännande och påminnas om att det är okey att leka lite..... för jag menar att ett foto kan ju ändå inte lyfta fram hur vackra vi egentligen är i verkligheten... har ni tänkt på det... vem kan fånga en solnedgång och allt den skönhet som finns där i ett foto... brukar ni inte bli lite besvikna när ni ser fotot av det som var en så vacker upplevelse.... jag tror det är samma med oss.. att vi är mycket vackrare i verkligheten.... Vem kan fånga en Gudinna och hennes djupaste skönhet i ett foto.... trösta er med det nästa gång när ni ser ett foto på er själva som ni inte är helt nöjda med....

Hur ser modeller ut i verkligheten
och vet ni... alla de där bilderna vi ser på modeller i tidningarn. .. det finns ingen som ser ut så i verkligheten... de är ju helt sminkade... omstylade och sedan slutligen omgjorda i photoshop. En väninna till mig har en systerdotter som var med i i en modebilaga vid ett tillfälle.. och hon kände inte igen henne...

Slutligen tycker jag att bilden blev bättre
.. men är ändå inte säker på om det är denna jag ska ha...får nog känna lite... är det här jag.. eller ser jag för snäll och gullig ut i lockarna... är det någon som har en synpunkt .. ja ni har ju sett en mängd bilder passera här ni som följt bloggen...

söndag 13 mars 2011

Sunday Spirit inspiration.. Everything shall come...

The deeper need!
Jag tror att många av oss bär med oss en grundläggande otrygghet i livet som vi sedan upplever har att göra med pengar... Men i själva verket tror jag det sitter mycket djupare och kommer från vår barndom och hur vi där fick våra basbehov tillfredställda. Fick vi mat när vi var hungriga.. fanns det någon där när vi behövde värme och kärlek... blev vi burna och kände trygghet... Hur det än var så tror jag att vi kan hela och bygga upp denna grundläggande trygghet igen.

Djupare trygghet
Nu i veckan pratade jag och Peter om hur vi skulle kunna göra vissa ändringar när det gäller vår ekonomi samt även andra aspekter av vår verksamhet och hur det skulle innebära mycket mer trygghet ekonomiskt... Jag hade inte medvetet tänkt så mycket på detta... men insåg nu hur mycket det skulle betyda för mig, och hur jag kunde slappna av och känna en djupare trygghet när jag tänkte på detta. När jag i morse tänkte vidare på hur det är så många som kämpar för att ha tillräckligt mycket pengar och hur det finns där som en ständig oro så fick jag lite nya insikter.

En vision skapar nya möjligheter
Jag tror att en anledning att min egen situation sakta har förändrats och troligen kommer förändras ytterligare, det är att jag har haft en vision av mig själv där jag sett mig själv gå omkring helt trygg.. bara vara.. ge ut till andra och njuta av livet.....När vi pratade om de ändringar som vi funderat på så kom denna bild upp igen och kände att den stämde väl med hur jag skulle kunna känna mig.

Bastrygghet och att vila i Gudinnans famn
I morse när jag tänkte lite mer på detta så kände jag att kanske det allra viktigaste vi kan göra är att fokusera på vår bastrygghet... bygga upp en känsla av inre trygghet.. en känsla av att vi får alla våra behov tillfredställda.. att vi vilar i Gudinnans famn omslutna av hennes kärlek och att allt vi djupt önskar och längtar efter, det kommer till oss. Jag tror att den känslan och tanken skulle skapa en stor trygghet och göra att vi mycket enklare kunde välkomna in .. allt det goda i vårt liv.

Vi är välsignade långt bortom vad vi inser.
Jag tror nämligen att allt finns där för oss... men att det är vår känsla av brist, tvivel, rädsla eller att vi inte är värda det bästa... som gör att vi inte kan ta emot det....

Att "överlämna" sig till det goda.
Jag har mött en mängd människor som haft en mycket tuff situation i livet och vid något tillfälle gett upp och överlämnat sig till den Gudomliga kraften... det jag tror sker då är att de helt enkelt väljer att ha tillit till att det finns en god kraft som vill dem väl.. och i det valet skapas en tillit som gör det möjligt för den goda kraften att verka genom dem och gör det möjligt för dem att välkomna allt det goda som finns för dem.


... and everything shall come to you
Kanske behöver vi när vi väljer detta ...inte längre fokusera på varje liten sak vi önskar ..utan det räcker med tilliten till att det goda finns där för oss.... att vi är omslutna av Gudinnans kärlek och att vadhelst vi längtar efter.. det är på väg in i vårt liv.... och att hon kommer vägleda oss steg för steg så det enda vi behöver göra är att lyssna och följa och välja kärleken i vårt sätt att tänka, se och handla... kanske inte så enkelt heller .... men när vi tvivlar och glömmer, då kan vi påminna oss igen.. Påminna oss om vår egen Gudinnelighet.. om Gudinnan som vår finns där med sin stora kärlek... och påminna oss att vi är trygga och att allt gott finns där och är på väg in i vårt liv...mer och mer

Vila i hennes famn
Idag och gärna alla dagar.. påminn dig om att

du är älskad

du vilar tryggt i Gudinnans famn

hennes kärlek omsluter dig på alla sidor

hon vill ditt bästa och du är hennes dotter

du därmed kan ta del av alla hennes rikedomar

allt det goda finns här för dig...

vad du än djupast längtar efter så är det redan på väg..

och du är värd det... för att du är den du är..

..... and everything shall come to you.



Ha en underbar Söndag.. kram Anne

lördag 12 mars 2011

Japan - and Love

Det sker mycket i världen nu och jag känner att jag vill nämna Japan idag... Jag väljer att sitta en stund och bara fylla mig med kärlek och sända den kärleken till alla människor och djur som drabbats... Jag sänder kärlek till situationen med kärnkraftverken... i önskan att det bästa sker för människor, djur och växter .. Jag lämnar det slutligen i Gudinnans hand i tillit.. men jag vet att varje människas kärlek och öppna hjärta är helande för allt och alla....

Kanske vill du sitta här i gemenskapen i Gudinnerummet ..och göra det med .. på ditt sätt... kram till er .. Anne

"Love is healing
The feeling of love can travel around the world
at the same time as it is healing our own heart"
Anne Solveig


Låta kärleken hela
Jordbävning
kanske kan vi lära att själva lugna ner oss och inte låta ev utbrott gå ut över andra eller förstöra det vi så varsamt byggt upp.. kanske kan vi ta ett djupt andetag och vara lugna och tänka och handla utifrån kärlek istället.
Tsunamin
Kanske an vi slappna av och inte svepas med av alltför stora känslovågor och dra med andra i dem... utan behålla inre frid och lugn
Kärnkraftsverk
Kanske kan vi lära oss att mer och mer tänka positiva och konstruktiva tankar och sprida det till andra.. så att vi inte förgifter vår omgivning utan istället sprider goda energier.

Den Nya tiden - Frihet och Pippi!

Mayakalendern
Jag tror det ligger något i det som vi har inspirerats av genom Mayakalendern och som många menar - att vi är på väg in i en ny tid... där vi inte längre kan leva från vårt gamla begränsade medvetande utan måste lära oss att tänka och se på oss själva, andra och världen mer utifrån kärlek.

Gamla strukturer rasar
Det känns som gamla föråldrade strukturer som inte längre håller, nu byts ut, både i vårt eget liv och i världen... Detta kan vi se nu när så många människor gör uppror i världen, vägrar låta sig förtryckas längre och vill leva mer i frihet. Vi kan också känna det i vårt eget inre liv genom en längtan, som väcks mer och mer, efter att kunna vara dem vi är fullt ut och leva utan begränsningar.

Omstrukturering ger frihet
Vi har gjort en omstrukturering i Mundekulla för att skapa den friheten... det innebär i princip att jag har tillgång till samma mappar från båda mina datorer och när jag sparar i den ena så finns det även i den andra... vilket ger mig en frihet att vara var som helst i världen och arbeta därifrån men ändå ha tillgång till det material och bilder jag behöver... samt trygghet att veta att även om datorn försvinner så finns all information kvar.

Teknik kan förenkla och ge frihet
När man nu ändå lever i teknikens tidevarv så är det lika bra att hitta sätt att använda den på, på ett bra sätt som förenklar och ger frihet.. och det tycker jag är positivt.

Kvinnor längtar efter frihet
När det gäller oss kvinnor så kommer det nu mer och mer böcker, filmer, kurser och nätverk med syfte att stärka oss att bli mer fria...vara dem vi är fullt ut och gå vår unika väg i livet.. inte längre låta oss begränsas av gamla värderingar och begränsande uppfattningar om vad det innebär att vara kvinna och vad som förväntas av oss.. utan med hjälp av vårt inre mod och styrka.. i glädje skapa det liv vi vill leva..

"Skapa den nya versionen av dig själv.
.. som Gitte Jörgensen säger... och bli äventyrerska i ditt eget liv". Gitte kommer på Kvinnofestivalen i år och håller en närmare 2 tim lång workshop.. vilket jag ser fram emot mycket. Gitte har ju skrivit boken Pippipower, som är härligt lekfull, stärkande och befriande för oss kvinnor... Hon menar att vi kan använda oss av Pippi som inspiration för att hämta kraft att våga göra det vi vill i vårt liv.. Lyssna på Gitte här.. jag tror du förstår hennes danska...

Ha en fin Lördag och ta gärna en stund och fundera på vad du skulle gjort idag om du varit Pippi...


tisdag 8 mars 2011

Woman come out!!



Till Alla Gudinnor på Internationella kvinnodagen!


Ha en underbar dag!! Njut och ta hand om dig.. du är värd det bästa.. "and let your woman come out".. and "let your Goddess come out!!" Vi har detta liv just nu.. tillåt dej lysa... och vara DU fullt ut.. och gör gärna som min väninnas modiga mamma.. sjung och uppträd på Internationella kvinnodagen.


Allt behöver inte vara perfekt.. det viktiga är att vi har kul!

söndag 6 mars 2011

Sunday Spirit inspiration! - Holy day

Sunday Holy day!
Jag älskar Söndagar för att jag har beslutat mej för att det är min egen heliga dag. Jag tror vi alla behöver minst en dag i veckan att vila, ge oss tid att tänka efter och bara vara eller göra något som känns vilsamt men ändå kul och inspirerande.. t.ex uttrycka oss kreativt. Vi har något att lära från äldre dar då man städade och gjorde fint i huset innan helgen och sedan kunde man bara vila och njuta av att det var rent och fint och kanske ny duk och lite blommor på bordet inför Söndagens eftermiddagsfika.

Inledde dagen med en gemensam meditation
Idag har jag och Peter börjat dagen med en vägledd meditation där vi fortfarande låg kvar i sängen och jag guidade oss i in i att först bara fokusera på det vi är tacksamma för just nu i livet och sen hur vi vill leva när det gäller olika aspekter av livet och hur vi ville uppleva denna dagen. Ett mycket bra och skönt sätt att starta dagen på som jag ju ofta gör själv men ibland vill Peter vara med.

Tacksamhet är också ett jättebra sätt att
...uppskatta det som är...samtidigt tror jag att det fungerar så att vi ändå inte kan låta bli att längta efter nya upplevelser för livet vill utveckling.. men kombinationen av att känna tacksamhet och acceptera det som är och samtidigt ha en glädjefylld tillit inför det nya som är på väg .. det känner jag är ett fint sätt att uppleva den här livsresan på... och ju mer vi accpeterar det som är.. ju enklare kan vi ju även bjuda in det nya..

"Be a light unto your self"
...denna dagen - Var ett ljus för dig själv.. lys upp din dag.. ge dig gärna en längre tid av vila och stillhet .. det sätter en fin prägel på den kommande veckan... när du ger dig själv tid för vila och egna tankar, kan du gå pånytt -fylld in i nästa vecka...

Ha en underbar dag Alla Gudinnor... och njut av att våren är på väg.. för visst är den väl det hos dej med... Kram Anne

onsdag 2 mars 2011

Affirmationer för lugn och tillit!

Stress is fear, säger Louise Hay
Visst är det tänkvärt. Nästa gång du känner dej stressad, ta en stund och inse att det handlar om rädsla.. och ta några djupa andetag och säg till dig själv att allt är väl.. allt är lugnt och att allt sker när det ska... och att du är helt trygg.

eller säg eller tänk: Allt är väl i min värld, som är en av Louise Hays affirmationer

Att lyssna till affirmationer
...är ett bra sätt att börja eller sluta dagen på. Jag lyssnar just nu en del på hennes senaste Cd "Stress-Free" som innehåller avslappnande tankar och positiva affiramtioner.. Du kan ladda ner den gratis genom att gå med i Louise Hays nyhetsbrev.

Klicka på länken här
.. lycka till, hoppas att den fungerar, jag har inte testat själv då jag redan har CD:n





"Hej Anne, Tack snälla du för detta med "stress free" av Louise Hay. Hon har en sådan lugnande stämma bl.a. Fick det hela att fungera genom att anmäla mig för hennes nyhetsbrev ikväll här. " Kram...Lotta