söndag 26 juni 2011

Kvinnofestival - och en inre längtan!

Kvinnofestivalen i Mundekulla

Ibland rullar livet bara på och vi har fullt upp med en massa saker och känner oss ändå rätt nöjda... Ja så har det varit för mig ett tag nu och jag har fokuserat mycket på Kvinnofestivalen nästa helg. Det är alltid inspirerande att planera och "arbeta" med Kvinnofestivalen... Älskar att tänka ut hur jag kan skapa en helt underbar och inspirerande helg för alla underbara Gudinnor som kommer. En helg som kan stärka dem i att inse hur underbara de är.. och stärka dem i att förverkliga sina drömmar....och i år lite speciellt när det gäller att uttrycka sin kreativitet och unika gåvor. Dessutom är min intention att vi gemensamt skapar en varm och tillitsfull kvinnogemenskap... Det är många som genom åren uttryckt att de verkligen upplevt det på kvinnofestivalen.. och det glädjer mig mycket.


Kanske tar jag lite sabbatsår 2012

Jag vet inte helt säkert om Kvinnofestivalen blir nästa år.. kanske tar jag ett sabbatsår... vi får se och det känns fint att inte behöva besluta det nu. Men om jag väljer att ha några evenemang nästa år.. ja då blir det troligen Kvinnofestivalen... för den ger mig så mycket och jag njuter av varje stund. Dessutom är det ju inte bara jag som skapar den utan vi är ett så fint kvinnogäng varje år som tillsammans skapar festivalen och egentligen så är det ju alla som kommer med som också ser till att denna helg blir så fin.


En längtan efter att vila i mitt djupaste inre

Men nu känner jag även att längtan efter att ge mig tid att gå lite djupare i mig själv börjar göra sig hörd...den där kallelsen som finns djupt i hjärtat och som vaknar till lite mer då och då och kräver att bli lyssnad till. Jag skulle gärna vilja ägna en längre tid i livet åt att ge den lite mer tid... meditera..läsa andlig litteratur... vila i mig själv njuta av naturen.. skapa sjunga, måla skriva.. Ja allt detta ger näring till mitt djupaste inre. Såg en film igår om Dalai Lama och det väcker en djup längtan när jag ser de tibetanska munkarna i sina kloster.



Gudinneretreat på Öland

Jag är så glad att jag även ska ha en Gudinneretreat på Öland nu i sommar.. det är något speciellt med att vara en liten grupp kvinnor som i gemenskap fokuserar på sittt djupaste inre .. mediterar.. delar tankar i kvinnocirkeln.. inspireras av andliga texter.. njuter av naturen...havet.. Alvaret...m.m. Jag har tillit till att det finns en djupare mening med att jag fick inspiration på detta nu och att Gudinnan kommer visa mig efter hand lite mer vad vi ska göra och hur det ska se ut... även lite beroende på dem som kommer ... men det känns fint och vi är redan en liten grupp men det finns absolut plats för fler.

fredag 24 juni 2011

Ha en underbar Midsommar på ditt sätt!

Midsommar på det sätt som passade mig i år!
I år är det första gången på många år som vi inte har något Midsommarfirande i Mundekulla. Det brukar vara så fint med Midsommar här.. men i år känns det så skönt och vilsamt att inte ha det då jag ju även arrangerar Kvinnofestivalen nästa helg. Idag har jag funderat på hur jag ville spendera dagen och insåg att jag gärna ville fokusera lite på kvinnofestivalen... och jag har hunnit var ute och njuta av det vackra med.

Nyttigt och supergott Midsommarfika
Till eftermiddagsfika bjöd jag Peter på en nyttig rawfood - fika med chokladmousse (av avokado, kakao och banan) cashewgrädde (av cashewnötter och vanilj lite honung) samt jordgubbsglass (av frysta bananer och färska jordgubbar och lite mandel) .... Så underbart att kunna njuta av något som är både gott och nyttigt.



Choladmousse med cashewgrädde! myntablad och jordgubbe!



Jordgubbsglass av frysta bananer och färska jordgubbar


Vi kan välja hur vi vill spendera helger.
Visst är det väl så att vi ofta känner att vi borde fira stora helger på ett visst sätt. Men det är ju en underbar frihet att kunna spendera sin tid på sitt eget sätt ... Ikväll ska jag och Peter sova i en mysig stuga där det är alldeles tyst... och kanske tar jag när jag vaknar ett morgondopp i källsjön utanför som är full med röda och vita näckrosor... och äter en underbar fruktfrukost och njuter av stillheten... och jag behöver inte plocka några blommor för jag har redan funnit min prins och det ska bli mysigt att somna in i hans armar.... det enkla är det bästa och vackraste.

söndag 19 juni 2011

Sunday Spirit Inspiration!

Hur kan vi leva med mer frid?
När vi har fått små glimtar av hur det är att leva med inre ljus och frid så vill vi ju befinna oss i det tillståndet hela tiden helst. Det är i alla fall lite så som jag känner det.. Lever mig ibland in i att jag går igenom livet fullkomligt trygg och med en känsla av ljus och frid inom mig. Känner ibland att jag skulle vilja veta hur jag kan komma dit snabbare....

Historian om den troende mannen
Det finns en fin historia som flera av er säkert redan har hört.. den går ungefär så här. Det var en man som var djupt religiös. En dag blev det stor översvämning och många människor drunknade. Mannen klättrade upp på sitt tak och satt där medan vattnet sakta steg. Han bad till Gud att Gud skulle rädda honom. Då kom det en båt förbi och någon sa hoppa i vår båt så hjälper vi dej... men mannen sa - Gud ska rädda mig så jag väntar här. Han fortsatte att be... och ytterligare en båt kom och ville rädda honom... men mannen sa att han väntade på att Gud skulle rädda honom. Vattnet fortsatte att stiga och nu hade det nästan nått upp till taket .. då kom en en helikopter - Vi har kommit för att hjälpa dig sa de.. men mannen sa - Gud kommer att rädda mig så jag väntar här. Vattnet steg och mannen sveptes med av vattnet och drunknade. När han kom upp till Gud frågade han - Varför räddade du mig inte? Gud svarade - Först sände jag dej två båtar och slutligen en helikopter och inget tog du emot.

Så mycket hjälp och vägledning, Gudinnan ständigt ger oss.
Jag tänkte på mig själv idag utifrån den historian... Hur jag vill uppleva mer frid inom mig och hur mycket verktyg och inspiration som Gud/Gudinnan redan har gett mig för att kunna uppleva mer frid. En del saker har jag sedan gjort en tid men sen släppt och sett mig om efter något nytt. Men hade jag fullt ut använt mig endast av något av allt det som jag fått till mig genom åren och verkligen dedikerat mig helt till det då hade jag troligen upplevt mycket mer inre frid och djup tillfredställelse i mitt liv. Samma sak tror jag det är när vi är sjuka, vi ber om att bli friska och Gudinnan sänder oss en mängd människor, böcker, tidningar... ja överallt kan vi ta del av budskap och hjälp... men vi ser det inte för vi trodde det skulle komma på ett annat sätt.

Sommaren - tid för reflektion och nya beslut
Sommaren kan vara en fin tid att fundera och reflektera över sitt liv.. fatta nya beslut som gynnar oss djupast innerst inne. När vi ligger där i hängmattan eller på stranden då är vi mer nära oss själva och det vi vill i vårt liv. Vilka insikter, verktyg för personlig/andlig m.m. vet du fungerar men använder dig ändå inte av? Skulle du vilja ge dig själv lite mer tid till inre utveckling.. tid att bli medveten om den du är innerst inne.. så du kan vandra genom livet med en känsla av djup lugn och trygghet? Vilka verktyg vet du redan nu som du skulle kunna använda dig av på den resan?

Gudinnan har redan sänt mig så mycket vägledning.
Själv känner jag att det finns så mycket som Gudinnann redan sänt i min väg och som är fina verktyg... som meditation, avslappning och visualisering, fokusera på det jag längtar till, "The work" -processen, "A Course in Miracles" ge mig själv små stunder av djup närvaro, Abraham & Hicks läror, Louise L Hay m.m. Jag tror jag ska ge mig själv en stund och fundera på vad som känns mest inspirerande just nu i mitt liv att använda. För jag tror vi ska lita till glädjen och inspirationen. Samtidigt är det viktigt att kunna bara slappna av och njuta och vara... samt umgås med sina nära och kära, vänner m.m. nu i sommar... och kan vi njuta av det fullt ut redan här och nu.. ja då kan de andra processerna vänta lite tills vi behöver dem. Det troliga är dock att andra människor eller vissa situationer väcker saker hos oss och då kan det ju vara fint att använda sig av de verktyg vi redan känner till för att växa vidare och finna den där inre tryggheten och friden som finns där djupt inom oss oavsett yttre omständigheter.

Ha det gott Kära Gudinnor! Varm Kram Anne

onsdag 15 juni 2011

Ätliga vilda växter.

Ät endast de växter du är helt säker på är ätliga!
Eftersom jag skrivit om att man gärna kan ha vilda växter i sina smoothies så vill jag bara tillägga att ät bara det du är helt säkert på är ätligt. Det finns många växter som är lätta att känna igen men det finns också det som du bör vara försiktig med och som kan förväxla med annat... ät t.ex inget som liknar hundkex. Några ganska enkla växter att känna igen är maskros, nässla, svinmålla (ogräs som förr odlades som spenat och som är mycket nyttigt) .. Se alltid till att du är helt, helt säker. Innan dess är det bättre att använda spenatblad, sallad, mangold, grönkål m.m. En bra sida att lära sig mer på är Skogsskafferiet.

tisdag 14 juni 2011

Victoria Boutenko! - En Gudinna och Hjältinna!

Hela hennes familj var svårt sjuka.
Själv hade Victoria svåra hjärtproblem, tappade känseln i vänster arm under natten, hade svullna ben, stor övervikt, var alltid trött och deprimerad och trodde hon skulle dö av samma hjärtsjukdom som hennes far hade haft. Hennes doktor sa slutligen att det är inget mer vi kan göra så nu är det bara bön som gäller. Hennes man Igor hade varit sjuk sedan barndomen. Vid 17 års åler hade han redan gått igenom 9 operationer, han hade en progressiv sköldkörtel och kronisk reumatisk värk och var vid 38 års ålder ett hälsomässigt vrak. Hans händer skakade och han var ständigt trött och hade smärta och hans doktor sa att han skulle förbereda sig på att tillbringa de kommande åren i rullstol. Deras dotter Valya föddes med Asthma och allergier hon var blek och kraftig och så fort hon försökte springa eller hoppa så började hon hosta. Hon vaknade nästan varje natt med en hosta som inte ville sluta förrän Igor gav henne en dränerande massage. Slutligen fick deras son Sergei som då var 9 år diagnosen diabetes. Hela familjen spenderade redan 2-4000 dollar i månaden på mediciner, försäkringar, läkarbesök m.m. och nu sa läkaren att Sergei måste gå på insulin.

En kvinna som vågade söka sin egen sanning.
Då började Victoria att söka efter andra vägar. Hon läste det hon kunde hitta och frågade sen människor på stan som såg hälsosamma ut, vad de gjorde för att må bra och om de visste hur man kunde bota diabetes. En dag såg hon när hon stod i bankkön, en kvinna som strålade av hälsa. Hon frågade henne vad hon gjorde och om hon trodde att man kunde bota diabetes. Kvinnan berättade att hon åt raw food och att hon för 20 år sedan hade botat sig själv från långtgående tarmcancer genom att äta det. Victora sa att det är ju inte samma sak som diabetes.. då sa kvinnan "-Oh yes it's all the same"

Familjen ställer om till rawfood.
Victora fick en tips av henne men hennes man Igor tycket det var helt tokigt. Självklart måste man lite till läkare främst som har en så lång utbildning och mycket kunskap tyckte han. Men när hans sjukdom försämrades igen och doktorn sa att det måste bli en ny operation där de skulle ta bort sköldkörteln då var även Igor redo att börja äta rawfood. Victoria slängde då ut mikrougnen, rensade ut alla grytor och all mat som inte var raw, vilket innebar det mesta och täckte över spisen. Sedan introducerade hon de chockade barnen i att de nu skulle prova att äta raw food en tid. I början var det mycket motstånd... men efter hand märkte alla att de mådde mycket bättre på kort tid. Då de fick så mycket extraenergi, började de även att springa... 4 månader efter att de börjat äta raw food sprang alla ett lopp på 10 km inom en god tid och utan att bli särskilt trötta. Detta hade varit helt otänkbart 4 månader tidigare. Efter 6 månader hade alla blivit av helt och hållet med sina hälsoproblem!!!!

Victoria är en hjältinna som jag varmt beundar.
....för att hon vågade gå sin egen väg och ta reda på sanningen och inte lita till alla läkare som ju inte kunde hjälpa henne mer.. utan söka andra vägar. Det var inte alltid en enkel resa... och speciellt kan det vara tufft med omgivningens kommentarer... men om man bara gör det helt tyst för sig själv och låter andra äta det de vill.. då går det mycket enklare. Så småningom upptäckte Victoria även att green smoothi var ytterligare ett mycket viktigt tillskott till den raw food mat som de åt och genom green smoothies kände sig hela familjen ännu mer fyllda av livsenergi ochhälsa .

Ibland måste vi vara modiga och bana nya vägar
...och genom det kan vi kanske hjälpa många andra människor med. Jag vet inte hur många människor världen över som har inspirerats av Victoria Boutenko och hela "Raw food family" Men jag vet att hon har gett så mycket till så många.. och jag tror att alla som följt hennes tips har mått så mycket bättre... en mycket stor mängd har blivit friska från svåra sjukdomar och fått ny och hälsa och ett nytt liv.

Tack Victoria!
Därmed vill jag säga ett stor tack till Victoria att hon vågade lita till sig själv och tro på att det fanns andra vägar än de traditionella. Jag är också så tacksam för de senaste dagarna har jag känt en så härliga skön och mjuk känsla i hela kroppen och känner att spänningar jag inte ens var medveten om har släppt.. och jag har känt mig så lugn och klar och livet känns mycket mer enkelt och lätt.. Jag har ju ändå ätit ganska bra och varit vegetarian sedan 20-årsålder. Men ändå vi behöver rensa ut då och då och det finns ännu bättre sätt att äta på och nu har jag fått mersmak.

Varmt tack även till Valya.. Victorias underbara dotter som lärde oss så mycket! Deras son Sergio var inte med i Sverige denna gång. Han delar också med sig så mycket värdefullt och har t.ex gjort en Iphone app om Ätliga växter. Wild Edible App












måndag 13 juni 2011

Yes I am just a normal human being!

När man kommer in på andliga intressen
finns det alltid en risk att få lite väl höga ideal.. t.ex att inte bli arg och frustrerad. Naturligtvis hänger detta också oftast samman med att våra föräldrar eller andra kanske sände det budskapet till oss. eller fick vi budskapet att vi inte ska gråta. Jag har upptäckt att jag varit alldeles för hård mot mig själv och dömt mig själv så länge och så mycket, varje gång jag blivit frustrerad. Kanske har det även varit en vinst i det att jag då kunnat dra mej undan och inte synas så mycket och därmed råka ut för samma sak igen.

Upptäckte den senaste veckan
när vi använt metoden "The work" att jag kanske kan lösa upp detta lite. Att bli arg behöver ju inte betyda att man är dålig eller måsta skämmas och gömma sig en vecka eller må dåligt i flera dagar och ha skuld. Att bli arg kan ju också betyda att man är en helt normal "human being" För ärligt talat så misstänker jag att de flesta som läser den här bloggen brukar bli lite arga, irriterade eller frustrerade ibland. En del av oss har istället inprogrammeringen att man inte ska bli ledsen eller andra saker. Men tänk om det är så att vi alltid är värda att bli älskade hur vi än beter oss och vad vi än känner. Att vår självklara värde finns där hur som helst.

Vi är ju skapade av Gudinnan
... vi kommer från den univesella skaparkraft som skapat allt med kärlek och därmed är vi ett med den skaparkraften.. i alla fall som jag ser det. Men sedan har vi själva skapat en falsk identitet som vi värnar om... en identitet som oftast säger att vi inte är okey som vi är... Det är som vi tror att vår egen uppfattning om oss själva stämmer bättre än Gud/Gudinnans eller skaparkraftens.. hur du nu vill se på detta. Det är ju att göra oss själva till Skapare av universum. Kanske dags att slappna av lite mer och inse att vi kan inte ändra vårt gudomliga ursprung. Vi kan glömma det, vi kan förneka det, vi kan totalt leva utan medvetenhet om det och utifrån det kan vi tänka tokiga tankar och göra tokiga saker... Men vårt gudomliga ursprung finns alltid där ändå... och när vi inser det så kan vi vila i det lite mer och vara lite mer överseende med oss själva och med varandra.

Är det alltid mitt fel om någon blir arg eller ledsen?
Samma sak gäller när vi ser någon annan som är arg eller ledsen. Vi blandar lätt samman det med vårt eget värde. Jag har haft inprogrammering att när andra är arga speciellt om det riktas mot mej. Då är det fel på mig. Därmed har jag gjort allt jag kunnat för att var andra till lags eller stöta mig med någon... Vilket tyvärr inte alltid fungerar då jag ändå har lite kort stubin... och då har jag direkt tagit på mig skulden... det var mitt fel. Jag tror att något viktigt har hänt nu den här veckan. Jag känner mig lite mer fri att bara vara den jag är och säga vad jag känner utan att tassa för mycket på tå.

Att säga det man känner rakt och vänligt
Idag t.ex skulle jag handla jordgubbar och grönsaker.. Då råkade det bli två köer och jag såg riktigt hur en tant i den andra kön försökte komma fram snabbt fast hon kommit efter mig, som stod i den andra kön. Då hörde jag mig själv säga rakt men vänligt: - Jag märker att det blivit två köer... vi som står här .. kom före och nu är det vår tur och efter oss är det er tur. Tanten såg lite snopen ut och jag själv blev förvånad hur rakt och enkelt det kom. När jag sedan frågade ägaren hur ekolgiska grönsakerna var kändes han lite besvärad och irriterad.. (även om han odlar på ett huvudsakligen bra sätt) men jag kände då att det handlade ju om honom... Kanske har jag tagit ett litet men mycket viktgit steg framåt, som gör att jag kan slappna av och vara den jag är lite mer.

Självklart ska vi vara vänliga
mot varandra så mycket vi kan, men ibland så blir vi ju frusterade, irriterade eller arga och då kan vi vara lite extrasnälla mot oss själva och inse att vi kanske bär på en tanke som inte stämmer och därmed tolkar det som sker på ett felaktigt sätt. Samma sak gäller ju även med alla andra. Samt att det ju alltid kan kännas bra att dela med sig hur man egentligen menade och vad man egentligen tänker om man råkat såra någon.

Yes we are Good!
Allt gott till er. Här kommer en sång som är absolut värd att lyssnas till!



lördag 11 juni 2011

Green smoothies!

Att leva naturligt!
Victoria Boutenco som håller i Green Smoothi-delen av "Joy for life retreaten" har så mycket djup kunskap. Jag inser att bara vi får i oss rätt näring och låter kroppen renas .... då kan vi leva friska och sunda länge och vid god hälsa. Green smoothie är ett enkelt och gott sätt att göra det på. Vill man kan man göra en mer rensande kur som vi gör denna vecka då vi bara dricker green smoothie och äter jordgubbar och annan mogen frukt.. för det är viktigt att frukten är mogen säger Victoria. Men sen kan man bara genom att lägga till 1 liter green smoothie till sin vanliga diet bli av med både sjukdomar och uppleva mycket mer energi och god hälsa. Men är man svårt sjuk så är det viktigt med en längre utrensningsfas med huvudsakligen green smoothi och frukt. Samt att själv läsa mer om detta och se vad som passar just dej. Men din kropp kan helas från det mesta om du låter den avgiftas och ger den rätt näring.


Känner redan resultat!
Efter 5 dagar nu så känner jag mig ledig mjuk och skön i hela kroppen... Även om jag inte direkt hade värk innan så märker jag skillnad.. för vi har nog alla lite spänningar som kanske sätter sig mer för varje år. Ett skönt lugn finns i hela kroppen och även inuti mig, säkert för att kroppen kan vila och inte behöver ta hand om så mycket, samt att det som den tar hand om är rent... och jag har knappt varit hungrig alls.


Vill du prova att dricka Green smoothies
Tänk då på att variera de gröna bladen lite .. olika slags sallad, spenat, grönkål, mangold, samt vilda växter är jättebra.. som nässlor m.m. mixas med olika frukter... det gröna kan även mixas med tomater, stjälkselleri, gurka, dill, persilja m.m. vilket jag tycker är mycket gott. Om du googlar runt kan du säkert hitta en mängd recept men det kan vara mycket inspirerande att köpa Victorias bok som jag skrev om tidigare. "Grönt för livet" Till dina smoothies kan du gärna äta lite frukter och bär men de ska vara mogna och helst ekologiska. Dekorera gärna din smoothie lite vackert, vilket kan vara ännu viktigare om du vill bjuda andra. Samt ska du bjuda på dem så gör dem ganska söta med mycket frukt, men när du själv druckit green smoothi ett tag så vill du oftast inte ha dem så söta.

Utrensing och en daglig vana!

Så antingen kan du göra detta som en utrensningskur några dagar eller en vecka. Eller kan du bara göra en liter Grön smoothie på morgonen som du sen dricker av lite då och då under dagen och kompletterar din övriga mat med. Du kommer att älska dem och längta efter dem, speciellt om du ger dig tid att prova dej fram till vad du tycker om... och efter ett tag kommer du inte bli så sugen på sötaker och annat onyttigt. Lita till din kropp. Lycka till!


Lite senare på kvällen!

Har just sett en film som Victorias dotter har gjort, där hon intervjuat massor av männsikor som haft olika sjukdomar och blivit friska tack vare Raw food och Green smoothies. Reumatism, psoriasis, allergier, fibromyalgi (på 4 dagar) astma, cancer och t.om Muliple scleros... samt även övervikt och depression. Alla berättade också hur mycket mer energi de fått och hur bra de nu mår både fysiskt och psykiskt. Yes ! Nu är min intention att äta mycket mer raw food i sommar och dricka mycket Green smothies. Och det finns mycket grönt som är ätbart i naturen...men ta bara det du är säker på som kanske maskrosblad, nässlor, svinmålla, m.m.


Ha det underbart! Kram Anne!

fredag 10 juni 2011

Det goda i våra utmaningar.

Some things never seems to go away!
Ni vet de där begränsande tankarna som väcker jobbiga känslor och som vi burit med oss så länge... och som vi jobbat med ...men som ändå dyker upp igen just när vi trodde vi var färdiga med dem... En mycket vanlig är t.ex "I am not good enough" eller "Jag är inte värd att bli älskad". Idag upptäckte jag att det finns en välsignelse i allt det som vi fortfarande bär med oss.. och att livet är för oss... Allt är som det ska och vi befinner oss precis där vi ska vara just nu i vår utveckling. För om vi tar en stund och lyssnar inåt och funderar på - Vad har detta gett mig.. eller vad ger denna utmaning mig fortfarande? eller vad finns det för djupare gott syfte kanske både för mig själv och andra, med att den finns kvar i mitt liv ännu? Då kan vi upptäcka det lite djupare perspektivet. Det gjorde jag i dag i alla fall och bara genom att se det så var det enklare att acceptera - Att okey.. det finns en anledning att jag är just där jag är i mitt liv just nu... och att jag inte är mer "färdig" än vad jag är. Dessutom är jag inte ensam om det... KRAM

torsdag 9 juni 2011

The Work av Byron Katie

Jag har ju hört talas om "The Work"
...förut och provat att ställa frågorna men jag hade inte fattat riktigt vilken underbar och djupgående metod det är. Eller så kommer den in i mitt liv just nu i rätt stund när jag kunde ta emot den. Tänk så mycket tankar vi har om oss själva och andra som inte alls gynnar oss utan bara ställer till det. Jag har börjat ifrågasätta en del av dem med metoden "The work" av Byron Katie. nu under den retreteat som pågår i Mundekulla.

Who would you be without your story?
....är en bra fråga att ställa sig... T.ex tanken som: "I am not good enough ?" hur mycket ställer inte den till det bara.. och någonstans på något sätt tror jag de flesta människor bär med sig den. Eller tanken om att vår partner ska ändra sig för att vi ska kunna må bra .. eller att någon överhuvudtaget ska ändra sig för att vi ska bli lyckliga.

Det finns även en svensk sida om "The work" Lovin Living heter den. Där kan du hitta mycket material... Det är Adina Malveklint som skapat den....tack för det Adina!

Jag ska berätta mer om Green smoothies också!
...men just nu vill jag bara säga att det känns så tryggt att det finns en väl beprövad och naturlig metod som egentligen även är mycket enkel och som samverkar med kroppen för att hela sjukdomar inkl cancer, diabetes m.m... samt för att skapa fullkomlig hälsa. Det vill jag gärna att ni ska veta både för att skapa ökad livsenergi, men speciellt kanske också om ni själva eller någon närstående drabbas av sjukdom. Kom då ihåg "Green Smoothies" och Victoria Boutenco!



Men det allra bästa är ju självklart att börja dricka Green smoothies redan nu.. för då kan vi ju fortsätta att njuta av god hälsa. I denna bok kan du lära dig mer om Green Smoothies och hur du genom att endast lägga till det till den kost du äter nu kommer börja äta mer sunt, få mindre sockersug och kan få ny energi och skapa stora positiva hälsoförändringar...

tisdag 7 juni 2011

Joy for Life-Retreat i Mundekulla!

Vi har just nu en Joy for Life -retreat
...med underbara Victoria Boutenco som har så mycket kunskap och berättar om "Green smoothies" Samt Tom Comptom en fantastisk varm och djup lärare eller som han själv vill säga "facilitator" i processen "The Work"av Byron Katie. Deltagare från 12 olika länder är här ..tror jag Peter sa!!! verkligen internationellt.

Den ger mig tid att tänka mer
.. få insikt i och fundera på det nya "projekt" jag berättade om....och det känns nyttigt. Samt att det känns så skönt att rena kroppen och jag mår jättebra på alla goda gröna smoothis samt lite frukt som vi också får. Jag har lärt mig så mycket idag som jag vill förmedla till er men nu ska jag ju lägga mig snart...

Så mycket kändes även lugnare
...genom allt det jag redan tagit till mig om "The Work". Så värdefullt att det kom in i mitt liv lite mer just nu när jag behövde mer klarhet och redan idag har jag fått så mycket! Kanske skulle det väckas en massa saker för att jag skulle ha lite material att jobba med och verkligen dedikera mig att vara med nu... för jag är så tacksam att jag valde det även om vädret är underbart .. men visst hinner jag vara ute med och njuta av det.

Kärlek
Idag har jag också hållit ett nyfött föl i famn och så mycket kärlek det kändes .. älskar det lilla fölet.. så tacksam för den upplevelsen. Vi fick hjälpa till lite för att en annan häst ville ta över Moderskapet...istället för den riktiga mamman, vilket visst händer ibland.

Jag ska berätta mer för er om både "The work" och "Green smoothies" för jag vill gärna dela det som ger mig något viktigt i livet... men nu ska jag sova. Kram!

söndag 5 juni 2011

Sunday Spirit Inspiration - Att välkomna det nya!

Jag har varit helt uppfylld av ett nytt "projekt" som tagit all min tid och mina tankar... det har väckt mycket funderingar med... Jag kan inte berätta nu vad det handlar om men ni får säkert veta senare.

Att följa hjärtat
Men det jag vill dela med mig av är mer processen som ni kanske kan känna igen er i eller ha nytta av. Jag har funnit något som känns nytt spännande, rätt och lite som mitt... men samtidigt väcker det olika rädda röster i mig också.. och allt har gått så fort de senaste dagarna. Dessutom fick jag världens huvudvärk och sedan även tandvärk. Vaknade en natt och kunde inte somna och slog då upp ett kapitel i den bok jag hade med mig och det handlade just om hur våra rädslor och vår vilja att ha kontroll kan ställa sig ivägen för vår längtan och hindra oss att förverkliga våra drömmar. Jag kanske min process handlade en del om det... och när jag lyssnade till mitt hjärta så kändes detta nya så rätt och jag kände mig lugnare i det och landade mer i det... och rädslotankarna försvann lite mer..

Att släppa det gamla för att ge utrymme till det nya!
Jag tycker jag har fokuserat på att släppa och förlåta och att lämna men kanske är det extraviktigt i år när vi går in i en ny tid... enligt vad många tänker och just i år när jag känner att jag personligen går in i något nytt... att då släppa det gamla och verkligen lämna det helt bakom sig för att helt kunna gå in i det nya utan det förflutna med sig... det känns mycket viktigt för mig i år.. t.ex mitt föräldrarhem som vi tänker sälja denna sommar... men även andra delar som ska släppas i mitt liv. Så jag ska ägna eftermiddagen till det lite mer... Dessutom är jag helt övertygad om att den som slutar att döma eller ge skuld till sig själv och andra.. den personen kommer att leva i frid och leva lycklig... så det vill jag verkligen sträva emot.

Detox - Green Smoothie
Drog ett kort som handlade om detox.. att rena sig både när det gäller det fysiska och det psykiska... och det är precis vad jag även haft lite i tankarna.. men det ska ofta till en liten extrapuff för att ta tag i saker och ting. Vi har ju den stora förmånen att ha Victoria Boutenko hos oss i Mundekulla i hela 7 dagar nu i veckan. Hon kommer hålla en Retreat som heter "Joy for life" där man både får lära sig om hälsa och Green Smoothie men också om "The work" av Byron Katie. Jag har dock redan börjat detoxa på grund av min huvudvärk och tandvärk och känner mig redan idag mycket bättre.. och tandvärken är borta... säkert även med lite hjälp av både hälsokosts produkter samt apotekets bakteriedödande tandkräm. Jag har haft en infektion och förkylning i kroppen ett tag så min egen teori är att mina symptom hade lite med detta att göra också... och att vila, sova och utrensande drycker därmed hjälpte till mycket.

Välkomna mitt nya liv
På ett djupare plan så tror jag detta skedde mycket för att jag skulle släppa det gamla och rensa och rena mig för att kunna välkomna mitt nya jag och mitt nya liv. När vi är beredda att ta nya steg i livet så tror jag att det är mycket bra att rensa ut och släppa det som varit... Om du plockar upp något på marken och håller det i din knutna hand då kan du ju inte släppa in eller plocka upp något nytt.. först måste vi släppa det vi har ett så fast grepp om för att kunna bjuda in det nya.

Kanske du vill släppa något och välkomna något nytt!
vad längtar ditt hjärta efter... Lyssna till det först och se sen rädslotankarna och de begränsande tankarna för vad de är och låt dem inte stoppa dig om det nu är så att det verkligen känns helt rätt inom dej... Vi lever här en gång och ni vet med att tiden går fort... vad vill du göra med ditt liv.. hur vill du leva det... Sätt igång nu meddetsamma... ja ta i alla fall ett steg ditåt...

Jag längtar efter att kunna berätta för er vad min process handlar om men i vissa fall tror jag det är fint att behålla något för sig själv tills det har landat lite mer... Kram och ha en underbar Söndag!