torsdag 29 september 2011

Vägledningen fortsätter!

Vägskäl i livet
Idag var det ju en sån där fantastisk varm och solig och underbart vacker septemberdag.. Jag gick en promenad under guldgula löv och med en ljum vind och solen som lyste upp hela landskapet sååå vackert.. Småland är så fint på hösten med alla träden i guldgula , gröna och röda färger. När jag kom till ett vägskäl fick jag tanken:

Just så här kan ju ett val vara... ska jag gå till höger eller vänster.. Jag visste att båda rundorna är fina att gå.. men jag visste också att de endast är fina när jag mår bra.. har positiva tankar och känslor och är närvarande och kan njuta av allt det vackra. Är jag inne i en massa jobbiga tankar och känslor så missar jag allt det fina hur som helst...

Jag tror det är precis samma sak med val i livet......
det kan bli bra hur som helst.. för livet kan bli bra under de flesta omständigheter... om vi själva mår bra och har goda tankar och känslor...och dessutom ändras ju omständigheterna beroende på våra tankar och känslor... och vi kommer även till nya vägskäl och vägval hela tiden.

Gick förbi en väninna i grannbyn
...som lägligt fanns på plats och stärkte mig genom att berätta om sitt Stora val och hur det ibland väcker tanken.. att - det här kommer ju inte gå... vad tokigt att jag satsar på detta. Ja rädslorna finns nog där ofta när det gäller ett Stort val.

Hade senare ett längre samtal med en väninna
....på telefonen som också nyss gjort ett Stort val i livet.. och hon berättade att visst har det väckt rädslor... men hon bryr sig inte så mycket om rädslorna längre.. de får finnas och komma och gå... Kändes lite bra att höra då jag nästan trott att jag måste känna mig trygg och lugn för att valet ska vara rätt... Men stora val skakar nog alltid om oss lite och väcker rädslor och får oss att växa... Vi kan ju bli bekväma i tryggheten...men det nya vet vi ju inte så mycket om.  Hon delade också det jag själv har märkt, att när vi gör ett nytt val som kanske inte är helt enkelt då tvingas vi ju växa igen.. vi vaknar till lite och tar tag i livet.. vi går djupare... vi funderar på vad som är viktigt i livet...blir motiverade att kanske läsa andlig litteratur.. meditera...tänka positiva tankar.. m.m.. för att kunna fixa det nya valet...och det är ju bra... för någonstans kanske det är det som är viktigast.. att vara levande och växa som människa.

Jag ska ändå ta min tid för jag tror på att landa i detta beslut.. fortsättning följer..

Idag känns valet ljusare!

Nu ser jag valet i ett nytt ljus!
Tog mig lite tid igår kväll att läsa andlig litteratur... med inspiration från Neptunusdrömmen...och sedan när jag mediterade så fick jag en ny ännu mer ljus och upplyftande bild/vision av hur det kunde bli om jag valde detta som jag funderat på... jag kunde se nya möjligheter i detta val som jag inte hade sett förut....Just nu känns det därmed mycket ljusare...så jag fortsätter att ta steg i den riktningen.

Jag insåg även att ibland vet vi ju inte hur vi ska välja för att vi inte ser hela bilden... vi ser inte möjligheterna i valet.. Det var den nya bilden.. eller den nya visionen, jag fick en glimt av nu och därmed kunde jag se valet i ett nytt ljus... fortsättning följer...det är lite spännande med..

onsdag 28 september 2011

Hur väljer jag...

Ett val har dykt upp.
och just nu väcker det djupare tankar och känslor.. och jag behöver tid att fundera och smälta och fatta ett beslut. Jag tror på att fatta beslut som känns fullkomligt rätt i hjärtat och jag brukar vara bra på att lysnna till intuitionen... men just nu så kan jag varken säga ja eller nej... och därmed så tänker jag ge det mer tid. Jag vill ha tillit till att är det detta val som är rätt för mig så finns det kvar till mig. Ursäkta kära Gudinnor att jag inte berättar just nu vad det handlar om... men jag känner att jag ska tänka och känna klart först.

Valet skulle påverka mitt liv ganska mycket
...och därmed är det ett mycket viktigt val... Jag passade på att fråga i facebook om hur andra tänker när de väljer och fick jättemånga bra svar som jag ska ha med mig. Nu känner jag att jag kan ta det lugnt en tid till... det är naturligt att behöva smälta och känna ett tag på ett Stort val i livet...

Hur jag än väljer så kan det bli bra.
Ja jag tror ju egentligen att det är våra tankar och känslor som styr hur vi upplever livet.. därmed kanske det inte är så superviktigt egentligen att göra rätt val i detta yttre utan mer viktigt att välja rätt i det inre... alltså finna inre frid och att välja att se på sig själv, andra och världen med kärlek och tillit. Så det ska jag träna mig på lite den närmaste tiden... För troligen är det så att ju mer jag tänker och känner kärlek och tillit ju mer kommer alla situationer jag befinner mig i kännas och bli bra.. och ju mer jag befinner mig i rädsla och negativitet ju mer kommer vilken situation som helst att inte kännas eller bli bra.

Utmaningen med detta val
...är att det känns lite som att det väntat på just mig... att allt varit mycket flyt... att jag tycker det skulle passa perfekt på många sätt... men samtidigt kan jag också se en helt annan väg som just nu känns enklare... och kanske lika rätt...

Kan man välja fel...
...väljer man inte alltid det man ska välja eller det man kan välja utifrån där man är ... och kommer inte chanserna tillbaka senare då när man är redo... ja kanske inte i exakt likadan form men nästan i alla fall. Vad tänker du? Någon har också sagt att det är viktigare att se på varifrån man väljer än vad man väljer...

Efter alla vackra och kloka tankar igår på facebook
...så somnade jag i alla fall lite lugnare... och bad om vägledning innan jag somnade... under natten hade jag en såååå vacker drömm.. det var som om tecknet för planeten Neptunus sakta och magiskt växte fram i drömmen och det var en så vacker känsla i det när det skedde... Neptunus handlar för mig om andlighet... och det var mycket den känslan i drömmen också.. det fick mig att idag även titta lite på hur planeterna står astrologiskt.

Neptunus som jag drömde så vackert
...om kommer att ha en speciell ställning i mitt horoskop snart.. Kanske dags att dyka lite djupare in i det andliga igen... dags att komma hem lite djupare till mig själv... och valet då... Ja som en andlig lärare jag lyssnade på förr brukade säga... När det är dags att välja då kommer du välja antingen det ena eller det andra. Ja så är det ju .... det kommer bli på det ena eller andra sättet... kanske bara skulle släppa funderingarna och låta valet ske när det ska.... eller som ett annat talesätt: "Make a decision, and make the decision right"

Allt gott till er och har ni tankar om att välja eller egna erfarenheter så dela gärna...

Kram Anne Solveig

Ps om någon skulle råka ana lite vad valet handlar om så är jag tacksam dock om ni inte nämner det just nu.

söndag 25 september 2011

Bokmässa i Göteborg - Ny inspiration!

Bokmässan gav inspiration!
Nu har jag varit på bokmässan för första gången... tänk så mycket inspiration och fina möten man hinner få på bara några dagar.. inte minst med min fina väninna Eva Sideström som jag hälsade på och bodde hos och som liksom jag älskar att skriva och dessutom är mycket duktig på det och har en bok som ligger och väntar på att tryckas. Eva bor dessutom i ett lugnt område nära naturen och nära till Bokmässan så vi kunde gå dit.. Jag fick ett eget härligt ljust rum hos henne och det blev några perfekta dagar.

Vet inte om någon av er varit på Bokmässan ... det är ju så stort.. och det tar ett tag innan man fattar hur det fungerar och börjar hitta litegrand. Men det är ändå en mycket trevlig mässa och vi var smarta att gå dit redan på torsdagen och fredagen då det är lite lugnare och för fackfolk .. tills efter fredag lunch då alla andra väller in.

Mitt syfte med dessa dagar
Innan jag tog tåget till Göteborg funderade jag lite på mitt syfte med dessa dagar.. då jag tror att ett ett tydligt formulerat syfte leder oss dit vi vill. .. och att det kan vara bra att veta vad man vill med det man gör.

Mitt syfte var att njuta av att umgås med Eva.. att hämta inspiration till skrivandet.. och att få lite kontakter när det gäller min nästa bok som jag tänkt mig att jag skulle vilja ge ut på ett bra förlag. Första dagen gick vi mest runt och strosade och jag fick en uppfattning om hur allt fungerade.. Nästa dag kände jag att det var dags att ta lite mer kontakter.

Möten och nya kontakter
Vi gick till Icaförlaget för att lyssna till välkända mediumet Benny Rosenqvist... Benny ligger ju bakom tidningen Nära.. och vi välkomnades av honom med en varm kram.... han kände mycket väl igen mig från Mundekulla vilket kändes kul.. .sen lyssnade vi till fina och inspirerande tankar av honom om hans nya bok " Mellan Himmel och Jord" som jag blev sugen på att köpa...och till Ulrika Davidsson som har en massa bra kunskaper om mat och hälsa och nyss kommit ut men en bok som är lite mer inriktad på Raw Food... De var båda inspirerande att lyssna till och Ulrika som kände Benny sen förut berättade att när de lunchat hade hon nämnt att hon köpt ett hus på Gotland.. Vänta .. vänta .. säg inget sa Benny.. och sen bekrev han rum för rum hur det såg ut där..

Ulrika och Green smoothi
Efter föredraget hade vi en längre pratstund med Ulrika som är en härlig tjej och jag funderade på att bjuda in henne till Mundekulla när jag har ett kvinnoevent...vilket hon var intresserad av. Hon berättade att hon just nu testar att dricka 1 liter green smoothie om dagen under en månad...vilket hon lägger till sin vanliga diet... inspirerande och just vad Victoria Boutenko rekommenderar.. tror jag ska testa det. Det Ulrika bland annat hade lagt märke till var att de kvinnor som gör det får inte längre värk eller problem vid menstruationen.

Ica-förlaget ger ju ut en mängd böcker
...inom personlig utveckling och hälsa och jag fick ett kort möte med Agneta Gynning som är den som huvudsakligen väljer ut de böcker som har lite mer med just personlig/andlig utveckling att göra... Jag nämnde mina tankar om att skriva en bok till och hon var intresserad och sa att jag kunde skicka manuset... så det kändes fint och gav ny inspiration... det är alltid bra med personliga kontakter.

Övriga spännande personer jag stötte på!
... hälsade och pratade lite med KG Hammar samt Pär Holmren som båda varit flera gånger i Mundekulla.. Pär Holmgren hade just skrivit och gett ut en barnbok med miljöanknytning.  Lyssnade till Lena- Maria Klingvall som jag alltid inspirerats av .. känd sångerska speciellt i Japan... och utan armar och händer .. därmed gör hon allt med fötterna.. men så söt och positiv och klok.. Henne vill jag bjuda in till Mundekulla vid ett tillfälle och vi pratade lite om det. Vi lyssnade även till Agneta Sjödin.. strålande vacker och klok.. som skriver romaner med andlig anknytning. Samt att vi lyssnade till Annika Östberg som ju satt 30 år i ett amerikanskt fängelse.. intressant och givande...kanske såg ni henne i Skavlan...

Kvinnoinspiration
...fanns det en hel del på mässan.. stod länge i montern för Ellen Keys böcker och lästé och inspirerades av denna modiga kvinnas engagemang för kvinnor.. samt för att förnya undervisningen och skolan...och om hur hon lät bygga ett vackert hus precis vid vätterns strand i syfte att låta arbetande kvinnor komma dit och vila upp sig.... Strand heter det och du kan forftfarande besöka det. Tog en broschyr om Elin Wägner som också hade ett starkt engagemang för kvinnor och fred... och liksom Ellen Key byggde sig ett eget hus... och pratade länge med en kvinna i montern för Kvinnor för fred...om deras viktiga engagemang... samt även med en trevlig kvinna i Qoola kvinnors monter...som ju är till för oss kvinnor här och nu..

Att vara modig och att prata väl om sig själv
Björn Ranelid lyssnade vi till Torsdagkväll då han hade ett föredrag i församlingshemmet nära där Eva bor....  Det jag mest uppskattade med honom är hans djupa engagemang för det goda...hans mod att lyfta fram sanningar och uttrycka det han tycker och tänker... Han sa bland annat - En författare får inte vara rädd... Jag inspirerades också av han osvenska sätt att prata väl om sig själv och ta plats...Han var lite som en väckarklocka som får en att vakna till lite mer... samt att han har så många djupa vackra meningar och uttryck.

Min inspiration!
Ja så nu har jag fått mer inspiration att skriva en ny bok.. mer tillit till att få ut den på ett förlag.. nya kontakter för att skapa ett nytt kvinnoevent som jag planerar... samt inte minst blivit stärkt i och fått mer inspiration till ett eget hus .. och haft några mysiga dagar med min väninna...
Babel spelades in på bokmässan
med intervju med bland annat nobelpristagaren Marios Vargas Llosas - och vår egen deckarförfattare, Camilla Läckberg som just nu tror jag säljer mest böcker i Sverige... Vi satt på första parkett så om du ser några ljusdhuvuden som skymtar i bakgrunden ibland så är det jag och Eva.. Nu kan vi skryta med att vi varit med i Babel på TV :)

Det fanns ju en mängd böcker på bokmässan som jag skulle vilja ha..men jag tog kort på dem så jag slipper bära dem.. Här är en av dem.

onsdag 21 september 2011

Rädslan är som skrämd liten mus - Älska den!

I morse började jag fundera lite djupare på vissa saker.. Vad är t.ex rädsla och vad händer när vi välkomnar den och bjuder in den...kanske blir den trygg och försvinner...

Rädslan är som en grå liten mus


Rädslan är som en grå liten mus
När du minst anar det slinker den in i ditt hus
Och i din fantasi har du gjort den till en råtta
Ja inte bara en... kanske till och med åtta.


och säkert bär de med sig smitta, tänker du
att fly och fäkta, är vad som gäller nu
medan musen helt stilla i hörnet sitter kvar
och undrar varför du flyger och far


Den sitter där och tittar så bedjande på dej
Den kanske bara ville komma in och säga hej
- Ge mig en klapp och tyck om mig

Så låt den komma närmare
Ja…. lite i sänder
Klappa den varsamt
och se vad som händer


Säg - Tack för att du visade ett hål i mitt hus
Där rädslan slank in likt en skrämd liten mus
Till värmen i huset, men vi ryms vi här båda
Jag lägger dig mus i en varm liten låda


Där vilar du nu så liten och trygg
Och rädslan finns inte mer
När musen i sömnen ler...


När lilla mus vaknar.. hon säger till dig:
- Nu vet du att jag är din vän...
Och nästa gång när jag kommer igen
Så skrämmer jag inte längre dig

Nej kanske du till och med säger hej
- Hej lite mus hur mår du idag
Och smeker mig varsamt
och är trygg och glad.


Ja Nästa gång du ser mig
så ler du bara
och säger lilla mus
 - Du snälla och rara
Välkommen in i mitt hus

Jag Älskar dig fina lilla mus.

Ja vad är rädsla egentligen?.. och hur mycket finns det egentligen att vara rädd för? fyller rädslan en funktion?.... vad händer när vi välkomnar den och lyssnar till den på djupet.?.. vad är vi djupast rädda för? Kanske vill du liksom mig ta en stund och lyssna lite djupare till dina rädslor ... samt bjuda in dem i värmen och klappa om dem lite..

....lite senare nu när jag gjort det så känner jag att kanske är rädslan en vän som vill visa mig att jag ännu inte har tillräckligt mycket med kärlek och tillit inom mig... och då är dags att bjuda in det ...

Anne Solveig

tisdag 20 september 2011

Nu är det klart!

Nu äntligen har vi lämnat över huset.
Nu har jag varit i Mariestad och vi har lämnat över huset där jag växte upp till de nya ägarna... Det känns mycket bra och jag åkte hem till Mundekulla med en varm, positiv känsla inombords... och med lite friare axlar... av att något nu är släppt och lämnat och att det faktiskt känns bra..  en fas är över och jag kan släppa det som varit och se med positiv förväntan på framtiden.

På hemfärden lyssnade jag till Louise Hay
...hela vägen nästan... tycker det känns så bra att kunna ta in en massa positiva budskap samtidigt som jag kör bil... Hon pratade bland annat om hur viktigt det är att tala gott om sig själv.. inte säga negativa saker om oss själva.. samt att inte heller säga negativa saker eller kritisera andra.... När vi gör det så kan inte vårt undermedvetna skilja på oss och dem utan det tar till sig de tankarna som om det var riktade till oss... uttryckte Louise...- spännande och tänkvärt.

Vår livssituation avslöjar våra tankar.
Hon pratade också om att vill vi veta vilka tankar vi ska ändra på så kan vi bara titta på vårt liv, hur det ser ut och på det som inte fungerar och inte känns bra för oss... Sedan kan vi fråga oss - Vilka tankar har skapat den situationen som jag befinner mig i?  - Vill jag fortsätta att tänka dessa tankar eller tro på detta sätt? Eller vill jag ändra de tankarna till nya mer bejakande och positiva tankar som kan skapa nya mer positiva situationer? 

Ändra våra grundläggande trossystem om oss själva och livet
Ibland behöver vi gå ännu djupare och ändra våra grundläggande trossystem som vi tagit till oss när vi växte upp.... Hon nämnde även hur viktigt det är att vi är snälla mot oss själva i den här processen... men att det vi lärde oss som barn och det vi tog till oss från våra föräldrar och andra vuxna... det kanske inte alls fungerar så bra att leva efter så det är viktigt att se över det.

Nu ska jag ta det lugnt bara en tid nu och smälta och njuta av hösten och boa in mig här i Mundekulla...

All is Well - Allt är väl

Kära Gudinna!
Vilken situation du än befinner dig i, i livet så kommer en fin sanning/affirmation här att påminna dig om. Jag har själv haft mycket nytta av den. Skriv gärna upp den och bär den med dig och läs vid behov.

"All is well
Everything is workning out for my highest good
Out of this situation only good will come
I am safe"

Louise L Hay


"Allt är mycket väl
Allting samverkar för mitt och andras högsta bästa
Endast gott kommer ut denna situation
Jag är fullkomligt trygg"

Svensk översättning med liten ändring av mig.


Ha en fin dag...
Anne

söndag 18 september 2011

Sunday Spirit Inspiration! - kärlek och trygghet inuti.

"I am as the Godess created me..
 I am her daughter eternally"

"Jag är som Gudinnan skapade mig
jag är hennes dotter i evighet"

Jag säger det igen... för vi behöver påminnas..... Du och jag är godhet, kärlek, vishet, ljus, skönhet.. och allt det vackraste vi kan tänka och mycket mer... vi är ju skapade ur en källa som är endast kärlek!!.... Ändå är vi sällan helt medvetna om det... Små bäbisar vet det...  när de kommer till världen så lyser de av kärlek och älskar hela sig själva... de har tillit till andra och ler mot dem som kommer i deras närhet.

Selfesteam comes from loving ourselves truly
Jag lyssnade på Louise L Hay igår när hon pratade om självkärlek och "selfesteam"... hur viktigt det är att  bygga upp kärleken till oss själva igen eftersom vi någonstans på vägen tappade den. Hur vi behöver börja tycka om oss själva och känna djupt inifrån att vi är goda, värdefulla,  underbara. .... Hur sann självkänsla kommer från att vi älskar och bejakar oss själva helt och fullt.

Ge mer kärlek, glädje och njutning till mig själv!
När jag lyssnade till henne igår fick jag inspirtion till att igen fokusera lite mer på att ge mig själv kärlek  ...och bli mer medveten om mitt inre ljus och leva mer förankrad i det...Jag kände också att nu vill jag vara riktigt snäll mot mig själv ... ge mig själv glädje, njutning, kärlek, blommor och det jag som känns fint för mig. När jag reser bort vill jag välja de mysigaste och trevligaste hotellet istället för det enklaste eller billigaste... unna mig en skön massage ... regelbundet... ett varmt bad eller bubbelbad.... som jag njuter av... köpa de där kläderna jag tycker jag är fin i.... se till att mitt hus är fint och trevligt inuti att vistas i.... och inte minst syssla med det jag verkligen älskar och njuuuuter av .... Jag vill sitta i mitt gula vackra rum omgiven av mina sånger, min dator, färger och en mysig soffa att vila i... och där vill jag skapa, sjunga, skriva.... och sen vill jag umgås med de fina vänner jag trivs med och njuter av att vara med...

Kärleken och tryggheten placeras inom oss
Jag har märkt att något som är positivt med att bli äldre är att vi bejakar oss själva mer... .. vi finner en inre kärlek och trygghet inom oss. Jag tänker på när jag var liten och växte upp i det fina och trevliga huset som vi nu säljer... och mamma och pappa fanns där som en trygghet... och farmor och mormor...Den lilla flickan och senare även den vuxna kvinnan hade nog länge svårt med tanken på att behöva skiljas från den kärlek och trygghet hon upplevde från andra och i det yttre... men livet är vänligt och när det sker... ofta succesivt, att vi släpper mer och mer trygghet och kärlek från yttre källor....då placeras den kärleken och tryggheten istället inom oss... där den egentligen alltid hört hemma... och där ingen eller inget kan ta den ifrån oss.

lördag 17 september 2011

Dags Alla Kvinnor att ha tillit till det Goda i varandra!

TACK ALLA UNDERBAR GUDINNOR!
Ni visar mig att vi kvinnor kan vara sant stödjande och kärleksfulla med varandra. Sedan jag startatade denna blogg har jag endast fått vänliga, kärleksfulla, inspirerande, bejakande, upplyftande, visa, tänkvärda och kloka inlägg... och det är jag djupt tacksam för!!  Det betyder ju inte att vi alltid tänka lika... men vi har en vänlig och respektfull ton till varandras tankar.. och det gör det tryggt att dela med sig sina tankar här. Så Varmt Tack till Alla er underbara kvinnor och Gudinnor som ständigt tittar in här och som kommer med era fina och tänkvärda kommentarer. Kanske har jag därmed vaggats in i tron på att kvinnor huvudsakligen verkligen stödjer varandra och är bra på det... och så är det i stort det tror jag... Men ibland väcker vi också saker hos varandra.  ...så därmed vill jag skriva några rader om det.

Skapa tillit - till att vi vill varandra väl.
Jag har märkt på senaste tiden... både i mitt eget liv och genom andra kvinnor... att det ibland kan finnas en brist på tillit till det goda i varandra... För några veckor sedan bad jag t.ex en kvinna om något som jag tyckte var ganska enkelt... jag förstod senare på hennes svar att det inte kändes lika enkelt och rätt för henne och när jag lyssnade till det hon sa så kom jag på att det kan finnas andra lösningar... men det som kändes ledsamt var som jag upplevde det ....hennes brist på tillit till mig... tillit tilll att jag ville henne och andra kvinnor väl.. Självklart ville jag ju det..det är ju liksom det jag brinner för med mitt engagemang för kvinnor och det feminina..

Tänk om vi kunde ha mer tillit till varandra
Det är ju SÅååå VIKTIGT nu i en tid då det är dags att lyfta fram kvinnor och lyfta fram det feminina.. för Allas bästa!!! Vi har inte råd med att ha en massa synpunkter på varandra... och hur andra borde göra... DET ÄR DAGS ATT TA TAG I VÅRT EGET LIV....Vi kunde ju t.ex lära oss att fråga varandra innan vi dömer och skapar vår egen historia utifrån vad någon har gjort eller sagt. Det är ju så enkelt att bara säga..- Hur menar du? Jag hänger inte med här riktigt? .. och vänta på ett svar vilket ofta ger klarhet och en helt annan syn på saken. Men istället bygger vi utifrån våra egna sår och våra gamla erfarenheter upp en lång historia som handlar om att den andre personen ville oss illa!!...

Ja jag har gjort det själv med
....och speciellt när det gäller relationen med min man...men efter alla gånger som han visat mig att han faktiskt ville mig väl i dessa situationer och jag därmed kunde släppa min dömande historia som jag hade byggt upp i mitt eget sinne... så har jag nu lärt mig att för det mesta ha tillit.. och fråga honom hur han tänkte eller vad det var som hände...istället för att bli frustrerad... samt att göra samma sak med mina vänner och med andra kvinnor...

Dags att Skapa extratillit till varandra!
.....Vad fint det hade känts om den här kvinna kunde hört av sig till mig bara och sagt hur hon tänkte och kände och frågat hur jag tänkte.. då tror jag att vi gemensamt ganska snabbt hade kunnat finna en lösning.   Kanske du och jag nästa gång det sker något som får oss att börja bygga upp en inre historia som förmodligen inte är sann, - istället kunde påminna oss om att de allra flesta människor vill oss väl och därmed bygga upp en tillit till varandra istället...och nästa gång när vi triggas av någons sätt att tala eller agera....så kan vi ju stanna upp och först fråga hur den andra ser eller tänker om den situationen... Det ska i alla fall jag försöka att komma ihåg... nu när jag haft en så lång utläggning om detta.:)...

Slutligen vill jag tacka denna kvinna
....som väckte inspiration till detta inlägg... och fick mig att tänka till lite mer omkring detta. Jag vill också kunna vara lite mer överseende och förlåtande med mig själv och andra när liknande saker sker...... kunna se att okey.. vi är där vi är och vi ser världen utifrån vårt eget förflutna...och därmed ser vi ju sällan andra människor och situationer som de verkligen är... så det bästa sättet jag kan möta en liknande situation på är ju med kärlek... till mig själv och till andra.. för kärleken Helar... den påminner oss om att världen är god och vi med... Slutligen är ju anledningen att jag forfarande kan bli ledsen eller besviken när något liknande sker, att jag inte helt och fullt är förankrad i det goda i mig... i min inre Gudinna ... men jag är på väg...

Vad tänker du om detta ämne och vilka erfarenheter har du?

tisdag 13 september 2011

The time is Now.... and Treesisters !

Hej Kära Kvinnor!

Hittade detta fina videoklipp på Chameli Gad Ardaghs fina blogg .. Det gav mig så mycket inspiration, ny kraft och nya idéer så jag vill dela det med er...




http://www.treesisters.org/

Lite utdrag och reflektioner från filmen

"There is so much more inside me and I don't know how to bring it, how to give it.. I don't know what it is supposed to look like".....
Kanske du känner igen dig.. det finns något inom dig som vill ut.. du vet bara inte riktigt hur...
"Unless I stop carrying on and doing what I'm not here fore, I'm never going to find it, it's never going to come through... I will not give it a chance"
Ibland behöver vi stanna upp och sluta göra det vi har gjort tidigare.. vila och lämna för att det nya ska kunna uppenbara sig.

It's gonna take All of us rising to the challenge... This is a huge thing and you know what.... we just have to do it..
Vi kan inte vänta längre...Det är dags nu att vara modiga och våga ta det där steget i vårt liv ...som vi innerst inne vet att vi ska ta.

"Treesisters is about women supporting women.. and all of us doing what we can to support Mother earth.... diminishment and degradation of the feminine is the cause to why we are in the mess we are in"
"It's our responsibility to step out and become her voice because she has no voice."
"It's time for us to stop competing with each other and start really supporting each other"

Ja det är dags att vi kvinnor verkligen tar vår sanna plats... och står upp för oss själva, det feminina kvinnliga och för Moder Jord... samt att vi ger varandra support och stödjer varandra i den processen..

lördag 10 september 2011

Så Härligt att rensa ut!

Jag blir lättare och lättare... som en fjäril..
Det är som om mitt inre äntligen vet att jag kommer inte att behöva allt det jag burit med mig.. att nya tider väntar. Jag vill vandra vidare i livet med lätt packning och det gäller på både ett inre och yttre plan. Jag är redo att släppa det jag inte förlåtit.. det jag ältat.. m.m. för jag vill känna mig lätt i hjärtat och fridfull i sinnet med. Jag är redo att släppa en massa böcker, kläder, papper, foto m.m. för jag vet att djupt i hjärtat och djupt inom mig finns det enda jag verkligen behöver  ...

Hela sommaren har varit en process i att lämna...
Genom att vi säljer föräldrarhemmet och huset på Öland så försvinner något som gett mig trygghet och glädje i det yttre... det blir tydligt att jag lämnar en viss fas i livet också.  När jag bearbetat detta så känner jag fokuset hamnat mer inom mig.. Jag har insett ännu djupare att sann glädje, kärlek, frid och trygghet finns där alltid djupt i mig och det är det enda som är Äkta. Så det andra ä ju inte så viktigt.. dessutom tar det tid och energi att ta hand om hus och prylar...

Det bästa finns ju ändå kvar!
Nu vill jag flyga ut i världen.. fri som en fjäril och njuta av solen och blommorna.. kärleken och värmen till andra männsikor och allt som ju redan finns där för mig utan att jag äger det. Vilken rikedom det är att inte äga så mycket.. Ju mer jag släpper taget om, ju mer frihet känner jag och det är äkta rikedom... Ska bli så spännande att se vad livet har i beredskap till mig för jag tror det är något nytt på gång. Förra gången jag rensade rejält på både inre och yttre plan var ju när jag flyttade från Stockholm till Öland och sen till Mundekulla och Aldrig hade jag anat det äventyr jag skulle vara med om att skapa här!

Ha en mysig Helg.. Kram alla fina!

fredag 9 september 2011

Kvinnocirkel & Lantliv i Norregård

Kvinnocirkeln igår var så mysig!
Igår träffades vi igen.. Kvinnogänget här ute i småländska skogarna. Det kändes så fint att möta alla igen efter sommaren och det hade hänt mycket i deras liv.. Det märks att vi alla växer så det knakar.. Jag kan inte berätta något persolnligt eftersom det stannar i gruppen. Men en kul händelse som ändå är officiell kommer här:

Att följa sin passion - en Solskenshistoria!
Malin som bor i granngården ( i min mans fars barndomshem) startade för några år sedan sin blogg omkring hennes stora intresse... nämligen inredning och att lyfta fram skönheten i gamla saker m.m. Hon gjorde detta bara för sin egen skull och för att hon tyckte det var kul. Hennes fina och inspirerande blogg har nu blivit jättepopulär och hon har massor med följare och får sååå mycket kommentarer. Dessutom har hon hunnit vara med i de största tidningarna omkring detta. Förra numret av Lantliv... En stor Trädgårdstidning... en Norsk tidning... och i Söndags var hon med i Expressens Söndagbilaga på ett stort uppslag!!! Jag tycker hon är ett underbart exempel på vilket flyt det kan bli i livet när man bara sätter igång och gör det man verkligen tycker är kul och inspirerande.

Det roliga med detta är att Malin själv en längre tid har varit väldigt anonym och inte ens synts med en bild på sin blogg ... och ny plötsligt lyfts hon fram av flera tidningar...Hon har inte ens själv kontaktat dem utan de har hört av sig till henne ...Dessutom är hon så generös och bra på att även lyfta fram andra som hon känner och som har liknande intresse.

Malins intresse är ju dessutom miljövänligt och klimatsmart!
Hon lyfter fram gamla vackra prylar och möbler som hon hittar på auktioner och på loppis och en del fixar hon till lite eller målar om. Dessutom visar hennes blogg oss hur mycket skönhet det finns i vardagen om vi bara lägger märke till alla de underbara motiv som finns runtomkring oss... Malin fångar dem så fint med sin kamera. Idag gick jag förbi Malin och tittade in en sväng i hennes hus och det är faktiskt precis precis så mysigt och fint som det ser ut i bloggen ..  Dessutom håller Malin och hennes kille på att förverkliga ytterligare en dröm och det är att skapa en butik!! i deras gamla ladugård. Jag vet att den kommer bli jättefin och det känns så kul att alla som kommer till Mundekulla har något fint att titta in till när de går ut på en promenad här. Lantiv i Norregård heter Malins blogg!  http://lantlivinorregrd.blogspot.com/

onsdag 7 september 2011

Nu har jag börjat rensa Ännu mer!!

Nu äntligen rensar jag på riktigt!
Jag behövde nog en liten extrapuff för att komma igång och både era fina inlägg och de jag fick i facebook hjälpte mig på traven.. så idag har jag hämtat flera kartonger för att kunna välja det som ska slängas, skänkas, omplaceras, ge bort till vänner m.m. och jag har börjat med garderoben .. skoningslöst har det ena efter det andra plagget hamnat i kartongerna.. Att ett klädesplagg hamnar där kan bero på följande:

1. Jag tycker inte om plagget
2. Jag passar inte det t.ex fel form eller färg till mig
3. Det påminner mig om en trist situation
4. Jag har köpt det billigt men gillade det egetligen inte helt
5. Det är inget skönt att ha på sig
6. Det har varit i garderoben i några år utan att användas.

Ja sen är det ju en del kläder som är utslitna, har fläckar m.m
Det som passerar är det jag tycker om, passar i, tycker är skönt att ha på mig och gillar färgen på.

Känns redan mer fräscht och luftigt!
Så skönt det redan är att titta in i garderoben och i byrån och känna att det är lite mer luftigt och att det jag har där är det jag verkligen gillar... ja nu när jag skriver detta inser jag att jag kanske bör gå igenom garderoben en gång till för att se om det som är kvar stämmer in med mina premisser.

Min vision att äga lite
Min vision när det gäller alla mina ägodelar är att äga endast det jag verkligen gillar och trivs med och njuter av och tycker är vackert eller har nytta av och som väcker positiva känslor i mig! När jag sedan har rensat ska jag ta ett rum i sänder och skapa det riktigt fint och trivsamt...och sen ska jag njuta av mitt nya luftiga och självklart alltid välstädade nya hem:).

Att låta mitt hem och mina ägodelar spegla mitt nya jag!
Vem vill du vara... När vi rensar kan det bara bra att skapa en bild av ditt nya jag och hur det ser ut och hur det ser på livet... Har ditt nya jag t.ex tillit till att det alltid får allt det behöver... ja då behöver du ju inte samla på allt gammalt skräp som du kanske gjort utifrån tron på att det kan komma sämre tider... Tänk tvärtom.. det kommer bättre tider .. jag är rik och kan alltid unna mig det jag vill ha... och rensa sedan utifrån denna nya tanke.

Vad är du just nu i livet!
Vilka böcker, Cd, foton m.m. är inte längre du.. vad har tjänat ut... vad fyller inte längre en funktion? Vilka tavlor på väggarna ser du inte ens längre och har kanske aldrig gillat helt...Rensa .. rensa.. rensa.. och sen när vi har rensat.. jag då ska i alla fall jag lova mig själv att tänka efter mycket noga innan jag köper något nytt.. om det stämmer med mina premisser.. och det går igenom min nya censur.. Alltså: Tycker jag om detta.. blir jag glad av att se det eller kommer jag att använda det.. njuter jag av det...väcker det positiva känlor.. har jag skaffat det på grund av att jag verkligen vill ha det eller på grund av rädsla eller vad andra ska tycka om mig...

Lycka till kära Gudinnor i er utrensning.... dela gärna med dig hur du går tillväga!

tisdag 6 september 2011

Ja nu rensar vi och släpper taget!

Jag frågade i facebook
om de flesta är inne i en tid av att rensa ut på både inre och yttre plan. På 20 minuter hade jag fått 12 kommentarer.. och fler fortsätter nu att droppa in... Så snabbt har nog aldrig kommentarerna droppat in så det verkar som det är något universellt på gång här.  Här ska jag dela lite av de tankar jag fick för att samla dem och för att ni som inte är med i facebbok också kan ta del av dem.

Släppa och rensa i kubik!
Maria Estling Vannestål skriver: "Tog ett stort och viktigt beslut om min framtid i somras (här ska det släppas och rensas i kubik jobbmässigt!) och nu känns det som att det mesta går min väg och i rätt riktning. Det är så spännande!"  Visst är det inspirerande.. ja det är nog så.. rensa i kubik det låter härligt och ännu härligare att "det mesta går min väg i rätt riktning" sen... tack Maria.. Nu ska jag rensa i kubik med!

Sanningen och inget annat!!
Erika säger: "vi lever nog i en sådan tid, vi har bara råd med sanningen och det som vi verkligen behöver ;-) både i det inre o yttre. På vägen mot mer klarhet... Ja jag känner med att jag vill ha det som känns äkta nu.. leva ett äkta och sant liv .. leva det liv jag känner mig ämnad för.. samt att jag vill inte ha mer prylar än det jag verkligen behöver.. längtar efter en garderob med några få kläder som jag verkligen älskar.. och ett hus med endast det jag verkligen behöver.
samt  "om man inte släpper taget då rycks det bort som en matta kan dras bort under ens fötter, så det går inte att hålla kvar greppet om det gamla... Något annat är starkare, livet självt!!!" Ja så är det ju.. vi kan inte ens hålla kvar det .. det kommer ryckas undan ändå.. lika bra att välja det medvetet så kanske det sker lite enklare.. för livet vill det nya med oss livet vill det som är äkta.. tack Erika!

Rensar i den fysiska världen så ger inre klarhet
Emma Dinmali: "Jag sanerar bort mina amalgam-fyllningar och i det inre är det massor av saker som det blir klarhet kring och som släpper taget. Känns så himla bra - det får gärna gå fort :-) ♥" Ja visst är det så när vi rensar i det yttre eller i det fysiska så rensar vi samtidigt i det inte och tvärtom tänker jag. Amalgamfyllningar är ju jättebra att rensa ut om det känns rätt. Jag har gjort det för många år sedan och är mycket tacksam för det.... och visst vill vi att det ska går fort med...

Nu ska det ske kan inte skjuta upp det längre
Susanne Chinta säger: "Jaa rensar massor på både ut & insidan....känns som det måste gå fort...känns aningen jobbigt ibland, som om jag inte kan komma till ro..-vila...utan måste slutföra......känner mig rätt slut....ska åka på meditations-healingresa i höst.....välbehövlig sådan....:) Och antagligen "rensa än mer" :)) Men också få tid till kontemlpation! Vi lever verkligen i förändringens tid....♥ " Känner igen mig i att det är något som driver på och säger att nu är det dags ...kan inte vänta eller skjuta upp längre utan nu ska det ske... känns som det gäller även på det inre planet .. när det gäller att släppa det som begränsar, inte fungerar, eller inte känns äkta.

Tillit till att allt sker som det ska
Susana Eyuradotter säger: "Jag drömmer massor och riktigt känner hur det händer saker i mig, i min kropp och i mitt sinne, och hur jag har nya/andra behov än innan. Ofta utan att jag kan förklara varför oxå, vilket jag tycker är frustrerande ibland. Det finns en underliggande känsla av förändring och en hel del förvirring med för den delen, och jag försöker bibehålla fokus på att andas och ha tillit till att allt sker som det ska. Det är så skönt att få dela det här med andra, och att se att vi är många som går igenom...vad vi nu går igenom. Namaste ♥"  Ja jag har nya/andra behov.. det kan jag känna med och den här förändringen kan ju ge lite förvirring... bra då att behålla fokus och andas.. något som jag med börjat göra mer medvetet för att grunda mig och vila i mitt sanna jag.... samt tillit till att allt sker som det ska..  En affrimation jag själva har använt mig en del av på senaste tiden är ... "Allt är mycket väl och allt sker som det ska i mitt liv"

Att dela med varandra ger styrka och kraft
Susanne Chinta får avsluta: "Javisst är det skönt, att dela med andra....det ger styrka & kraft...gemenskap....spelar inte längre nån roll om man "känner" varann.....vi gör alla liknande jobb...vi hör samman ♥"

Hur har ni det med rensandet? Berätta gärna mer, det känns som ett aktuellt tema !

måndag 5 september 2011

Att släppa och gå in det nya!

Att se djupare vad det handlar om.
Med tanke på mina senaste inlägg om att reagera på hur andra beter sig så har jag nu påmints om följande tankar... Det är ju så lätt att vi dras med av andras ilska eller andras beteende... Men vi kan ha mycket nytta av att se lite djupae vad det handlar om. Den person som är arg eller attackerar gör ju det för att hon/han inte är i kontakt med sitt sanna jag.. hon/han gör det utifrån en ledsamhet som bottnar i en tro på att inte vara hel och fullkomlig.. men bakom det så är ju denna människan hel .... så egentligen borde det ju inte finnas någon anledning att jag ska dras med i detta. Det jag kan göra är ju istället att jag påminner mig om hennes helhet och fullkomliga sanna väsen.

Jag har märkt en inre förändring
...som skett i mig den senaste tiden...den är inte så tydlig men den sker lite i sänder .. När jag nu släpper mer och mer i det yttre ..säljer föräldrahemmet, säljer huset på Öland.. släpper taget om en hel del ansvar i Mundekulla...så väcks en längtan mer och mer efter det enda som är sant och äkta... en längtan efter att dyka inåt... att uppleva den jag i sanning är...frid, bliss...ja jag börjar ana mer och mer ett sätt att leva i "verkligheten"... jag vill vakna upp till den mer och mer.. Allt det andra blir mindre viktigt.

Låta Gudinnan vägleda mig
Det känns som att egentligen bara skulle kunna släppa taget och låta den Universella kärleken... Gudinnan .. visa mig den nya vägen... samtidigt finns det en annan del kvar i mig som vill styra och försöker hitta nya vägar i det yttre att känna sig trygg eller tillfreds på. Men någonstans växer det nya inom mig ändå och blir mer och mer tydligt.... det är redan på väg.

Det är spännande och känns som ett nytt Gudinneligt äventyr...

söndag 4 september 2011

Lejoninna och den fridfulla kossan!

Gudinnan Hathor var kossa och lejon!
Jag knyter an till det som Anna.Maria nämnde i facebookgruppen - kvinnocirkeln... med inspiration från Ingela som tog upp det här med kvinnan och kossan...

Efter att ha hetsat upp mig lite över hur andra tänker och tycker t.ex angående kvinnocirklar och även rytit till som den Lejoninna jag är.. känner jag nu att jag vill vila mer i mig själv och inte alltid reagerar på andras sätt att tänka och vara. Vill få vara kvar i det fridfulla lugnet även när världen och andra människor inte är helt som jag skulle vilja.

Finns det en stänga av knapp...
Den senaste tiden har det varit flera människor som tryckt på mina knappar och jag har lagt ner en del tid på att fundera på deras liv och hur de borde tänka och leva m.m.samt även oroat mig för en del av dem. När jag nu susade iväg till Öland idag fanns en del av detta med mig... När jag sedan kom fram och gick en längre vandring på det underbara vackra stilla och ljusa och idag soliga Alvaret kände jag att jag ville släppa allt detta och njuta av den vackra dagen NU... och vara i MIG... ville trycka på en stänga av knapp

Vill välja inre frid och kärlek
När jag gick där i den ljumma vinden kände jag starkt att jag verkligen ville välja att vara kvar mer i min inre frid och kärlek och inte haka upp mig på andras beteende. Kände även hur viktigt det är att inte ge mig själv och andra skuld... Efter ett tag lugnade tankarna ner sig och jag belutade att välja nya mer positiva tankar till några människor som jag antingen haft svårt för eller oroat mig för.. Jag ville kunna se dem i ljuset och ha tillit till det goda och sanna i dem... samt tillit till att det bästa sker i deras liv. För jag vet ju att det är ju bara jag som lider när jag tänker negativa tankar eller ger andra skuld.

Lejoninnan i mig vill ibland få säga ifrån.
Men visst fins det även en Lejoninna inom mig som i ärlighetens namn tycker att det är lite kul att uttrycka sig och vara i sin fulla kraft.. ryta lite när det passar sig och fyller en funktion  (och även när det inte passar sig) ja hon njuter av det med .. Jag skulle vilja låta henne göra det lite mer utan att ge henne skuld... Bara få vara en sann lejoninna som ryter för att skydda och värna om sina och andras ungar...och värnar om det som är gott och bra och vill skydda det.

Kossan i mig vill ha frid, lugn och ro
Sen finns ju kossan där med... hon kan tycka att det kan bli för mycket känslor och reaktioner och skulle vilja låta en hel del av vad andra tycker och tänker och hur de beter sig bara få passera utan att hon bryr sig .. så hon kan fortsätta njuta av gräset på den vackra ängen, njuta av solen och värmen och mumsa vidare i lugn och ro.

Jag tror det handlar om att bejaka båda dessa sidor och välja lite mer medvetet när jag väljer den ena och när jag väljer den andra...och känna att både Lejoninnan och Kossan är välkomna och fyller en funktion...

lördag 3 september 2011

Jo vi är medmänskliga och vi är med i kvinnocirklar!

Nu har jag startat en ny grupp i facebook
...som heter "kvinnocirkeln en stärkande gemenskap" varmt välkommen att gå med.. syftet är att bjuda in kvinnor som vill veta mer om kvinnocirkar.. eller läst min bok.. eller vill vara med i en cirkel... eller vill bjuda in till en cirkel... eller bara vill vara med!!. Tack vare gruppen har jag nu fått veta att det är så många kvinnocirklar på gång i Sverige ...och flera just tack vare min bok... och det känns JÄTTEKUL! Varmt tack även till er kvinnor här som ständigt stödjer mi goch mitt kvinnoengagemang.

Men det finns några få kvinnor
...som också reagerat på kvinnocirklar. Ju mer vi går ut med det vi tror på i livet.. ju mer kan vi ju även få möta på motstånd. Jag har ingen ambition att alla att tycka om mig eller det jag sysslar med...tvärtom om alla tycker om oss så är vi nog ganska utslätade varelser .. Så ju mer vi går ut med oss själva ju mer kommer vi ganska säkert få lära oss att hantera motstånd eller att andra tänker annorlunda och då gäller det ju att kunna välkomna detta vilket inte alltid är så enkelt. Nu vill jag ändå säga att jag är sååå tacksam för ALLA de underbara fina meddelande jag fått på senaste tiden när det gäller min bok och mitt engagemang i kvinnocirklar... för de flesta kvinnor är sååå positiva till kvinnocirklar.

Lite tankar om kvinnocirklar kära systrar!
Det har som sagt ändå hänt vid några tillfällen att några få kvinnor har reagerat på mitt engagemang i kvinnocirklar... typ - "Jag gillar inte att man delar upp män och kvinnor.".. Nu är det ju inte jag som har gjort den uppdelningen utan den har funnits sen tidens begynnelse... En annan kvinna uttryckte - "Jag är medmänsklig och värnar om alla människor??" Nu är det ju så att vi kan vara medmänsliga även när vi är med i en kvinnocirkel.. ja i själva verket kan vi bli ännu mer medmänskliga genom att vi är med i en kvinnocirkel där vi får kraft och stöd, kärlek och värme av andra kvinnor .. då har vi ju ännu mer att ge sen till både män och kvinnor... Men de som kommer med dessa tankar har helt säkert inte varit med i en kvinnocirkel.. i alla fall inte en väl fungerande och trygg cirkel.

Självklart kan vi ha olika behov.
...och detta gäller ju även kvinnocirklar och självklart finns det kvinnor som inte vill vara med eller inte har behov av det just nu i sitt liv... men varför ska kvinnor reagera på kvinnocirklar när andra kvinnor nu kan få ut så mycket av att vara med ??  Det räcker väl med att inse att just nu passar det inte mig. Det lustiga är att det faktiskt inte är någon man som har uttryckt något om detta till mig...tvärtom har de märkt att vi kvinnor mår så bra och är så mycket mer kärlekfulla när vi har varit i vår kvinnocirkel. En del män har dock uttryckt att de med vill ha en manscirkel och de som är med i en manscirkel uttrycker att det gett dem så mycket. Är det inte dags att kvinnor stödjer varandra istället eller i alla fall lämnar andra i fred som vill skapa utrymmen att växa i.

Dessutom finns det ju en mängd andra cirklar.
...att vara med i med olika inriktning t.ex i AA-rörelsen.. bokcirklar.. självhjälpsgrupper m.m.. dessa grupper har alla en gemensam inriktning eller gemensamma intressen.. I kvinnocirkeln är det gemensamma att vi är kvinnor.. och därmed kan vi också känna igen oss i vissa upplevelser som är unika för kvinnor... och det kan kännas fint att dela dem med varandra. Kvinnor har dessutom ofta ett annat sätt att mötas på än män. Vi gillar ofta att mötas på ett lite mer "mjukt" kvinnligt sätt..

Kvinnocirklar har alltid funnits!
Jag har just gett mig tid att försöka förklara lite av dessa tankar för en kvinna som tydligen hade bestämt sig innan att det inte är medmänskligt att ha kvinnocirklar.. verkade som hon tänkte att vi utesluter männen... Nu är det ju så att det har alltid funnits kvinnocirklar. Sedan urminnes tider har kvinnor suttit vid elden och lagat mat, bakat bröd, skapat lerkärl och säkert har det samtalats en hel del.. Det har varit en naturlig del i livet att kvinnorna umgicks mer med varandra och männen gjorde andra saker. Därmed finns det en ursprunglig fin känsla i att mötas i en kvinnocirkel tror jag.

Vi kan stärka varandra
Kanske är det fler kvinnor som är med i eller bjuder in till kvinnocirklar som kommer få höra eller har hört liknande tankar.. därmed kan det ju vara fint att stärka varandra i detta...