fredag 22 juni 2012

Simplicity - I Love you!


HA EN UNDERBAR MIDSOMMARHELG ALLA FINA GUDINNOR!
Kände det var dags att flytta ut Gudinnerummet på sommarängen så jag tog de här bilderna ovan själv på Midsommaraftons eftermiddag....



Hem till Moder Jord

De senaste veckorna har jag börjat dagen så Gudinneligt sköööönt... Jag har sovit i den lilla höladan på backen och jag sover sååå gott där... Lugnt stilla ingen el och enkelt. Sen vaknar jag av solen för jag har inga rullgardiner men det känns fint att vakna så. Sitter en längre stund i sängen och mediterar och fokuserar och njuter. Sen är det dags att gå upp och tvätta sig ett gammalt handfat med en vacker kanna. Känns så friskt att blaska på kallat vatten i ansiktet.. och sen morgonens höjdpunkt... jag sätter jag mig i solen på den solvarma trappan och njuuuuter.. ser ut över ängen och ner på Mundekulla. 

Sen är det dags för ett yogapass
....i gräset och efter det är jag hungrig och äter lite frukt... så enkelt med frukt och så gott... Sen brukar jag sitta en stund och läsa i en andlig bok som jag har... det ger mig ofta mycket inspiration inför dagen. Några gånger har det även kommit en sång till mig som jag då spelat in och sparat i min mobil. (vilken är den enda modernitet jag har här men den uppskattar jag mycket då jag kan fota med den och spela in musik, filma m.m.)

Den här fina dikten fann jag i min bok...

I am the place where God Shines through

She and I are one not two

She needs me where and as I am

I need not doubt nor fear nor plan

If I'll but be relaxed and free
She'll work her plan of love through me

(skriven av en kvinna som heter Mary)


Sen känner jag mig så Gudinneligt mjuk och fri...
Framåt 10-tiden är jag redo att gå ner till Mundekulla och då går jag barfota ner på ängen och till hästarna som är mina kompisar på denna äng... och ger dem vatten. Sen är jag redo för dagen och känner mig fri och såååå bra...och så skön i hela kroppen och nära Moder Jord.


Min fina kompis Nobless

Frukt är Simplicity
Jag har de senaste veckorna verkligen insett vilken skillnad det blir när jag lever på det här sättet... och hur gott jag sover. Blir så lätt och mjuk i hela kroppen och klar i tanken och får mycket energi och känner mig mer positiv... Ja i alla fall passar det mig jättebra just nu att äta så.. och speciellt på sommaren tror jag. Ju mer svenska frukt och bär som kommer så känns det ju fint att välja det... tex Jordgubbar har jag ätit mycket idag.


Jag Älskar kombinationen av enkelhet och att leva nära Moder Jord
.. men ändå kunna blogga, facebooka m.m. och ha kontakt med människor... De här veckorna som även varit så soliga och varma har gett mig insikt i hur mycket det ger och hur njutningsfullt det enkla och att leva nära naturen är...samt mersmak att leva ännu mer så här och äta mer frukt... Tänk så enkelt det är med en fruktmåltid... Bara att ta en melon t.ex och sätta sig i ute i solen i gräset och äta ur den naturliga skålen och sedan skänka tillbaka skalet till Moder Jord.

Vad tänker du om enkelhet ..att leva nära naturen m.m. eller vad väcker detta i dej... Skriv gärna dina tankar i en kommentar... 

Ha en fin Midsommar helg Kära Gudinnor... 


Anne Solveig

söndag 17 juni 2012

Surrender and Simplicity

Ja... jag är på en inre resa att "Surrender".
Jag tycker inte det finns något riktigt bra svenskt ord så jag använder ordet Surrender... För mig innebär det att jag nu mer och mer lyssnar till mitt inres djupare vilja ... lyssnar till, min inre Gudinna och låter henne vägleda mig i det mesta.... vart jag ska gå var jag ska vara vad jag ska äta, läsa, vilka jag ska prata med m.m. Jag är helt enkelt mer vaken för min inre vägledning och låter inte huvudets tankar och rädslor ta över lika mycket... Den inre vägledningen är för mig den där lilla känslan av ljus, inspiration... när jag känner innerst inne att jag vill i en viss riktning...

Freshfood festival och FRUKT
Nu i helgen har vi haft Freshfood festival i Mundekulla och jag har haft lyxen att kunna delta i det jag vill och äta rawfood hela helgen. När jag lyssnade till det där lilla ljuset i mitt inre, kände jag att det som inspirerade mig mest var att prata med dem som äter huvudsakligen frukt... Vet inte om ni känner till det men det finns ju fruktarianer som lever på frukt och en del äter lite nötter och frön och gröna blad med. Jag älskar ju frukt och har gjort det sedan jag var liten... Nu träffade jag flera personer som äter på det sättet och inspirerades av enkelheten i detta levnadssätt... Att inte behöva laga mat, knappt diska m.m. och att dessutom ha så mycket energi och känna sig lätt i kroppen... Just nu vill jag i alla fall äta mer frukt och på sommaren och hösten känns det som det passar utmärkt då det ju finns mer och mer bär och frukter.

Surrender en stund i sänder
Surrender och att lyssna till mitt inte innebär dock att jag inte längre vill besluta att nu ska jag leva si eller så.. utan mer och mer istället låta min inre vägledning guida mig hela tiden... Surrender innebär då att om jag känner mig vägledd till att äta frukt så kan jag välja att ha tillit till att det fungerar och är bra för mig... men också att när min inre vägledning guidar mig att äta något annat så kan jag göra det med i tillit... Igår tänkte jag också att jag borde boka en stuga eller planera lite semester i sommar då jag inte längre bara kan åka över till vårt hus på Öland som jag gjort tidigare om året... så jag kollade runt på stugor.. men det kändes inte som att jag skulle boka något utan istället lämna det öppet och leva en dag i sänder därmed... ha tillit till min inre vägledning när det är dags att ge mig väg... och låta den guida mig dit jag ska...

Simplicity - Enkelhet
Det är ett annat begrepp som jag känner för mer och mer. I natt sov jag igen i lilla stugan på backen.. det är bara så skööönt att komma upp där och tända ljusen i den stora takkronan och sitta där och titta på dem en lång stund innan jag somnar.. då hinner själen ifatt och nya tankar hinner komma och upplevelser får tid att smältas... Jag sov sååå gott där i natt .. vaknade upp framåt morgonen och bara njöt av hur stilla och lugnt solen sakta började smyga sig in och hur skönt utvilad jag var....längesen det var en sån njutning att vakna på morgonen... Tog en lång stund på mig att sakta vakna.... meditera.. läsa ett kapitel i en bok som "råkade" handla om Simplicity... Göra yoga utomhus  och sitta på den solvarma stentrappan och äta frukt!!!

Vilket är ditt nästa steg är när det gäller att må bra
Jag hade så mycket energi så jag gav mig ut att gå och även springa vilket jag inte brukar så mycket annars... men kroppen kändes lätt... Tänkte på hur viktigt det är att vi hela tiden tar det där nästa steget för att tänka på vår hälsa... och att det steget är väldigt personligt och beror på var vi befinner oss... För någon kan det vara att sluta äta socker eller mjökprodukter.. att börja äta mer frukt och grönsaker... Vi behöver inte göra allt men en liten ändring i rätt riktning kan ge både ny energi och livsglädje... Vi är värda att ta hand om oss själva och maten är en viktig del i det ..liksom även frisk luft.. positiva tankar m.m.

Slutligen vill jag säga att det finns så mycket goda stunder att ta vara på nu och de flesta behöver ju inte kosta något... Det är bara att ge sig ut i trädgården eller närmaste park eller naturområde och Njuuuuta...  Ha en fin vecka kära Gudinnor.


torsdag 14 juni 2012

JA.. Vi är nog precis där vi ska vara just nu!

Kära Gudinnor!
Jag tror jag varit lite på virrvägar en tid... Även om jag faktiskt för det mesta nuförtiden känner mig ganska nöjd med livet och i balans... men så har det ju inte alltid varit. Jag har haft mina stunder i livet med stora utmaningar.. inre och yttre... Men tack vare dem fick jag gråta.. släppa fram sorg jag bar på och helas djupt inifrån... tårar är så helande....Jag fick också ta tag i mitt liv och lära mig att finna min inre styrka... gå djupare i mig själv... lära mig använda tankens kraft.... upptäcka min inre Gudinna och börja leva mer från mitt sanna jag. Så du som ev befinner dej just ni i en utmanande situation i livet.. vet att det går över.. och vet att du kommer ut starkare och att din tid för ljus och glädje kommer... liksom solen tittar fram efter regnet.

Vad berövar du dig själv
Men som sagt ...de senaste dagarna har jag känt mig lite låg till och från.. känt att jag igen fastnat i datorjobb och inte riktigt kunnat bryta mig loss och leva det liv jag vill leva... skapa.. njuta av sommaren m.m. Igår kväll lyssnade jag till Cheryl Richardsson när hon läste ur sin bok "Extreme Selfcare", som jag tycker mycket om. Hon pratade då om att "Deprive yourself" = ung...att man Tar ifrån sig själv något...att man Berövar sig själv något... Jag insåg då att det är jag själv som tar ifrån mig det jag skulle vilja ha... såsom mer vila, glädje, tid att bara vara, njuta i naturen... skapa m.m. Ja det är faktiskt jag själv.. det finns ingen eller inget mer att skylla på.

I lugnet kan vi komma nära oss själva
Senare på kvällen gick jag upp till den lilla fina höladan på kullen där jag sover ibland på sommaren. Det känns så stilla och lugnt där och det finns inte ens vatten och el så jag får tända ljusen i takkronan. Jag satte mig en stund och kände att jag var ledsen... ledsen över att jag ännu inte kommit till skott med att uttrycka all den kreativitet som väntar där.. ledsen att jag fortfarande tillbringar för mycket tid på kontoret... ledsen över att det finns en Gudinna inom mig så längtat så länge efter att leva helt och fullt i ljus och glädje....och inte är helt och fullt där ännu...

 Så mysigt med levande ljus

Den fina lilla höladan.. min "fäbod"


Lyssnade till min inre Gudinna
Jag vaknade vid 6-tiden av att solen sken in och det var en så vacker morgon... Låg kvar en stund i sängen och färdades djupt inåt för att möta min inre Gudinna... och lyssna till henne... Det brukar alltid ge mig mycket. Kom fram till att jag sysslar ju faktiskt mycket med det jag älskar ändå... och att de senaste åren har jag ju ändå producerat en hel del skapande alster... bland annat en bok! Samt att jag ju har utvecklat mina Gudinneretreater och Kvinnofestivalen växer för varje år... Fick till mig att allt sker när det ska men att det nu är precis rätt tid att ge ännu mer tid till min inre Gudinna och låta henne blomma ut och ge ut av sina gåvor helt och fullt..

Vilken njutning att tvätta händerna i den här gamla vackra skålen med tillhörande kanna


En andlig liten bok gav vägledning
Funderade en del på vart jag ska ta vägen när jag skapar... Eftersom jag har känt att det finns mycket att tänka på i Mundekulla och eftersom vi bor mitt på området så har jag inte riktigt kunnat ge mig ro att skriva och måla här en längre tid. Så jag har funderat på tusen olika alternativ... att ha en extralägenhet.. en stuga.. en husbil.. åka utomlands... bygga ett till hus här... m.m. Medan dessa funderingar pågick så hittade jag en liten andlig gammal bok som legat i stugan några år... Jag började läsa och Skrattade högt för mig själv... Tänk så fiffigt Universum...eller änglarna eller vad det  nu är.. kan hjälpa oss och ge oss råd... Så här stod det:

" Vi intalar oss gärna att vi ska undfly vissa ting och istället söka andra såsom särskilda platser människor eller sysselsättningar men det är inte detta som hindrar dig, du förhåller dig på fel sätt till dessa ting"...... 

Jag kan välja att leva från mitt inre här och nu!
Ja jag kunde se det direkt.. Jag skulle kunna välja att se på min situation på ett helt nytt sätt... Jag skulle kunna välja att leva från min innersta kärna just här och nu .. och se på min situation och människor runtomkring mej med kärlek....

Jag ger mig själv en fin dag!
Jag kände att även om jag har en lista på saker som jag tänkt fixa så kan jag ju ändå idag ge mig själv en dag att vila, ta hand om mig, njuta och känna efter vad jag vill göra... Så därmed sitter jag här nu i Gudinnerummet och det känns så bra och det blev några rader i bloggen. I eftermiddag börjar det en Freshfood festival här i Mundekulla och fina kunniga Zarah Öberg är här och ska hålla ett fördedrag.. ska bli så intressant att lyssna till... Pratade med Zarah igår och hon har sådär helt vita ögonvitor som människor som lever väldigt rent får... och hon utstrålade så mycket livsenergi...  och vilken lyx att få äta underbar rawfood hela helgen!!!.. och imorgon kommer fantastiske Kevin James hit och sjunger och spelar igen.. JAAA det vill jag lyssna på... Vid närmare eftertanke......så är ju livet väldigt gott just NU och jag lever ju i ett fantastiskt Paradis...och jag kan ju faktiskt välja väldigt mycket hur jag vill spendera min tid.

KRAM Alla Gudinnor.. vid närmare eftertanke är säkert era liv också precis som de ska just nu:)

söndag 10 juni 2012

Så förunderligt vi leds dit vi ska!

Vi körde över vackra Skirö
I helgen har vi varit och firat en vän som fyllde 50 år. På hemvägen kom vi på att vi ju var i närheten av två andra fina vänner som ganska nyss flyttat från Stockholm och ner till Småland så jag ringde och vi var varmt välkomna. - Men passa på att köra över Skirö, sa de och då gjorde vi det. Det var en förunderligt vacker liten väg som slingrade sig fram mellan ängar, lövskogar, ekhagar, sjöar och med mycket kullar och fina små hus och trädgårdar.

Lilla Fruntimret
När vi kom till Skirö såg vi en skylt som ledde in på en mindre väg "Frenillas bod" stod det på skylten.  Peter som är lite spontan svängde in där. Plötsligt såg vi en ny skylt där det stod "Lilla fruntimret" Det lät bekant och det stod Öppet! så vi svängde in på gårdsplanen till ett vitt hus som låg förunderligt vackert, högt upp med utsikt över en den vackra sjön.

Gunilla Dahlberg
Vi hittade en dörr som verkade leda till en atelje och knackade på där... och mycket riktigt - Vi hade hamnat hemma hos Gunilla Dahlerg som gör de underbara och humoristiska korten och böckerna om "Lilla fruntimret" Gunilla välkomnade oss varmt. Hon visade sig vara en härlig, levande, godhjärtad, glad och generös person... och vi fick titta in både i hennes atelje och butik.

Gunilla gav mig en massa tips!
Jag är ju på väg att öppna vår nya butik i Mundekulla! Min plan har varit att skapa fler konstkort av mina målningar men även trycka upp små affischer och andra produkter och sälja där. Det som var så speciellt med att vi hamnade hos Gunilla var ju att dels gav hon mig ännu ner inspiration till detta då hon även har tryckt upp affischer, handdukar, servetter, koppar m.m. med sina motiv... Samt att hon så frikostigt delade med sig adresser till mig om var hon hade tryckt upp dessa saker. Det tycker jag var så generöst och det kändes som att en ängel hade guidat oss in just till Gunilla för att jag skulle få inspiration och även tips om bra tryckerier.




Vi vägleds dit vi ska

Ja visst är det väl förunderligt hur vi vägleds dit vi ska... och Peter är så bra på att lyssna och känna in, och så många gånger hamnar vi så rätt och möter det rätta personerna när vi är ute och reser. 

Här kan du läsa mer om Gunilla och se hennes roliga bilder och texter! http://www.lillafruntimret.se/

Ha en underbar vecka.. och Massor av Kärlek till dej...
Kram Anne Solveig

Målning av Gunilla Dahlberg








tisdag 5 juni 2012

This is My time to Shine!


♥ ♥ ♥ This is exactly my experience in my life. I kept waiting for life to start, for love to show up, for someone to save me, for someone to give me permission to be alive, until one day KA-BOOM I realized I could do all the things I wanted to do ... and not wait a second longer. IT WAS A VERY GOOD DAY ... AND IT'S BEEN A VERY GOOD DAY SINCE. Liza Natoli

Yes I'm gonna Give myself permisson Now.

Den senaste tiden har ett inre beslut sakta vuxit fram.
Ja i själva verket har det nog vuxit mer och mer under de senaste åren. Men för några helger sedan när jag var på Öland kände jag att - Jag vill leva lite djupare en tid... Jag vill ge mig själv 2 år av "Surrender".. till min inre Gudinna.. mitt sanna jag...och till Livet som det vill utvecklas genom mig... Det är som om jag kände att jag är färdig med det som känns ytligt och som egentligen inte intresserar mig. Jag vill leva djupt meningsfullt från mitt inres ljus... och jag vill ge det jag är här för att ge.

Det känns lite personligt att dela det här för det känns djupt och viktigt för mig... men är det någonstans jag ska dela så är det just här i Gudinnerummet till er som ger er tid att titta in här. Samt att jag har märkt att vi så ofta befinner oss på en liknande resa i livet.. så kanske någon kan ha glädje av min resa och känna igen sig i den.... 


Denna helgen var ju Helena och Mona på besök. Genom cirklar och samtal och genom inspiration från Helena som nyss börjat följa sin djupare väg, blev beslutet mer tydligt igen för mig. Även de inspirationskort vi drog pekade på detta!

"Unleash your divine potential through the power of Love"

"Share your gifts"

"It matters not what others are choosing, 
what is important is that I am pleased with me"

"New beginnings are in store for you lighter and brighter then ever. 
In the meantime, be aware of the love that surrounds you, 
allow it into your heart and trust"

You have travelled far in search of greater meaning and fulfillment... but the road seems to have come to an end..the way forward is not clear. No physical path exists, however there is a way forward. This card is inviting you to move forward spiritually and offers you healing and protection along the way. Spirit and matter must now merge if true progress is to be made; all you work toward can now be achieved.

"The journey ahead is filled with light
The light of my soul illuminates my path"


Ja så många vackra budskap stod det på korten... Jag vill passa på att säga att de budskap som slår an en ton i dej är helt säkert till dej med... Det finns en mening med det vi tar del av i Universum.

Gong-bad i Kvinnocirkeln gav en djup inre känsla
Igår hade vi även kvinnocirkel och då hade vi bjudit in en kvinna som vägledde oss i ett gongbad. Vi fick ligga ner och hon slog på en stor gong... och det blev de mest fantastiska magiska ljud...som drog fram både det som kändes jobbigt men också ledde till att jag blev djupt avslappnad och kom även nu i kontakt med min djupaste kärna och fick en stark känsla att det finns så mycket ljus som vill ut .. som vill komma genom mig... Jag kan bara inte vara kvar i vissa delar av mitt gamla liv ... Det är dags att leva det liv jag känner innerst inne att jag är menad till .


Venuspassagen
Ja säkert har ni hört talas om att venus passerade solen vid 6-tiden natten till onsdagen. Det finns så mycket vackert skrivet om detta...  Jag hade inte alls tänkt så mycket på detta tills för några dagar sedan... då jag insåg att det sammanfaller ju så mycket med min egen intention att gå djupare.. Surrender.. Leva mer från hjärtat. Så här skrev jag i facebook:

Venuspassagen!! för Alla Gudinnor!! ♪♫•*¨*•.¸¸☆☼ ♥♥♥♥
Kära Gudinnor... Det finns en så mycket vackra budskap omkring Venuspassagen. Venus är den enda planeten i solsystemet som har döpts efter en Gudinna. Venus- Kärlekens Gudinna … denna feminina planet passerar över solen tidigt på morgonen den 6 juni… Innan dess har vi fullmåne den 4 juni. Passagerna av Venus framför solen sägs innebära en andlig revolution, en ny nivå av intuitiv medvetenhet, och att det nu är tid att integrera och och låta den gudomliga, feminina principen framträda på vår planet. Kärlekens Gudinna har ju funnits med oss länge men nu är det dags för "THE FULL EMPOWERMENT OF THE DIVINE FEMININE in all of us, regardless of gender, and in beloved Gaia!" som Kara skriver...

Det är dags för den Nya Jorden att födas fram... med Kärlek, enhet medkänsla, samarbete och där vi är i vår fulla kraft... där vi känner samhörighet med allt och alla. Så var du än är under Venuspassagen Kära Gudinna... passa på att fira FIRA... Att venus passerar över solen är så vacker symbol ... och det vi ser utanför oss speglar och ger oss ett budskap om det som sker inuti. Så ge dig själv en stund att Känna Kärleken i ditt hjärta och tillåta Gudinnans kärlek att flöda fritt genom dej... Nu och Alltid... 





Så jag börjar lite varsamt med min inre djupare resa nu.
Det känns som den startade den 4 juni...och den första tiden ska jag ägna åt att släppa det gamla.. rensa och meditera....lyssna mer och mer inåt.. se vad Gudinnan vill med mig i livet just nu... Sen har jag en tanke att från och med september ska jag ge mig in ännu djupare på denna resa av Surrender ... 


Hur har ni det då kära Gudinnor? 
Känner ni också en djupare längtan att leva er sanning.. att ge av era gåvor.. att lyssna till hjärtat och följa det? Jag vet att vi alla har så mycket att ge och dela med oss av... och det känns som det är dags nu...THE FULL EMPOWERMENT OF THE DIVINE FEMININE in all of us.. visst känns det rätt.... Berätta gärna hur du känner och tänker.

Kram Kära Gudinnor från Anne Solveig


söndag 3 juni 2012

Sunday Spirit inspiration - Gudinneretreat

Min fina själssyster Helena
....har varit och hälsat på hela helgen... Helena är en av de mest inspirerande kvinnor jag känner..... Hon ger sig tid att meditera och växa som människa och prioriterar det inre livet så mycket... Därmed är hon lite av en ängel på jorden som strålar av ett inre ljus....Dessutom har vi så mycket gemensamt att prata om. Tänk så fin kvalitetstid det kan bli när vi möter en väninna som vi kan dela djupa tankar med och som förstår det vi innerst inne vill i livet...Vi har denna helg mediterat, mött vår inre Gudinna och lyssnat till henne, haft sharing, varit ute och gått, sett på inspirerande film om Klara av Assisi och lyssnat till visa, kärleksfulla nunnor som lever i hennes anda i en systergemenskap ... Både jag och Helena har en stark dragning till detta och blir mycket inspirerade av dessa kvinnor. Därmed känns det så fint att Helena ska vara med på min Gudinneretreat 18-22 juli. Hon kommer erbjuda taktil massage och healing.

Kvinnocirkel ger så mycket!
Denna helg har det också varit kurs här så vi har njutit av fantastiskt god lyxig vegetarisk mat....Idag kom även Mona som jag också uppskattar och tycker mycket om.. Vi har delat så många fina stunder med varandra här i Mundekulla och i kvinnocirklar ....och vi hade en jättefin kvinnocirkel alla tre idag i  det soliga cafét. Det ger mig så mycket att dela tankar i en kvinnocirkel med kvinnor som känner mej på ett djupare plan. I deras närvaro ser jag mitt liv och mina livsval lite tydligare och de ger mig så fin och klok feedback. Sen brukar vi alltid ta änglakort och inspirationskort när vi träffas och det gjorde vi nu också och det stämde så bra med där vi är i livet just nu och stärkte oss ytterligare.

Jag vill gå djupare
....och jag insåg idag att jag behöver mer tid till mig själv. Hur trevliga människor det än kommer och hur mycket intressant som än sker i Mundekulla så behöver det balanseras upp med egen tid... ...det hjälpte de mig att se tydligare idag... Även nunnorna på filmen talade mycket om vikten av egen tid i tystnad där vi kan lyssna till vårt inre och där det gudomliga kan tala till oss. Jag fick därmed inspiration på den Gudinneretreat jag kommer arrangera i sommar.

Här nedan berättar jag om den Gudinneretreat vi hade i februari.
Fina Sofia Bäckström har filmat och satt ihop det som är min första lite mer proffsigt gjorda film... Det tar ett tag att vänja sig vid att se sig själv på film men nu har jag gjort det så nu lägger jag ut det här:) Sången och musiken är min....

Stor Kram och ha det så fint Alla Gudinnor samt varmt välkommen på Gudinneretreat i juli