söndag 29 juli 2012

Vi lever i en tid som välkomnar Gudinnan!

Gudinnekonferens
Imorgon åker jag till England och Glastonbury för att delta i en Gudinnekonferens!! Har läst igenom programmet och blivit så inspirerad redan.. En mängd kvinnor från olika länder kommer dit och delar med sig och fokuset i år är på Moders-Gudinnan och hennes skapande aspekter... kreativitet m.m. Det kommer vara en mängd föredrag, workshops, sång och musik, konstutställningar, gudinnekläder, butiker att handla gudinneböcker och gudinneprylar ... dessutom ska jag få dela dessa dagar med min kära Gudinne/dotter/syster...Camilla Måne.. som redan är där och går Prästinneutbildningen som hålls varje år i Glastonbury.

Bild från Goddessconference hemsida
Färgen i år är Gult!!
Varje år är det en speciellt färg som alla uppmuntras att ha på sig och i år är det GULT !!! visst är det Underbart... Jag kommer säkert älska alla Alla "Gulingar" Äntligen får jag frossa i mina gula färger tillsammans med andra som också är gula...Det lustiga är att jag redan nu börjar känna att det kan bli lite för mycket gult.. vill nog gärna ha med mig lite svart, brunt och rostrött som jag har...

Vi är massor med kvinnor som vill välkomna Gudinnan igen
Att komma samman med en massa kvinnor och även män som vill fira och lyfta fram Gudinnan och det feminina andliga känns så starkt och upplyftande... En  mängd kvinnor som håller kurser och workshops och arrangerar resor med fokus på Gudinnan och det feminina andliga.. Kvinnor som känner att det är självklart att detta behövs i världen idag... att det är dags att lyfta fram Gudinnan som ju funnits med oss under en mycket lång period tillbaka i tiden...Tror det kan ge mig kraft att lyfta fram det feminina andliga ännu mer och att kanske skapa och sjunga med fokus på Gudinnan.

Jag är i alla fall fylld av förväntan 
och ser redan framför mig alla guldgula Gudinnor som går omkring på gatorna...det är ju jättebra.. då vet jag ju direkt när jag möter någon att hon är med på Gudinnekonferensen för att hon bär gula kläder...

Så ha det så underbart i veckan alla Gudinnor här..
är så glad att ni finns och tittar in i Gudinnerummet...samt läs gärna mitt förra inlägg och inspireras till hur du med kan ge dig själv några dagar av Surrender och att lyssna till din inre vägledning oavsett om du är hemma eller om du ger dig ut på en resa. VARM KRAM Anne Solveig

Läs mer om Gudinnekonferensen.. ta del av inspirerande kvinnor och se härliga bilder.
http://www.goddessconference.com/

lördag 28 juli 2012

Suddenly after all this years.. I've come to surrender

Jag har tillbringat några dagar på Öland och min intention när jag reste vara att "Surrender"... och sakta dag för dag upptäckte jag hur mycket flyt det blir i livet när vi låter oss vägledas en stund i sänder i tillit. "Surrender" visade sig ha många olika aspekter så här ska jag dela dem med er.

Surrender - Att inte planera
Min första intention vara att boka ett rum på nätet som jag såg var ledigt... men det kändes inte helt bra.. så jag beslutade mig för att slänga in ett litet tält, några liggunderlag och en långsmal dyna i bagaget tillsammans med lite frukt, nötter, kläder m.m. Sen bar det iväg till Öland... Hela vägen njöt jag av den sköna känslan av att resa iväg i tillit och det spännande äventyret att inte veta var jag skulle hamna.

Att vara i nuet
...kändes som en viktig aspekt i surrender.. att inte veta riktigt vad nästa stund kommer innefatta.. det gav mig utrymme att lyssna inåt och tack vare det kunde jag lyssna till mig själv och en sång kunde komma till mig: "Suddenly after all this years I've come to surrender" kändes som jag plötsligt fått en insikt i vad Surrender innebar.... sjöng för fullt i bilen när jag i sommarvärmen styrde mot Öland för jag kände att dit skulle jag.

Att lita till att livet tar hand om mig - Trygghet
För att kunna Surrender behövde jag ha en inre tillit till att livet tar hand om mig och att jag är trygg när jag litar till vägledningen... Jag siktade in mig på en camping men när jag kom dit kändes det inte alls bra... åkte till nästa som kändes lite bättre.. men insåg att jag ville inte ha så mycket människor runtomkring mig.... blev lite desperat och ringde runt om rum men allt var nu fullbokat...åkte ner och såg solnedgången vid vattnet och kände att jag skulle åka till en vacker plats nere vid havet där jag brukar vara som även kändes trygg, och sova där i bilen... När jag kom dit fanns det bara jag och en husbil till där vilket gjorde att jag kände mig trygg... Sov skönt och lugnt om även lite knöligt då jag inte kunde sträcka ut benen helt.

Tidig morgon solen är på väg att komma upp.. bara jag, havet och stranden

Att komma närmare Naturen
Vaknade vid 6-tiden till en av de vackrast morgnar... soligt, varmt och ett stilla spegelblankt "hav".. bara jag och måsarna.. Jag tog ett morgondopp, gjorde yoga och plockade underbart söta goda bär direkt från träden nere vid havet... medan de närmaste timmarna var så lugna och sköna... så småningom kom några joggare förbi.. några hundar med sina mattar och hussar... och sen efterhand kom det mer och mer folk och blev så varmt...badade i det klara salta vattnet fler gånger och sen när alla kommit kände jag att det var dags att ge mig av igen...

Frukosten är serverad.. mycket gott i överflöd

Sakta kommer mer och mer sol och lyser upp stranden
Tittade upp från mitt yogapass och hade denna fina vy

Att handla med Surrender
Behövde handla och fixa några saker och åkte ner till Köpcentrum.. tänkte att även här ska jag lyssna inåt... kände mig dragen till en viss affär och hittade först en underbar rosa klänning... som jag passade jättebra i även om det inte var helt den färg jag brukar ha.. men den kändes ändå inte helt rätt... men så hittade jag några mysiga stora vida byxor och en fin gul långärmade tröja som bara kändes rätt.. när jag sen betalade fick jag veta att de även var växtfärgade ... och jag vet att en kvinna i Thailand försörjer sig på att sy upp dessa kläder vilket också kändes som en fin samverkan att gynna.

En butik med "Surrender"- inspiration
Sen åkte jag över till östra sidan..hade siktat in mig på Bläsinge och funderat på att tälta där...men när jag kom dit var det kokhett.. massor med människor och bilar och en delvis svart och smutsig strand.. kändes inte bra.. så jag åkte vidare nästan meddetsamma och hamnade i favoritaffären i Gårdby som har öppet varje dag och som ni bara måste besöka om ni åker till Öland... de har underbara kläder... jättegott fika.. en ljuvlig trädgård och även ett vackert uterum där jag satte mig en stund  och en massa annat smått och gått ... och det är ju fantastiskt att de kan driva den här butiken mitt i ingenstans varje dag, speciellt på vintern... Så underbart och det visar att när vi lägger ner hela vårt hjärta på något så kan vi lyckas var som helst. jag hittade dessutom en jättemysig klänning som dessutom var på rea och ett vackert linne... Satt i trädgården och njöt av en jordgubbs-cheescake.

Surrender - Att lyssna till tecken
Fick tips av hon som stod i butiken om olika stränder i närheten.. Hon nämnde en badplats men det lät så trist och jag var lite inställd på Sandby som jag hade hört skulle vara fint.. samt att det viss fanns en camping i Stenåsa. Så jag åkte åt det hållet... kom ner på en mindre grusväg när jag skulle svänga av till Sandby bad... och sen såg jag ingen mer skylt om badplats... åkte på mindre och mindre vägar och tänktee att nu är jag nog snart i Stenåsa camping... kände mig lite vilse.........just då dök det upp en skylt: - Badplats. Svängde ner där och kom fram till en badplats som kändes som Paradiset..... Här vill jag stanna kände jag... visade sig att jag hamnat just på den badplats som hon i butiken hade nämnt... Det var alldeles stilla.. en massa sand, några få människor som kom och gick och sååååå underbart...fick en ljuvlig em/kväll.  Sov lugnt i bilen igen nära några hus....denna natt mycket bättre... och vaknade tidigt till en disig morgon... lade mig på sanddynorna en stund och slumrade till med bruset av vågor och måsskrin.... en så underbar vila... vaknade och gjorde ett långsamt yogapass precis vid havet... kände mig sååå skönt varm och mjuk i kroppen efter det.. åt lite frukt och kände sen att det var dags att ge mig av vidare. Det lustiga var att när jag kom upp till stora vägen igen så insåg jag att jag hade åkt i en cirkel och var tillbaka precis ungefär där jag startade vid butiken:)

Min stilla vackra strand
Lite kvällsmål - riskaka banan och jordgubbar..mums
...och solen gick lägre och lägre
...och här går den ner över fälten i ett magisk ljus som inte helt kunde fångas

Det enkla är det mest "lyxiga"
Det lustiga är att jag kunde mycket väl ha bokat ett rum båda dessa nätter...men det kändes bara som att jag mycket heller ville bo enkelt och nära naturen än att bo i ett litet rum med fyra väggar. Båda dessa kvällar var jag ute tills solen gick ned... jag hade havsutsikt och kunde gå ut på stranden när jag vaknade i soluppgången.. det kändes så skönt att vara ute och nära naturen så mycket- det kändes lyxigt .. och vatten att tvätta mig i hade jag med mig lite.. och det var mysigt att sova i bilen även om min bil är lite liten för att sova helt bekvämt...men vilken frihet att bara kunna stanna dit jag kom.

Surrender - Att ändra sina planer
Hela denna resa har lärt mig ännu mer att inte lyssna till mitt mind utan lyssna mer till den där vägledningen som bara känns rätt... När jag vaknade var det disigt och plötsligt kändes det rätt att åka in till Kalmar idag istället för på Lördagen som jag först hade tänkt. Hade vissa ärenden att uträtta där... Kände först att jag skulle åka till Algutsrum till den mysiga secondhand affären och gårdsbutiken och köpte både blåbär, vinbär och jordgubbar där.. hittade även lite fynd i secondhand butiken. Insåg att det kändes skönt att uträtta mina ärenden redan idag och sen har två dagar i Mundekulla innan jag ska åka iväg igen till England... så jag körde vidare in till Kalmar och fick en lugn och mysig dag där.... strosade runt .. fick tips om en salladsbar  .. köpte en jättegod sallad som jag åt på bästa restaurangen i stan.. - ute vid havet på en gräsmatta... fortsatte att lyssna in och märkte hur jag hela tiden var så vägledd och hur allt var ett flyt... jag kan inte berätta allt för det blir så mycket men det handlade mycket om att vara i nuet... ta ett steg i sänder.. lyssna in nästa steg i tillit... inte lyssna till huvudet så mycket utan mer till den inre vägledningen.. vad känns rätt.. vad känns ljust.. vad känns glädjefullt.. inspirerande...och när jag sen tog steg i den riktningen så blev allt så bra...och när jag inte gjorde det så blev jag vänligt rättad på något sätt som gjorde att jag kunde finna rätt väg igen.

När jag "Surrender"..är jag trygg
Jag upplever att när jag blir så kärleksfullt vägledd till en viss plats som den vackra stranden.. då är jag säkert också helt beskyddad.. men ibland sände livet också små änglar som gjorde att jag blev mer trygg där jag var... en liten pratstund med några som bodde i närheten.. en annan husbil bredvid m.m...ett litet välment tips.... att ge sig ut så här är ju även en möjlighet att träna upp tilliten och öva sig på att tänka goda tillitsfulla tankar...

En god sallad på "Min restaurang" i naturen mitt i Kalmar
Med fin och vacker utsikt

Nu vill jag fortsätta att Surrender
Jag ska åka till England och Glastonbury en vecka för att vara med på en Goddessconference!!!!.. det ska bli så kul och spännande... och jag ska fortsätta att lyssna och känna in vad jag vill gå på.. när jag vill vila.. hur jag vill uppleva den här festivalen.... det är ju så mycket utbud och jag tror det är några saker som mest intresserar mig såsom sång och musik samt konst... och sen finns det säkert en del annat som jag inte har en aning om just nu.

Livet är spännande och underbart och var du än befinner dig just nu kära Gudinna.. stanna upp en stund och lyssna inåt och känn efter vad du vill göra i nästa stund... och varför inte ge dig ut på en egen spännande semester några dagar... vet att du är trygg och beskyddad....du kommer Älska det!

tisdag 17 juli 2012

Gudinnans Dag - "Gudinnedagen" 22 juli


Skapa en Gudinnedag!
En idé flög in i huvudet och landade i hjärtat… den viskade ”Skapa en Gudinnedag…  en Gudinnans Dag.. . den 22 juli är bra”. Egot protesterade meddetsamma… men inte ska väl du …  vem är du att göra det… det borde ju vara mer genomtänkt…. det finns ju säkert redan en massa dagar att fira Gudinnan på… och det ska väl vara en speciell person som i sådana fall skapar en Gudinne-dag…  Men idén var kvar i hjärtat och spred ljus där och verkade ha stannat och sjunkit djupare… 

GUDINNANS DAG 22 JULI
Så nu bjuder jag in dig som vill och tycker det är en fin idé med ”Gudinnans dag” att fira den 22 juli i år… och vem vet...kanske leder det till att vi som vill fortsätter att fira Gudinnans dag varje år…Visst skulle det vara fint med en Gudinnedag... men det lämnar jag i hennes händer och Surrender….

Såhär tänker jag mig Gudinnans dag... men Alla kan fira på sitt unika sätt som passar dem.

Vi firar vår inre Gudinna
Välkommen att vara med på ditt sätt där du befinner dig. Gudinnas dag är en dag när vi firar vår inre Gudinna och Gudinnan som funnits med oss i olika former genom historien och som har en mängd olika namn. Denna dag kan alla kvinnor påminna sig lite extra om och fira att de är Gudinnor … tex genom en ceremoni tillägnad sin inre Gudinna eller genom att ge sig själv en riktigt fin dag…  kanske ge sig själv blommor, njutning, kärlek  en fin upplevelse m.m. 


Vi firar Den Stora Gudinnan!
Denna dag firar vi även och ger vår tacksamhet till Moders-Gudinnan … Den Stora Universella Gudinna som har många namn och många former och som omsluter oss så kärleksfullt och alltid finns med oss och i vars famn vi kan vila tryggt.... samt vi firar alla de andra aspekter av Gudinnan som vi inspireras av och kan spegla oss i just nu.


Bjud in till Kvinnogemenskap
Den som vill kan även gärna bjuda in till en Kvinno-Gudinnecirkel eller annan Kvinnogemenskap där ni gemensamt firar er inre Gudinna … samt stärker varandra i att lyfta fram henne mer i ert liv och leva ännu mer från ert inres sanna essens… kanske skapar ni även en vacker ceremoni till Moders-Gudinnans eller andra Gudinnors ära…  Sjunger till henne… dansar…. m.m.

Du gör precis det som känns fint för dig 
... helt enkelt .. . och det kan ta en liten stund eller hela dagen… och skulle du vilja så kanske vi fortsätta att fira denna dag den 22 juli (vackert datum tycker jag)  som Gudinnans dag… eller skapar ni era egna Gudinnedagar. Att ha en Gudinnedag är ett sätt att påminna oss lite mer om Gudinnan inom oss och gemensamt lyfta fram i ljuset det feminina andliga och Gudinnan genom historien och inte minst att fira oss själva för de Underbara Gudinnor vi är.

Jag kommer själv att avsluta en 4-dagars Gudinneretreat den 22 juli tillsammans med flera andra fina Kvinnor- Gudinnor... så därmed passade det lite speciellt fint.


Berätta gärna att du är med... och om du vill kan du dela vad du tänker göra eller vilka idéer du har om hur vi kan fira en Gudinnedag… så kan vi andra få inspiration...

VÄLKOMMEN ! Varm Hälsning Anne Solveig

Ps..  Fick just veta att 22 juli är ju årsdagen av det tragiska som hände i Norge ... Men det är säkert en speciell mening med att det var just denna dag som kom till mig....för som Anita skriver så fint... 

"HELA Norge mötte detta med att kärleken skulle få vinna - SÅ, det blir en härlig kontrast och verkligen KÄRLEKEN, den KVINNLIGA energin måste stärkas och VINNA!!!"  Tack Anita

söndag 15 juli 2012

Gudinnan - I en Ny tid!

En Ny tid - Gudinnans Tid är Här!
Tänk att vi lever i en tid när vi äntligen kan få Njuta av det Feminina andliga igen... En tid där vi i trygghet kan lyfta fram Gudinnan igen. Vi har väntat i tusentals år på att äntligen få låta Gudinnan komma fram igen .. både inom oss och i världen... Nu är tiden här.. Nu kan vi uttrycka våra tankar och känslor ... vi kan mötas i Kvinnocirklar, i Gudinnegemenskap m.m. för att stärka och inspirera varandra... Vi kan i trygghet lyfta fram vår vishet igen...

Urgamla Gudinnestatyetter kommer fram i ljuset
De finns ju över hela världen.. Gudinnan har funnits mycket längre tillbaka än den manliga Guden som ju bara varit den främsta Guden ca 4000- 5000 år tillbaka i tiden... innan dess fanns ju både Gudinnan och Gudarna men  Gudinnan hade en mycket framträdande roll och därmed även kvinnan....går vi längre tillbaka i tiden så verkar det funnits en period på kanske upp till 200.000 år eller till hisnande 800.000 år...tillbaka i tiden... som det främst var Gudinnan vi vördade... Genom utgrävningar har man funnit samhällen där Gudinnekulturen var mycket framträdande och där människor levde i fred med varandra under tusentals år...  När Gudinnan vördades och hade en framträdande roll då var även kvinna, livet och naturen helig.


Acheulian Goddess... från 232.000 - 800.000 år före Kristusfunnen 1981 på Golanhöjderna
 - "might be considered as the earliest manifestaiton of a work of art"





Venus from Willendorf .. ca 24.000 år före Kristus, funnen 1908 i Österrike


Vi är på väg att hitta tillbaka till Moder Jord 
... och det feminina andliga .. att lyfta fram Gudinnan.. lyssna till hjärtat m.m. Det är en mycket viktigt del av jordens helande... Att lyssna till och lita till vår inre Gudinna är precis lika viktigt.. Vi kvinnor har en djup kunskap och vishet om hur vi kan leva nära naturen ... ge kärlek till Moder Jord och värna om alla levande varelser... även ursprungsbefolkningar som indianer och samer m.m. har denna sanna kärleksfulla relation med Moder Jord... och vi behöver lyssna till dem med.. Därmed är det underbart med De tretton Grandmothers från den helt underbara boken "Grandmothers councels the world" som även kommer till Sverige nästa år.. (några kommer redan i år)



Min Venus som en symbol för Moder Jord


Vi behöver en balans
Det maskulina eller vänsterhjärnan har tagit över både hos män och kvinnor... i hela vår kultur... därmed behöver vågen balanseras åt det andra hållet... för att vi så småningom ska koma till en sund jämvikt. Därmed känner jag att jag vill fokusera så mycket på det feminina... på att stärka kvinnor.. på Gudinnan m.m... det behövs mycket fokus där nu för att vågen ska börja tippa över åt rätt håll igen...Självklart finns det även en massa underbara män som också öppnar sina hjärtan för det feminina och värnar om Moder Jord och det är jag så tacksam för.

Gudinneretreat & Gudinnefestival
Jag tror det finns en djup längtan hos de flesta kvinnor vare sig de vet om det eller ej... att få kontakt med det feminina andliga... och att få hämta inspiration från Gudinnebilder - Moder Jord . När vi gör det så känner vi att vi fyller på något som vi har saknat.. När vi sitter där i kvinnogemenskapen i kvinnocirkeln så känner vi oss hemma igen.. vi känner oss trygga och vi känner att vi är helt och fullt okey som vi är!!! och när vi är på en retreat där Gudinnan och de feminina aspekterna av det Gudomliga har en framträdande plats.. då speglar detta något djupt inom oss.. vi känner att vi är värdefulla.. vi känner att Gudinnan finns ännu mer inom oss... och vi känner att det feminina andliga är värdefullt.

Varmt tack Alla underbara Syster-Gudinnor!
Slutligen vill jag passa på att tacka Alla er Underbara Kvinnor som är med i att lyfta fram Gudinnan och det feminina andliga... Alla ni som står upp i det nya och som bjuder in till Kvinnogemenskap och Kvinno- Gudinnecirklar och retreater och allt annat som kan stärka kvinnor... det betyder så mycket!!! Jag är så djupt tacksam för att ni finns här med mig på Jorden...och att vi kan bjuda in kvinnor till våra event och vi kan uttrycka fritt våra visa tankar och dela med oss av dem till andra.... och jag är lika tacksam till Alla er som kommer på dessa event... till alla er som har öppnat er för er inre Gudinna och gett er ut på en resa till att bli dem ni är helt och fullt.... Ni är värda alla uppskattning för det viktiga ni gör och det kommer sprida sig som ringar på vattnet... vidare ut i världen.

Kvinnocirklar är så viktiga.. tack alla ni som bjuder in till dem




Slutligen Kära Kvinnor - Gudinnor..
Låt oss komma samman i olika forum... Kvinnocirklar m.m. vi behöver varandra nu.. Moder Jord behöver oss.. Livet självt behöver oss och VI behöver oss som vi är ...respekterade och älskade av oss själva och varandra ... att växa, blomma, och njuta helt och fullt av det Gudinneliga liv som Gudinnan vill ge oss när vi är redo att välkomna det.

Käraste syster..Jag är såå tacksam för att just du finns och tittade in här idag..

DU är VÄRDEFULL.. DU är ÄLSKAD...DU är en GUDINNA!!

Söndagen den 22 juli - Gudinnans dag...
Jag tänker fira den dagen som Gudinnans dag...det kom till mig nu och kändes rätt... kanske du med vill fira Gudinnan då... tanken är att vi kan fira både oss själva, vår inre Gudinna men också Moder Jord och den "Stora Gudinnan"  Så var gärna  med och fira där du är på ditt sätt .. gör en egen liten egen ceremoni eller bjud in fler kvinnor och ha en fin stund tillsammans. Vi kommer avsluta vår Gudinneretreat i Mundekulla just den dagen med så det passar bra.

Varmaste Gudinnekram till just dej!
Anne Solveig!

fredag 13 juli 2012

Efter tid av tomhet börjar det nya Spira!

I Tomheten föds det nya!
Jag skrev om tomhet i facebook och det var många som verkade känna igen sig och ha liknande upplevelser. Tomhet är inte detsamma som stillhet och tystnad för mig. Jag kan njuta mycket av stillhet och tystnad och den kan var fylld av en ljus vilsam känsla... men tomhet är när allt är tomt.. ett Ingentingland där det inte ens finns inspiration...och jag vet inte nästa steg.... vet inte hur jag hamnar där och det känns som jag alltid kommer vara kvar i detta Ingentingland... Kanske hamnar jag där när det varit mycket intensivt ett tag.. eller som någon sa så sker det just innan det Nya ska växa fram... eller innan Stora saker ska ske i livet.

Mellanrummet kallade någon det
... Ja just när vi avslutat något och står inför en ny fas.. då inträffar oftast ett mellanrum och det behövs... för att vi helt ska kunna ge oss in i det nya... Så kanske jag kan välkomna tomheten ännu mer nästa gång och vila i den... eftersom det är lätt att jag tror att min inspiration har försvunnit helt... Men så en morgon vaknar jag igen fylld med nya idéer....och lusten finns där och jag får inspiration till nya steg igen.. och livet känns kul igen ...

...så en dag slår det ut en vacker blomma...

Stillheten har fyllts av en vilsam närvaro!
Nu har det börjat spira igen! Det som funnits där under ytan.. det som mognat i tomheten... vet inte riktigt hur det ska utvecklas men inspirationen börjar komma igen... Lite mer tid behövs för att vila och känna vilket som är nästa steg .. men nu känns det fint igen.. dimman har lättat... stillheten har fyllts med en vilsam inspirerande närvaro.. och tilliten är där igen.

Hur har du det i sommaren fina Gudinna? 

Kram Anne Solveig


söndag 8 juli 2012

Everything is a blessing!


Jag vilar upp mig efter festivalen!
Efter festivalen kände jag att jag skulle ta ledigt några dagar och resa iväg på egen hand. Eftersom det är första året på 14 år som vi inte har det lilla huset kvar på Öland och inte heller min fina farmor som jag alltid brukade hälsa på, så tänkte jag att jag passar på att upptäcka en ny plats. Någon hade nämnt att Kristianopel var mysigt så på Torsdagen när gästerna började anlända för nästa kurs så satte jag mig i bilen med kurs mot Kristianopel. Jag kände dock redan på vägen att jag inte hade riktigt samma förväntansfulla positiva känsla som när jag brukade åka till Öland och hela vägen var kantad av skog och åter skog.
Jag hade hyrt ett rum med utsikt över vattnet och såg framför mig ett trevligt pensionat. När jag kom fram till Kristianopel kunde jag inte hitta Pensionatet… Efter att ha åkt förbi det först så vände jag och åkte tillbaka till det hus som påminde lite om det jag sett på bilden. Det såg charmigt ut men såg ut att behöva tas om hand lite mer...och det fanns ingen skylt vid vägen som visade att det var här som Pensionatet var.


Jag körde dock in på gårdsplanen och blev mött av platsens trevlige ägare som visade mig in genom dörren . Det var helt tyst och stilla i huset och en massa äldre mörka möbler och i trappuppgången satt ett stort familjefoto på dem som bott här förut. Det visade sig snart att det var bara jag som skulle bo i huset den natten så det var lika bra att göra sig vän med familjen som hängde där på väggen så de inte skulle spöka för mig under natten.

En jättefin utsikt
Den stora fördelen med huset var dock att det fanns en fantastisk stor balkong med utsikt över den lilla viken och vidare ut över vattnet.. samma utsikt som jag hade från mitt rum. Samt en stor gräsmatta som sträckgte sig ner till vattnet. Ägaren berättade att de hade köpt in huset för ett år sen och jag förstod att detta är nu första säsongen de tar det riktigt i bruk så jag kan förstå att de redan har lagt ner ett gediget arbete… och det kommer säkert bli jättefint när det är klart… Men om jag vore dem skulle jag slänga ut alla gamla mörka möbler.. ja i alla fall de flesta och måla väggarna ljusa och vita eller varmt gula och ta bort den stora platt-tv:n mitt i allrummet som ändå bara skulle störa de andra gästerna som bor bredvid då det var ganska lyhört.

Innan jag lade mig beslutade jag mig för att det inte fanns några spöken i huset. Sov lugnt och djupt i en skön säg med mysigt tjockt täcke och vaknade till ännu en dimmig och alldeles lugn och tyst dag. 





Kristianopel är en mycket pittoresk och fin plats!
Gick ner i det lilla samhället och pratade med några från campingen som berättade att Kristianopel tidigare hade haft sina glansdagar då det kom flera tusen människor till Midsommar firande t.ex men att campingen hade förfallit under några år och nyss fått ny ägare. När jag gick vidare upptäckte jag att det var en mycket pittoreskt liten plats med en massa små gulliga hus med vackra trädgårdar fulla med rosor och andra blommor.






 Utsikt från min fantastiska veranda
Rosengården
Jag besökte även Rosengården, som är helt fylld med rosor av alla de sorter och i alla möjliga olika färger. Men även här fick jag känslan av att det inte hade lagts så mycket energi den senaste tiden.. det var lite vildvuxet men ändå härligt med så mycket vackra rosor. När jag gick ut genom grinden upptäckte jag att huset var till salu. Jag kunde nästan förstå det för rosorna krävde nog någon som orkade ta hand om dem. Jag hoppas den som köper huset fortsätter att bjuda in andra att se de vackra rosorna för det är en skatt som finns där.


Rosengården






Det yttre speglar det inre.. vad kan jag lära
Blev lite besviken när det var det fullt på Gästgiveriet som jag hade planerat att äta på … jag blev erbjuden ett mörkt bord i en hörna men avböjde och gick ner och åt en god bakad potatis på ”Sött och Salt” nere vid hamnen som kändes som en av de levande platserna i Kristianopel med en positiv anda.
Gick sen hem och funderade på vad hela den här upplevelsen speglade eller ville visa mig… Fick lite insikter i hur hela situationen speglade vissa delar i mitt liv och hur andra delar var sådant jag kunde lära av.


Fick sällskap
På Fredag em kom det ett gäng kvinnor till Pensionatet. Det kändes på en gång mycket mer trevligt att bo i det stora huset när de var där. Kvällen bjöd på sol och jag gick en vacker promenad runt den gamla muren. Sov skönt och vaknade till en ny dag med frukost nere vid hamnen och lite prat med de andra kvinnorna.

Utställningen – Ljus och Kärlek
Jag hade sett att det skulle vara vernissage på en Konstutsälling som konstnärinnan kallade ”Ljus & Kärlek”.. så dit gick jag meddetsamma efter en god frukost i hamnen. Det visade sig att konstnärinna som hette Cia, kände igen mig och Mundekulla och vi fick ett fint samtal. jag blev mycket inspirerad av hennes målande och hennes fina dikter… Jag tror att det var den viktigaste inspirationen på dessa dagarna. Jag kände ännu mer att nu vill jag med måla och uttrycka mina tankar djupt inifrån mig själv.

Samt att jag redan när jag kom till Öland för ca 14 år sedan nu hade en konstutsällning som jag kallade ”en ljusare värld” Det var mycket ”ljus och kärlek” i den och jag har i efterhand känt mig lite naiv när jag tänkt på det.. men när jag nu såg Cias utställning och hennes fina tankar och ord då kände jag att Nu är det dags att gå ut med det budskapet.. tiden har hunnit ifatt mig… Jag vill stå nu i ”Ljus och kärlek”

Målning av Cia Olsson


För KärLeks skull
Du är här för KärLeks skull
För KärLeks skull är du här
På Jorden
För KärLeks skull

Den bor i ditt hjärta
KärLeken

Våga vara där
I Hjärtat
Där KärLeken bor
Våga öppna Hjärtat
Våga se med Hjärtat
När KärLeken blir dina
Ögon
Då ser jag
Du Älskar mig
Jag Älskar dig

Vi är här för Kärleks skull
För Kärleks skull är vi är
På Jorden

Cia Olsson


Sen åkte jag ner till Torhamn 
...och på vägen passerade jag Lavendelgården.. en vacker trädgård med mycket lavendel samt fullt med andra blommor… Jag hade i mitt inre föreställt mig Torhamn som en öppen plats med havet på båda sidor… Jag kom dock aldrig till denna öppna plats… men det var en vacker väg men mycket skog och havet skymtades lite här och dä… Jag insåg att jag är en Ölandstjej i grunden… som trivs allra bäst i öppna ljusa landskap där jag kan tänka klart och fritt.. och låta mina visioner få vingar…  Men allt detta var ju bra att upptäcka och Blekinge och Kristianopel passade nog egentligen perfekt med det syfte jag hade denna gång… att vila, stanna upp och avsluta ett projekt.

Lavendelgården

En annan upptäckt jag gjorde var att när jag inte har ett speciellt mål som t.ex att skriva , då är det ju trevligt med sällskap… så när jag mest ska vila och koppla av då vill jag umgås med väninnor eller Peter… men om jag däremot åker nånstans för att huvudsakligen skriva då är det helt okey och känns rätt och bra att vara själv.

Idag Söndag morgon var det strålande sol när jag vaknade  i mitt fina rum med fönster åt både öster och söder.. Jag älskar när solen kommer in och väcker mig på morgonen…  Jag gick en liten promenad för att handla lite frukt i handelsboden . Frukten avnjöts sedan på den vackra balkongen med utsikt över vattnet…



Jag känner mig mycket nöjd just nu ..
Jag har avslutat allt jag skulle med Kvinnofestivalen, viket också var en anledning att åka iväg.. samlat lärdomar och insikter inför nästa festival som Gudinnan redan har viskat till mig hur den ska vara… Det är en underbar dag och jag ska sätta mig vid havet i Kristianopel och skriva och tänka på det nya liv som väntar mig nu... 

Hem till mitt kära Mundekulla och vänner!
...och sen ska jag gladeligen åka tillbaka till mitt nu ännu mera älskade Mundekulla som är fantastisk plats med en såå varm och fin energi och så många underbara människor som är levande och vill något vackert i sina liv och jag ska träffa min kära själsdotter-syster Camilla och hennes lille ängla-son Maui och jag är glad att möta Peter igen och att han finns i mitt liv och kanske åker vi iväg en sväng några dagar.. och livet är gott och jag har det bra och allt är mycket väl och jag lär mer och mer …

Allt var just en välsignelse
Jag tror egentligen att allt var precis som det skulle och jag har med mig många vackra minen och upplevelser från denna lilla plats.. samt till och med den stora TV:n var en välsignelse då jag slog på den idag och lyssnade till en svart man som pratade så fint om det andliga. Ibland vet vi inte varför vi hamnar där vi hamnar men det visar sig oftast senare att det är en välsignelse… samt att Paradiset finns ju alltid inom oss var vi än här som Cia som hade utställningen beskriver så fint i sitt lilla häfte med denna dikt. Men slutligen kom jag att trivas mycket väl i huset med.. och idag har jag haft det helt för mig själv och njutit av det hela förmiddagen... Jag kommer nog igen...Har börjat vänja mig vid och njuta av stillheten och insett att det nog skulle vara en mycket bra plats att sitta och skriva på med.


Söndag eftermiddag
Ljuvligt fint avslut på denna vistelse i Kristianopel... Soligt vackert, varmt. Badade, satt vid vattnet och skrev... åt en god lunch och en underbar äppelpaj på fina Café "Sött & Salt" Strosade i gränderna och gjorde ännu ett besök i Rosengården.. underbara doftande rosor... Inser att jag giller Blekinge när jag vant mig nu... det är milt, lugnt och som en varm famn... samt på hemvägen häslade jag på en mycket god vän och vi hade som vanligt ett djupt inspirerande samtal.. och väl hemma i Mundekulla väntade fler kära vänner. Livet är mycket gott!!







Äppelpaj med Rosmarin... och ljuvlig utsikt...mmmmm
Paradiset - Rosengården är till salu... kanske du vill bo här...


Här en fin dikt till av Cia.

Längtan till Paradiset.
Det är lätt att tro att Paradiset
finns någon annanstans
Långt bort från där du befinner dig.
Men tänk om Paradiset är ett tillstånd inom dig.

Ett tillstånd av lugn och glädje,
Harmoni, frihet och fullständig
Närvaro
En känsla som du kan uppleva
var du än befinner dig.

En del befinner sig ofta i
Paradiset i vardagen.
Andra inte alls.
En del befinner sig i Paradiset på semestern.
Andra tror att Paradiset infinner sig efter döden.
Jag tror att Paradiset är
Här och Nu
Om vi vågar släppa taget
och Leva.
Cia Olsson


Ha en Underbar sommar!

Anne Solveig

Vilken fin Kvinno-Gudinnefestival det blev.


Vilken fin Kvinnogemenskap det blev
Vilken helt underbar varm, kärleksfull Systerggemenskap det kan bli när drygt 60 kvinnor möts en helg.
Fortfarande en vecka efter skrivs det dagligen i vår Kvinno-Gudinnefestivalgrupp här i fb, där det även ligger en mängd bilder från festivalen som även du kan titta in och se på om du vill. Det känns fint att fortsätta hålla kontakten en tid efter då flera upplever att det känns tomt att komma hem när vi varit så nära varandra och haft det så fint ihop under några dagar.

Mycket att förbereda innan
Det var ett mycket intensivt arbete med att förbereda festivalen i år… kanske även för att vi var fler än någonsin. Så dagarna innan kände jag en tveksamhet till om det skulle bli fler festivaler.. för även om det är kul att förbereda så vill jag kunna hinna andra saker mer. Men direkt efter festivalen kände jag att Joo det blir nog en Gudinnefestival nästa år med – har tänkt kalla den Gudinnefestivalen från och med nästa år.

Nästa år blir det en mer vilsam men helt ljuvlig festival
Redan innan festivalen hade jag tänkt att ska det bli en festival igen så ska temat vara, stillhet, vila, njutning, meditation, hitta hem i oss själva, feminin andlighet m.m… Jag känner själv mycket inspiration inför detta tema och tror det kommer göra att vi kommer ännu mer nära varandra samt att alla åker hem utvilade… vilket kanske inte var fallet med årets festivalJ som nog var den mest intensiva genom åren… men så hade vi även så många duktiga workshopledare, bland annat Deva Talasi och Charlotte Norell som sedan länge tillbaka arbetar med att inspirera och stärka kvinnor.


  Här är vi nästan hela gänget... Vi var drygt 60 kvinnor i år och det är rekord !

 Vi dansar Mag-Gudinnedans med härliga Akasha

 Akasha Skaldeman... så vacker vis Gudinna
 Anne och Eva Cederbladh.. Evas underbara sång och musik förgyllde som vanligt festivalen
 Avslutningsceremoni
Vi sjunger "Shining like a star.. we are here to be ho e truly are

Mer bilder hittar du i gruppen Kvinno-Gudinnefestivalen i facebook