måndag 27 augusti 2012

Egen tid och skrivande på ny bok!

Egen tid
Jag har tillbringat 4-5 dagar på Norra Öland för att njuta av den sista sommaren men främst för att få egen tid och tid till att skriva. Jag känner att det är så viktigt att då och då unna mig egen tid och längst häruppe på norra Öland, när turisterna har åkt hem, är det så lugnt, fridfullt och såååå vackert och det känns enklare att tänka fritt. Värmen dröjer sig oftast kvar till mitten av september... och på de långa vackra vita stränderna är det endast några få besökare... en ren vit strand känns så vilsamt för sinnet och själen.


Landa först och sen kom inspirationen
För varje dag har jag njutit lite mer av ny inspiration och att landa mer i min egen energi. Det är så lätt att tappa bort sig när vi har andra människor runtomkring oss. Jag tror att vi behöver eget utrymme och egen tid emellanåt för att hitta tillbaka till oss själva och till syftet med vårt liv.

Inspiration till en ny bok
På hemväg från Gudinnekonferensen i Glastonbury fick jag dessutom en stark inspirerande känsla av en ny bok som ville skrivas... så jag har lyssnat till Gudinnan och försökt att vara ett redskap för den inspirationen och därmed skrivit en del... men det tog några dagar att komma igång och säkert är det så att vi behöver landa och hitta hem först innan inspirationen kan komma fullt ut.

Solnedgång i Byxelkrok

Fiskebodar i Byxelkrok


Innanför detta fönster har jag suttit och skrivit


Sista eftermiddagen - kvällen på stranden.. så härligt att vandra utmed en helt stilla vit strand. 
Här föddes en ny idé ännu starkare... det är som om ny inspiration och nya möjligheter kan bli tydligare vid en öppen himmel och en oändlig horisont.


Hej då fina strand.. är så tacksam....kanske ses vi i september eller blir det nästa år...

Kan även berätta att på vägen upp bad jag Gudinnan att vägleda mig till ett fint soligt rum där jag skulle trivas, känna mig trygg och ha ro att sitta och skriva. Jag fick en lägenhet för mig själv med ett sovrum med morgon sol, ett kök mot söder där jag satt och skrev, ett extrarum åt väster och dusch o toa... Det kostade 200:-/natt och när jag sen skulle betala tyckte den trevliga värdinnan att jag kunde få lite rabatt.. så 800:-!! för 5 nätter.  Priset berodde delvis på att det är lågsäsong. 

Ville bara inspirera er till att ni kan få en fin semester eller egen vistelse till ett lågt pris och sensommaren är så fint på Öland.... känner även att livet bejakar oss när vi är i flödet samt att det är så viktigt att be om det vi vill ha också... oftast får vi något ännu bättre.

Allt Gott...ny bär det vidare på nya äventyr...mellanlandar en dag i Mundekulla.
Anne Solveig

fredag 24 augusti 2012

Gudinnetempel - Sunday Spirit inspiration

Nu finns det ett Gudinnetempel i Mundekulla. Här berättar jag om hur det gick till att skapa samt visar bilder... templet kommer troligen att vara i ständig förändring med nya Gudinnor och målningar och skulpturer... och kanske även ändra färg beroende på årstiden... 
men just nu ser det ut så här.


Att skapa ett Gudinnetempel
När jag kom hem från Gudinnekonferensen i Glastonbury så hade jag en längtan och djup inspiration att skapa ett Gudinnetempel. Jag funderade på var och tänkte att om några år kanske jag bygger ett mindre hus på backen i Mundekulla och då kan det ju vara där...men så fick jag idén att skapa ett Gudinnetempel i ett rum bredvid butiken, under Musikfestivalen... och under allt skapande så kändes det bara som att detta ska vara ett permanent Gudinnetempel i Mundekulla... ja i alla fall tills jag ev bygger ett eget hus för Gudinnetemplet i framtiden.

Konstnärinna Wendy Andrews

Gudinnealtare
Det kändes verkligen som att Gudinnan var med i skapandet av templet... Jag hade ju dels fått med mig fina Gudinne-statyer och bilder från Glastonbury...och insåg att den fina bonaden skulle passa perfekt på dörren med fönstret bakom så att solen lyser igenom... samt upptäckte att det lilla utrymmet där dörren var passade perfekt som Gudinnealtare... dessutom användes denna dörr väldigt sällan.


Guldiga vackra tyger till fantastiskt bra priser
Jag ville även ha lite fina tyger att hänga upp och funderade på att åka till Ikea där det kanske kunde finnas till ett bra pris.. men gick sen in i tygaffären i Emmaboda som ju oftast är lite dyrare, men kände att jag gärna ville gynna den trevliga damen och hennes affär....och vet ni just då hade de jättefina guldiga, och glansiga tyger till otroligt bra priser.. Perfekt till mitt Gudinnetempel....Ja ett jättevackert tjockt guldigt tyg som kostat 160:-/m kostade nu 39:-/m visst är det bra. Köpte allt som fanns av det ca 15 meter!!! Har ni märkt att ibland när vi behöver något så är det nästan som om livet har placerat ut det just för oss.... ja så har jag upplevt fler gånger i mitt liv och så kändes det med tygerna. Dessutom var det perfekta tyger till mitt tempel.


Gudinnan som blommar ut
Sen satte jag den fina Gudinnan med en blomma på magen som jag köpte i Glastonbury, på altaret... jag gillar henne eftersom vi så länge har fått dölja våra kroppar och den enda andliga förebild vi har i vår religion är ju Maria som är lite mer "helig"...Så den nakna Gudinna med en blomma kändes rätt att ha där som en symbol för att det är dags att lyfta fram och bejaka våra kroppar och njuta av dem och se dem som heliga... men även som en symbol för att vi ska blomma ut nu och bli de Gudinnor vi är. Kanske kan hon även symbolisera vår egen fruktbarhets-Gudinna Freja.


Moder-Gudinnor
Sen fick den lilla gudinnestatyetten från Malta till vänster, vara där med eftersom jag älskar dessa fylliga ursprungliga Moders-gudinnor. Dessutom har jag fått den av min kära Camilla som varit på Malta och sett dessa tempel där man funnit så många fina Gudinnestatyetter.

Min målning av Venus from Willendorf

Venus from Willendorf
....är en av mina favoriter... Älskar den här fylliga Moders-Gudinnan som jag dessutom tycker är så vacker för att hon just står för att föda fram nytt liv och ge näring genom sina enorma bröst.... dessutom tycker jag hon känns så trygg och Moderlig... Venus from Willendorf som hon kallas hittades i en grotta utanför staden Willendorf nån gång på 1920-talet. Hon beräknas vara ca 24.000 år gammal. Det säger en del om vår långa Gudinnehistoria ... Hennes utformning och form känns för mig och många andra som mycket helig... tusentals liknande Gudinnestatyetter och väggmålningar talar sitt tydliga språk om att det andliga huvudsakligen varit feminint under en period av minst 20.000. 

Venus of Laussel
Venus of Laussel
En releif utskulpterad i kalksten...hittades 1911 i Frankrike Hon beräknas vara 23.000 år gammal...ungefär lika gammal som Venus from Willendorf. Hennes vänstra hand vilar på magen och i hennes högra hand håller hon ett horn med 13 markeringar som mycket troligt symbolisera att hedra månens faser och det gudomliga sambandet med kvinnans moontime. Hornet ser ju även ut som en måne. Jag köpte den här fina skulpterade bilden i Glastonbury...är så glad för den.


Maria
När jag var i Glastonbury så gick jag även in i klostret där och köpte en vacker Mariafigur i porslin... så Maria fick en egen plats i fönsterkarmen eftersom hon också symboliserar något mycket fint och den verkliga Maria tror jag var en fantastisk kärleksfull och fin levande kvinna eftersom hon fick äran att föda fram Jesusbarnet. Säkert hade hon även en enorm inre styrka då det inte kunde varit en lätt uppgift. Jesus har jag dock inte med även om jag ser honom som en mycket fin broder som visade oss hur vi ska leva i kärlek till varandra. Men känner ändå att mitt Gudinnetempel ska vara tillägnat det feminina andliga då det andra redan har så mycket utrymme och även haft det de senaste ca 4000 åren.

 Denna Mariabild köpte jag i Assisi

Kuanyin
KuanYin 
Gudinna inom buddhismen ...fick var på det andra altaret och hon är en så fin symbol för kärlek till alla varelser.... att relatera till andra som om deras behov var våra egna... som en Moders kärlek till sitt barn men med en kärlek till allt och alla.   Jag har fått henne av en kär syster som varit med på Gudinneretreater här och är väldigt dedikerad till buddhistisk meditation. Kuan Yin är en älskad Gudinna för över en billion människor!!! i världen.

Sarasvati
är en av mina favoriter i den indiska Gudinnefamiljen... säkert för att hon står både för vishet och kreativitet.. hon är Gudinnan för talet, undervisning och för all konst... ... att sjunga, måla, skulptera, dansa och skriva och hon är därmed en inspiration att uttrycka vår vishet och kreativitet. Hon hade också en plats på ett altare bredvid.

Klara av Assisi
...representerar den kristna inriktningen... Jag gillar verkligen både Franciskus och Klara av Assisi .. Klara var en fantastisk kvinna med en djup andlig dedikation och hängivenhet... och ska jag ha någon manlig representant i Gudinnetemplet så är det nog Franciskus.. för att han älskade Moder Jord och alla hennes levande varelser... och kommunicerade med djuren som var hans nära vänner... (bild kommer)









Yemaya
Afrikansk Gudinna. Denna Gudinna köpte jag i Afrika där butiksägaren kallade henne "drottningen" För mig och förmodligen för den som skapade henne är hon Yemaya då hon bär ett vattenkrus. Yemaya är havet, och essensen av Moderskap... hon hjälper till vid barnafödande och beskyddar barnen när de växer upp.... det sägs att hon alltid funnits där sen tidens början och att allt liv kom från henne.



Ljus och blommor
Ett Gudinnetempel bör ju också ha mycket tända ljus och blommor och goda dofter och vackra ting... men ljusen fick bara vara tända när någon tittade till dem..

Melissa
i en del Gudinnetempel har de t.ex tempeltjänarinnor som de kallar en Melissa,  från det latinska namnet Melissae som betyder honeybee... som tjänar Drottningbiet.. Gudinnan... men visst är det en fin tanke med att ha någon som alltid vaktar templet...och ser till ljusen m.m.


Gudinnelitteratur
Jag har dessutom en bokhylla där det finns böcker om det feminina andliga och om Gudinnan.. m.m. 

Invigning på Musikfestivalen
På fredag morgon hade vi den första heliga Gudinnestunden i Gudinnetempplet så det kändes lite som en invigning.. Det var jag och fina Eva Cederblad som höll i stunden med meditation och sång... Vi som var med kände att det blev så otroligt fint.. som om Gudinnan verkligen var med... en så varm kärleksfull stund med otroligt fin sång... efteråt var vi helt uppfyllda och mötte sedan fler som varit med och som sa att det kände samma sak.

Gudinnemusik
Vi spelade Jennifer Berezans två underbara Cd med låtarna "Returning to the Mother of us all" och "She Carries me" samt Snatam Kaur som jag älskar. Därmed avslutar jag detta blogginlägg med ett youtubeklipp av en mängd Gudinnor och Jennifer Berezans vackra stämma... "Returning to the Mother of us All"



Ha en fin helg Kära Gudinnor!

Ljus & Kärlek Anne Solveig

onsdag 22 augusti 2012

Musikfestivalen - En magisk helg!

Mundekulla Musikfestival!
Den hör helgen har varit magisk!!! ja jag säger bara som de flesta andra... den härMusikfestivalen var bara sååå mycket kärlek, värme, glädje, öppenhet,även tårar,  inspiration, djupt berörande musik, jättefina artister, underbart väder, underbar mat... Jag har njutit så av att bara vara i den hör miljön och med alla härliga människor... Thomas Di leva har varit här.. så mysigt att lyssna till honom i en mer nära uppträdande och med en vardagsrumskänsla..... och Dan Reed som jag inte hade en aning om innan men som berörde och inspirerade både mig och de flesta andra så starkt... han var en så fin person..

 Thomas di leva är alltid bra... tänk att han har stått så länge i sitt kärleksbudskap.....

 Dan Reed... var fantastisk både som människa och artist... berörde verkligen på djupet


Varje morgon har inletts med att Peter och hans fina musiker-team har spelat på ängen 
och vi har sjungit och dansat och mött varandra...så fint

Det finns så mycket mer att berätta men det får räcka så här nu...
Jag är i alla fall alldeles uppfylld och det verkar som alla andra som var här är det med!
Varmt välkommen nästa år.. har du möjligt så kan jag bara varmt varmt rekommendera det!

Kram Anne

fredag 10 augusti 2012

Fortsättning Gudinnekonferens

På Torsdagen sjöng Anique Radiant Heart 
...för oss alla... Hon sjunger helt fantastiskt djupt och vackert med en så fin dedikation till Gudinnan. På eftermiddagen kunde vi välja mellan olika workshops och jag valde att gå på Aniques workshop som var fantastisk. Denna kvinna lever i stillhet med ett andligt fokus i sin lägenhet och med en stor dedikation till Gudinnan och hon ger sig endast ut i världen när hon ska sjunga eller leda workshops. Hon inspirerade oss att sjunga med hängivenhet och fick oss att förstå att ju mer vi är precis i känslan i det vi sjunger...ju mer kan vi förmedla det till andra. Det var en viktig workshop som jag lärde och inspirerades mycket av.

 Anique Radiant Heart

En utmaning dyker upp
Efter workshopen hade jag blivit lite stel i benet ...troligen då jag suttit länge...och gick hemåt. Väl hemma var Camilla på väg att bada och jag kände att det är säkert bra för mig och benet - höften med att ta ett varmt bad... men eftersom Kirsten är sjukgymnast så lät jag henne undersöka mig och hon avrådde mig från det varma då hon trodde att det var en inflammation och hämtade istället lite is att lägga på. Det kändes egentligen inte alls bra men just då litade jag mer på Kirsten än mej själv. Märkte att det gjorde ännu mer ont så jag tog sen bort det kalla. Sen hade jag fruktansvärt ont under flera timmar och kunde inte finna en enda ställning att sova i... höll på att bli desperat.. men beslutade mig till slut att slappna av i den bästa ställningen jag ändå kunde finna. 

Jag ska lyssna mer till min intuition
På morgonen var jag fortfarande jättestel och hade ont och haltade.... jag misstänkte starkt att kylan faktiskt hade gjort det ännu värre. Vilade hela fm men gick sen ner för att handla lite saker som jag planerat att handla just idag då det ändå inte var så mycket jag ville gå på. Var tvungen att gå som en gammal gumma elelr som en mycket halt person.. och det kändes dumt och pinsamt... men ville ändå få handlat lite fina Gudinnegrejer... så jag gick sakta... När jag sen skulle gå hem igen träffade jag en kvinna som rådde mig att ta på ett varmt omslag istället för hon trodde det var en muskelspänning... det kändes meddetsamma rätt och väldigt logiskt så när jag kom hem hoppade jag i ett varmt bad och låg där i över en timme... sen bäddade jag ner mig varmt i sängen... och MIRAKEL... nästa dag var det onda nästan HELT borta.. jag inledde dagen med att dansa som låg först på schemat... underbar musik och sen var jag HELT BRA.

Detta lärde mig att alltid lita först och främst till det jag själv känner... oavsett om nån kommer och har en lång utbildning m.m.


 Gudinnefigurer i Gudinnesalen där vi dansade

 Gudinnefigur i Gudinnesalen

Det är den fantastiska Kathy Jones som är inspirationskällan...
På förmiddagen lyssnade vi sen till Kathy Jones som är grundare till både utbildningen här och Gudinnekonferensen. Hon har även skrivit en mängd böcker. Kathy höll en mycket rolig monolog om Chocomamma... "Choklad-Gudinnan" och vi skrattade mycket... hädanefter kommer jag ha den i åtanke när jag äter choklad med gott samvete i framtiden:)

 Kathy Jones om Chocomama i Town Hall


Lördag kväll Goddess - Gala
På Lördag kväll klädde vi upp oss för att gå på Goddess-Gala... Camilla blev sååå fin i vit klänning med sin fina magen och lätt maskerad...vilket många var.


Camilla Måne

 Här är vi alla tre på väg till Galan... roligast var att klä upp oss innan med guld och glitter

På Söndag förmiddag var det sen en procession genom staden som avslutades på de gröna kullarna.

Här går Kathy längst fram och vinkar... tillsammans med Sally Pullinger och vackra Anna-bel

 Bakom Anna-bel skymtar vackra Katinka Soetens som leder utbildningen: Priestess of Rhiannon

 En vacker Gudinna på väg till de gröna kullarna

 ...och här kommer de allesammans

...och Glastonbury skymtar lite längre ned
och det var flera fina män med ..här bär de på en Gudinnefigur

 ...och här samlades vi och sjöng tillsammans...



 En sista bild på Söndagen i vår fina lilla trädgård bakom huset..

onsdag 8 augusti 2012

UPPLYFT AV GUDINNAN!

På Gudinne-konferens i Glastonbury
"A place where the Goddess is truly Alive!"
Är nyss hemkommen efter en fantastiskt, inspirerande, kärleksfull, varm, djupt berörande, upplyftande, även utmanande, lärorik, stärkande upplevelse på Gudinnekonferensen i Glastonbury i England!!

Denna vecka har gett mig så mycket
....och jag kommer därmed att berätta lite i sänder här i bloggen. Kände mig verkligen helt uppfylld på hemvägen och fick så mycket inspirerande tankar hur jag kan använda detta på mina egna Kvinno- Gudinneevents i framtiden..... Det var så mycket att smälta så Gudinnan gav mig två dagar att ta mig hem på!!! + en oväntad terapisession!!  så jag verkligen hann landa med mina kära Gudinnesystrar först.. men det ska jag berätta mer om i kommande blogginlägg.

Camilla min kära Gudinnedotter och själssyster
... mötte mig när jag steg av bussen i Glastonbury... Det var hon som hade bjudit in mig hit, då hon går första året på en Prästinneutbildning här.  Det hade just börjat mörkna men jag fick en mysig känsla av den här lite gamla staden med sina charmiga gränder som var fyllda med blommor som smyckade alla hus. Det visade sig att vi skulle bo i ett jättetrevligt hus som en kvinna som gått utbildningen ägde men nu hyrde ut... Jag fick ett ljus vackert rum och det låg några fina presentar på min säng då det ju var min födelsedag!!! och hela huset var ljust fint och med lite Gudinnebilder och skulpturer här och var.... Detta fina hus delade jag med Camilla och Kirsten och vi hade varsitt eget fint rum och ett stort gemensamt vardagsrum med kök och en liten trädgård... Jag kunde inte kommit hit till Gudinnekonferensen på ett bättre sätt än att få bo så här lyxigt i ett eget vackert rum, nära till Konferensen med kära Gudinnesystrar. Kirsten hade varit här förra året och skulle i år erbjuda en workshop här. Hon har också varit en viktig kraft i att arrangera Gudinneveckor i Sverige.

Gudinnetemplet var en Njutning 
Nästa dag hade vi en ledig dag innan Konferensen började.. Iklädda våra gula och guldiga klänningar gick vi  ut i den lilla staden. Det var fint att få landa lite och upptäcka Glastonbury med Camilla som ju kände till platsen väl. Varenda affär hette något med soul eller spirit eller Goddess eller magic, tree m.m. och det fanns en mängd med böcker och kort i affärerna med fokus på det andliga och med fokus på Gudinnan...  Camilla tog med oss till Gudinnetemplet som troligen är det enda Gudinnetempel i världen som erkänts som ett tempel...  Att komma in där var som att landa i en mjuk och trygg Gudinnefamn... sköna kuddar och fårskinn på golvet och vacker lugn musik... Ett stort vackert altare som i år gick i gult och guld med en stor vacker målning på en Gudinna... massor med ljus och blommor...Vi satt där en lång stund och jag njöt av att vara i ett Gudinnetemplet som dessutom är öppet varje dag för besökare. Det gav mig definitivt inspiration till att skapa ett Gudinnetempel i Mundekullla mer permanent.

Altaret i Glastonbury Gudinnetempel

På kvällen kunde vi  registrera oss i Town Hall. 
Denna lokal hyrdes speciellt för Gudinnekonferensen och här fanns det en jättestor målning längs fram och även här ett Stort Altare till Gudinnan med mängder av ljus och blommor och guldgula färger... sååååå vackert... Det kändes fantastisk att äntligen få vara på en plats där Gudinnan var så självklar.








Även barnen var välkomna...


Camilla framför Altaret i Town Hall...kanske märker ni att hon även bär en bäbis i magen:)




Julie Felix sjunger
Vi gick på en extrakonsert på kvällen med Julie Felix... en dynamisk härlig kvinna ..Efter halva konserten berättade hon att hon var 74 år!!! fantastiskt..hade nog gissat på ca 60 eller yngre från den plats jag satt... det gav mig ytterligare 20 år att sjunga på och hinna få ut mina sånger!


Gudinnekonferensen inleds mycket vackert!
 Onsdag fm inleddes så hela konferensen i Town Hall... När vi kom in i den stora salen hade en mängd Kvinnor - Gudinnor, från olika delar av världen kommit och de flesta hade gula eller guldiga kläder...  En vacker inledningsceremoni med fokus på årets tema... "Celebrating the Great Abundant Life-Giving Mother at her season of Lammas" Ceremoniteamet hade klätt upp sig så vackert för att symbolisera varsin Gudinna. Vackra långa klänningar och håruppsättningar...och vi blev alla tilldelade en grupp att vara med i som kom från samma håll som vi gjorde i förhållande till Glastonbury. Jag, Kirsten och Camilla hamnade i "the North-east group eller "cornucopiae" som grupperna kallades...

Mycket på konferensen var jättefint och bra...
... men en del kunde vunnit på att vara annorlunda enligt mitt tycke ... På eftermiddagen skulle vi träffas i de grupper vi blivit tilldelade. Denna träff upplevde jag inte så meningsfull då vi skulle skapa ett bälte som vi skulle ha på oss och även hitta på en sång.... Skapandet av bältet tog lång tid och det fanns inte heller olika färger att välja på. Det hade känts mer inspirerande att få skapa ett bälte i de färger vi själva tyckte om t.ex.... Det hade även varit mycket bättre att haft en djupare cirkel under tiden av skapandet tycker jag... då hade vi skapat en trygghet i gruppen.. Jag tror denna första lite mer ytliga träff ledde till att ingen av oss tre hade så mycket inspiration att vara med i gruppen mer.. Dessutom var vi ju redan en trygg liten grupp - jag, Camilla och Kirsten så det kändes bättre att dela djupare tankar i den och istället ha lite mer ledig tid när det var gruppmöten...

De gröna kullarna i Glastonbury
Efter det gick vi ut en liten tur på de gröna kulllarna i Glastonbury... precis vid staden ligger ju detta stora vackra område med gröna kullar och det kändes så fint att komma ut där.



Invigningsceremoni på kvällen...
Det kändes Underbart att komma i det stora rummet i Town Hall och känna att här är vi en mängd kvinnors som samlats med fokus på Gudinnan..... kände mig djupt berörd av det.. och det gav en trygg, värmande och fin känsla av att "..här finns det en mängd kvinnor som känner precis som jag och det är en självklarhet att vi sjunger till och firar Gudinnan" ....

forts kommer även med mer bilder....