fredag 21 juni 2013

En Vilsam Midsommar att njuta av!

"Den här tiden på året är ju så Gudinneligt vacker 
och det krävs lite stillhet och närvaro i stunden 
för att verkligen njuta av den"

Anne Solveig

Ha en riktigt fin Midsommar på ditt sätt och njut av allt vackert i naturen

Jag har sett fram emot Midsommarhelgen!
Jag hade nämligen beslutat mig för att fira en vilsam Midsommar i Mundekulla. Jag upptäckte under Påskhelgen att det var så skönt att bara vara och fira påsken med mig själv. Dessutom firade jag och Peter lite Midsommar i går kväll och i morse då vi tog en mini-semester till mysiga Kristianopel  och sov över där... Vi hade en underbar solig eftermiddag och kväll och kunde sitta ute och äta middag på kvällen i trädgården till det gamla Gästgiveriet där vi bodde.

Blev inbjuden att leda workshop om Kvinnocirklar!
Det var ändå lite svårt att välja för jag hade blivit inbjuden till ett Midsommarfirande på en kursgård där de brukar ha ett spännande Midsommarfirande... De ville att jag skulle hålla en workshop omkring kvinnocirklar och Peter skulle också spela och sjunga där. Jag tycker ju det känns så fint att dela med mig omkring Kvinnocirklar men med tanke på att jag även skulle ha min Kvinnofestival helgen därpå så kände jag att jag att behöver vila, njuta, ladda och vara med mig själv lite... så det kändes ändå som ett mycket rätt beslut.

När jag gick runt i Mundekulla idag på ängarna
...här så tänkte jag på hur mycket en del missar på Midsommar när det de blir för mycket fest och även drickande m.m. Den här tiden på året är ju så gudinneligt vacker och det krävs lite stillhet och närvaro i stunden för att verkligen njuta av den. Jag gick runt och plockade lite örter till ett örtte och njöt av den fuktiga värmen och hur naturen verkligen frodas och hur allt växer och spirar nu.

Nyponrosoor till mitt örtté

Jag tror de flesta av oss känner lite press
...att vi ska göra något speciellt på vissa helger som Midsommar, Påsk, Jul, Nyår m.m. Men jag tror även att om flera av oss verkligen kände efter vad vi ville göra så skulle nog en hel del av oss välja att ta det lugnt, vila och vara hemma och njuta i all enkelhet eller med några nära vänner. Men visst kan det även vara roligt att träffa flera vänner och prata och ha kul med... allt beror ju på var vi befinner oss i livet samt dem vi är och våra behov. Samtidigt kan vi ju träffa vänner och fira lite när som helst och vi behöver ju inte göra det just på dessa stor helger om vi inte väljer det.

Jag är i alla fall djupt tacksam
....att jag börjar bli bekväm med att strunta i alla borden och måsten när det gäller dessa helger och vad som förväntas att man ska göra... Ju mer jag gör det, ju mer enkelt känns det och jag upptäcker att jag njuter nästan ännu mer när jag väljer att vila en helg då de flesta andra träffas för släktkalas m.m....jag har även upptäckt att det är fler än jag som väljer att bara vara och göra det som faller oss in på dessa storhelger.



May your Heart blossom!
Gudinnan ger mig också ofta något speciellt budskap när jag väljer att ha egen tid. Under påskhelgen blev jag ju helfrälst på Renée Voltaires bok "Salig blandning" och testade en massa härliga rawfood-recept. Idag har jag i bokhyllan hittat flera böcker om Ammas (The Divine Mothers) budskap och jag fick en så fin känsla av att läsa i den lilla boken "May your heart blossom"  Blev påmind om hur viktigt det är att leva i kärlek och ge näring till vårt inre...det andliga ... Gud... Gudinnan inom oss.

Så ha nu en riktigt fin helg hur du än väljer att spendera den!
Samt ge dig själv tid att känna efter inför dessa helger hur du allra helst vill fira dem... för du är den viktigaste personen i ditt liv och när du väljer det som känns rätt då blir det till det bästa för alla andra med... Då kan ditt hjärta blomma ut och ge kärlek till Alla runtomkring! 

KRAM Anne Solveig!





lördag 15 juni 2013

Jag fick min Prins och vi gifte oss!

Idag har jag och min Käre Peter varit gifta i 10 år!!
Tänk att det blev så ändå.. Jag längtade ju så  länge efter en själsfrände att leva och verka tillsammans med. Jag skrev långa listor på de egenskaper han skulle ha.. som att vara musiker, vegetarian, vara kärleksfull, se bra ut i alla fall i mina ögon och passa mej perfekt...m.m. samt det viktigaste av allt.. Han skulle vilja leva på landet och ha en kursgård tillsammans med mig... och så väntade jag i flera år.. uthålligt och visst dök det upp en och annan potentiell man under denna tiden men ingen som stämde med det jag verkligen ville... och så en dag skedde det... Han knackade på min dörr och när jag sen flyttade lite närmare hans trakter så växte kärleken fram och vi blev tillsammans..

Vi gifte oss både på Öland och i Mundekulla!
Jag ville ha en vigselakt på Öland så då firade vi med släkten och några få nära vänner där. Sen bjöd vi in till en större fest i Mundekulla och även där hade vi en liten vigselakt med en fin vän som fick leda ceremonin...


På Ölands Alvar med brudbröd runtomkring

... och i Mundekulla

Två år efter att vi träffats föddes vårt första barn - Lilla Mundekulla Kursgård.
Lite senare fick vi ytterligare två barn en rödhårig kreativ pojke och en guldhårig lugn och stilla och matglad flicka.  Pojken = Stora röda receptionsbyggnaden där Kreativum ligger och Flickan = Villa Solhem Gul Retreatbyggnad med meditation och yoga samt restarurang - min ljushåriga soliga vackra flicka :) och härom året blev det ytterligare en litet ljushårigt guldlockigt barn med halmgult hår... som Peter huvudsakligen födde fram:)  "Lilla halmhuset"... Sen har vi även haft flera riktiga barn i Mundekulla både stora och små.. Min kära extradotter- vän och syster Camilla .. är en av dem.. Hon bodde hos oss under ca 3-4 år och blev som en dotter i huset... samt lilla ängeln Melissa på bilden och hennes systrar som också bodde hos oss i Mundekulla en tid.

Så "hold on tight to your dreams" 
Det är så magiskt hur livet ger oss det vi djupast längtar efter när vi verkligen fokuserar på det och inte ger upp utan håller ut... En dag är det där.. och jag känner många gånger att jag lever i Paradiset nu för det är så vackert här... Hade inte kunnat ana att livet skulle ge mig detta.. för det är ännu vackrare än jag kunnat tänka ut. Klart vi har haft utmaningar i relationen genom åren... det är ju genom dem växer och det som gör att relationen djupnar.. Idag har vi en mycket enklare mer självklar relation känner jag.

Jag är mycket tacksam över min fine kärleksfulle man
Jag brukar inte prata så mycket om honom här i Gudinnerummet då det är till för oss kvinnor men jag vill bara dela att jag har en mycket kärleksfull man som vill mitt bästa hela tiden och som bejakar mig i det jag vill i mitt liv. Det är en gåva att få dela resan i livet med någon.. både glädjeämnen och sorger... även om det inte alltid är enkelt med relationer... men det blir enklare för varje år... kärleken djupnar och blir mer sann och äkta. Men det är viktigt att även ge sig själv egen tid med så man inte kväver varandra...som denna dikt nedan av Kahlil Gibran säger så fint.. Vi fick förresten boken profeten i bröllopsgåva.

Sedan talade Almitra igen och sade, Och vad kan du säga oss om Äktenskapet, mästare? 

Ni föddes tillsammans och tillsammans skall ni alltid vara. Ni skall vara tillsammans när dödens vita vingar skingrar era dagar. Ja, ni skall vara tillsammans även i det tysta minnet av Gud. Men låt det finnas rymd i er samvaro, Och låt himlens vindar dansa mellan er. 

Älska varandra, men gör inte kärleken till en boja; Låt den hellre vara likt ett öppet hav mellan era själars stränder. Fyll varandras bägare, men drick inte ur samma bägare. Ge varandra av ert bröd, men ät inte av samma stycke bröd. Sjung och dansa tillsammans och var glada. men låt var och en av er få vara ensam, Liksom strängarna på en luta är ensamma även när de vibrerar av samma musik. 

Ge era hjärtan, men inte i varandras förvar. Ty endast Livets hand förmår rymma era hjärtan. Och stå vid varandras sida, men inte för nära; Ty templets pelare står åtskilda, Och eken och cypressen växer inte i varandras skugga. 

Ur 'Profeten' av Kahlil Gibran

KRAMAR till er Alla!

...och livet är gott med eller utan en nära partnerrelation... Livet är Alltid gott... bara olika och det är alltid precis som det ska vara... men den som längtar efter en nära relation med en partner så är det bara att fokusera på det du djupast innerst inne vill ha... och ha tillit till att du är värd det... för det är du och när du vet det så kommer du drar det till dej.... KRAM Anne Solveig.

fredag 14 juni 2013

Ge varandra uppskattning!

Det betyder så mycket att ge varandra feedback!
Att dela med sig av sig själv kan vara så känsligt... t.ex att skriva, måla, sjunga, läsa en dikt m.m. men även att laga mat hålla ett föredrag och mycket annat... Därmed kan det betyda så mycket när vi ger varandra uppskattning. Idag har jag t.ex fått uppskattning för mina målningar som jag har i galleriet i Mundekulla. Det betyder så mycket för mig och ger mig inspiration att måla mer.

Nu har den kritiska rösten tystnat !
När jag hängde upp mina målningar i år så fanns det en ganska självkritisk röst där som tyckte en massa negativa saker...som att: - de där målningarna är ju gamla.. målade för flera år sen... - de är ju barnsliga m.m.  Okey tänkte jag.. jag hänger upp dem i alla fall så får vi se vilken feedback jag får av andra. Nu har rösten tystnat lite för nu har den fått höra så mycket fint som andra sagt om målningarna så jag tror den blivit stum:)

Gaia - Moder Jord - en av målningarna i Galleriet.

Detsamma gäller med mitt skrivande här.
Visserligen känner jag mig trygg i att skriva, men det betyder mycket med den feedback jag får... så tack än en gång alla ni fina som ger feedback här eller i facebook eller på mailen ibland.  Igår fick jag några så fina rader från två olika kvinnor och det värmde och gjorde mig mycket glad... Ibland får jag höra långt efteråt att det jag skrivit har betytt mycket.. i flera kvinnors liv... och det glädjer mej så mycket.

Så ger varandra uppskattning!
Säg allt gott du tänker om andra.. i alla fall det som gör dem glada. Det finns ingen mening med att hålla inne med det och ofta får du så mycket igen... inte alltid av samma person utan kanske av någon annan. Berätta när du tycker någon är fin i håret, har fina kläder, har ett vänligt leende m.m. Berätta när du tycker någon sjunger, målar, skriver, skapar fint... eller lagar god mat, skapar underbara saker m.m. samt inte minst  berätta när du tycker om någon för att hon/han är just den hon är.  Till slut blir det en vana att sprida goda tankar och du kommer märka vad roligt det är att glädja andra.

Ha en fin dag och jag vill uppskatta er som tittar in här för att ni är så fina!!! 
Kram Anne Solveig

torsdag 6 juni 2013

I Paradiset med Green Smoothies!

Jag lever i Paradiset!
Idag kände jag mig så lycklig över att jag bor på en så fantastisk plats... Det är ju faktiskt som Paradiset här.. Ja egentligen ännu mer än på Öland.. eller på ett annat sätt i alla fall. Det som gör att Mundekulla är så Paradislikt är ju att det är så lugnt och stilla också... knappt några bilar och en massa vild natur med ängar som just nu är fyllda med smörblommor och de små minisjöarna där jag idag tog ett dopp samt skogen som omsluter och skapar en trygg famn av hela platsen.




Jag förbereder Kvinno - Gudinnefestivalen..
... så jag sitter delvis på kontoret... men emellanåt går jag ut eller går ner till Villa Solhem och får lite Green Smoothie som det serveras flera gånger om dagen ,... såå lyxigt. Just nu har vi Victoria Boutenko här som håller i en Green Smoothie Retreat tillsammans med sin familj...Människor från 11 olika länder är här!!  och nu är det fjärde dagen med Green Smoothies ...Detox-symptomen börjar att ge sig och jag känner mej lätt, positiv och  fylld av energi. Det känns så bra att få göra den här reningen inför sommaren.

Supergod soppa med svinmålla, tomater, selleri, avokado och citron. 

Från Green Smoothie - Raw food!
Nästa vecka är det Raw-food festival Det passar ju utmärkt. För när man gjort en Green Smoothie -kur så är det ju perfekt att fortsätta med rawfood.. Så fantastiskt Gudinnan har lagt upp allting... eller hur det nu gått till.. Jag känner mig verkligen priviligerad... och efter vinterns stundom lite utmaningar och delvis trötthet är det så skööönt att känna YEEES ! Nu är jag på gång igen.. du är det Uppåt som gäller.

Ja om du är minsta sugen så kom på Kvinnofestivalen
Det kommer bli så fint i år känner jag... och troligen lutar det åt att jag pausar nästa år och sen vet jag ju inte om jag fortsätter... Jag vill ju som jag tidigare nämnt ge mig själv ett år med fokus på skapande, sjunga in en CD, skriva färdigt bok, Måla nya målningar m.m.... men en Gudinneretreat blir det i alla fall i februari.. för det är ju såå vilsamt och jag vill ändå ha minst ett sammanhang att bjuda in kvinnor till.

Här kan du se senaste Youtubefilmen från förra årets festival.. den innehåller även filmade klipp med intervjuer från dem som var med... samt vi sjunger min sång: I am beautiful....


Ha det nu så gott Kära Gudinnor och kanske hinner jag inte skriva så mycket den närmaste tiden då jag ska ägna en hel del tid till att planera och förbereda Gudinnefestivalen..

Solig hälsning från ett vackert Småland... Anne Solveig