lördag 28 september 2013

What if we are okey just the way we are!

Även om jag i de senaste inläggen har skrivit en del om struktur och att dedikera mig och ha goda dagliga vanor... och även om det känns bra på många sätt så kanske det inte alls passar mig hela tiden. Det kan finnas perioder då det är skönt att bara vara och följa det som känns rätt en stund i sänder. Ja jag tror till och med att det är lite kvinnligt att lyssna in och känna efter...vad vill jag idag... och inte bara stelt följa en viss plan. Eller i alla fall finna en god balans mellan dessa två förhållningssätt. 

Vi duger som vi är!
Det är lätt att tro att vi först måste förändra oss för att vara okey ...samt att vi även måste vara på ett visst sätt eller ha visa egenskaper innan vi kan förverkliga de mål vi har. Som om vi inte duger just som vi är. Jag inser att jag har en ideal-visionsbild av mig själv som den kärleksfulla visa, harmoniska kvinnan som vandrar omkring i en slags evig frid och har en fullkomlig kärleksfull relation med en man som alltid visar att han älskar mig. Samt att jag ser mig själv sitta hela dagarna och syssla med det jag älskar.

Kruxet är bara att det kommer troligen aldrig att slå in.
Varför? Jo för att jag är en vanlig människa som har mina utmaningar, mina känslor, mina ups and downs och ibland är jag i harmoni och andra dagar är jag i mindre harmoni... även om jag har sätt att återfinna balansen och kanske inte hamnar lika mycket i obalans som förr. Men jag är bara den jag är helt enkelt och kanske lika bra att älska den där Gudinnan som hon är då. Ibland är hon arg, ibland ledsen och ibland glad. Ibland är hon vänlig och kärleksfull och andra gånger känner hon inte kontakten med sitt sanna inre varande.

Det fungerade ändå ganska bra
Så ni som läst om mina planer om att strukturera mig och att följa ett dagligt schema... Det funkade faktiskt ganska bra och jag kände mig nöjd med att jag den mesta tiden använde min tid väl och fick en hel del gjort. Men jag kan erkänna att tiderna var ganska omöjligt att hålla helt och fullt och att det ofta dök upp oväntade saker som också behövde göras. Samt att jag hade ju inte direkt planerat in tid till allt det där vardagliga som att städa, tvätta, oplanerade möten m.m. Men att komma upp i tid på morgonen och lägga mig tidigare på kvällen det känns som en bra rutin för mig för det mesta. Men vissa dagar kan det vara skönt att göra på ett helt annat sätt.

Nu vill jag vara ännu mer snäll mot mig själv
Det viktigaste i livet är kanske att lära oss att vara mer snälla snälla mot oss själva och mot varandra. Att vara snäll mot mig själv innebär ju dock inte att trycka i mig 10 glassar eller sova bort alla min tid när jag inte verkligen behöver det... samt att aldrig ta ett steg i den riktning jag vill... Att vara snäll mot mig själv kan innebära att ha en plan och att dedikera mig till ett viss fokus men det kan också innebära att släppa den planen och vila lite mer när det känns bra att göra det.


Här kommer därmed en ny variant av att vakna på morgonen:)
Jag ska testa den, den närmaste veckan: Jag vaknar och känner efter vad jag jag helst vill gör...jag kan t.ex ligga kvar en stund under täcket och mysa och titta ut på den vackra morgonen och jag se att det är höst därute.. Jag njuter av den vackra naturen och hinner därmed sakta vakna till. Jag läser några inspirerande rader i en bok som ligger bredvid sängen. Jag funderar på vad jag kan göra idag som känns inspirerande och kul... Jag får lust att gå upp och röra på mig lite eller sträcka ut mig genom lite skön yoga... sen blir jag hungrig och det smakar så gott med en riktigt god och även nyttig frukost... Ja ungefär så skulle det kunna se ut eller på ett helt annat sätt... det känns lite mer lättsamt och inspirerande.

Jag kan var den jag är nu och förverkliga mina mål!
När det gäller mina mål i livet så ska jag börja inse att det är okey att börja förverkliga dem nu, även om jag inte är den där fullkomliga personen som jag föreställer mig att jag borde vara för att kunna förverkliga mina mål. Dessutom ska jag känna mig nöjd med där jag befinner mig nu och allt jag redan har gjort...och i njutning och glädje ta steg vidare i den riktning jag har lust till... och jag ska lära mig att enkelt men vänligt säga nej till det där jag inte alls har lust till och som inte känns som min uppgift...

Så nu går jag vidare en vecka till med dedikation 
till mig själv och det jag djupast innerst inne vill med mitt liv just nu, samt med tacksamhet och djupt tillfreds över där jag redan befinner mig....


Ha en fin helg och en ny härlig vecka du med
... samt minns att du är redan bra som du är och fortsätt att följa glädje och lusten i livet lugnt och i din egen takt...

KRAM Anne Solveig

fredag 27 september 2013

En Gudinna är värd att Må Bra!

"För att kunna vara de Gudinnor vi är helt och fullt 
och ge det vi är här för att ge
samt känna entusiasm och livsglädje, 
så behöver vi ha bra och hälsosamma vanor."

Dags för Green Smoothie igen.
En mycket enkel men bra sak jag gjort de senaste dagarna är börja dagen med Green smoothie igen och äta en rawfood -gröt till frukost. Även om jag alltid äter en ganska nyttig frukost så märker jag hur optimalt bra jag mår och hur mycket mer energi jag har hela förmiddagen när jag börjar dagen på detta sätt.

Bjud gärna din partner eller vänner på en grön, god och nyttig drink!

Vi är värda att må bra och ha full energi...
Det är så lätt att halka in i dåliga vanor som gör oss trötta, när det egentligen är så enkelt att ändra på dem. För att kunna vara de Gudinnor vi är helt och fullt och känna entusiasm och livsglädje så behöver vi ha bra och hälsosamma vanor. Den här frukosten jag gör nu är dessutom supergod och den kräver inte mer tid än att göra annan frukost.

Mitt recept för en härlig start på dagen: 
1. Ligg kvar en stund sängen och mys och känn tacksamhet för att du har en skön säng att sova i.
2. Sätt dej upp och meditera, andas med närvaro, eller skapa en vision av hur du vill ha den här dagen.
3. Drick ett glas ljummet eller rumsvarmt citronvatten...
4. Bädda och gå upp, kanske duscha,
5. Gör en god green smoothie med din favoritfrukt och grönt - drick och njut
6. Förbered frukost: frukt eller t.ex raw bovetegröt.
7. Gör yoga eller gå en promenad (eller ta promenaden efter frukost på väg till jobbet)
8. Ät frukosten

Ca 2 timmar (kortare eller längre tid) beroende på hur länge du vill göra yoga eller vandra.

Green Smoothie kan göras på en mängd olika sätt..
Grunden är gröna blad, t.ex mangold, spenat eller grönkål (gärna vilda ätliga örter) + frukt eller bär.

Annes Green Smoothie idag
Mangold
1 pressad apelsin
en halv banan
en äppelbit
en päronbit
en avokadobit

Blanda i en mixer med lite vatten så den blir lagom tjock.

Annes Rawfoodgröt 1 portion
1,5 dl bovete (blötlagt över natten)
2 aprikoser (blötlagt över natten)
Lite bär färska eller frysta tinade
½ rårivet äpple
Lite färsk riven ingefära

Skölj bort det röda slemmet på morgonen genom ett durkslag
Blanda bovete med alla de andra ingredienserna... klart!
Kan gärna ätas med lite sesam eller mandelmjölk.

Ha en underbar och även hälsosam helg.

Varm Kram Anne

lördag 21 september 2013

Dags för struktur och att dedikera mig!

Kära Gudinna!

"Min blogg är en resa i att dedikera mig mer mer till det som jag känner är mitt djupaste syfte... samt att blomma ut mer och mer till den jag är djupast innerst inne och den Gudinna jag vill vara. Kanske du med har ett liknande syfte... då kan du nog känna igen dej och hämta inspiration från min resa, samt dela dina erfarenheter."


Dags att återgå till min djupare dedikation!
Jag lade just till dessa tankar ovan under fliken "Om mig" Efter sommarens mer avslappnade njutningsfulla upplevelser känner jag att jag vill återgå till min djupare dedikation med mitt liv och ha det fokuset även mer i bloggen. Så vill du följa med på denna resa, är du varmt välkommen... och säkert har du egna tankar att dela som jag och de andra kan ha glädje av. Välkommen att göra det.. Vi är här för att blomma, vi är här för att vara dem vi är. Säkert blir det lite Gudinneinspiration och Gudinnehistoria med.

I morse lyssnade jag till Gudinnan!
Då insåg jag att jag behöver inte lägga så mycket mer tid på en viss sak längre.. utan jag kan ägna mitt fokus mer åt det jag verkligen innerst inne vill och älskar.. Jag insåg också att det är dags för en struktur och en plan... Jag behöver vila i en struktur för att mina planer ska manifesteras... Jag ska börja se det lite mer som att jag är anställd av Gudinnan...


Vila i en struktur så det händer något!
Så här vill jag att min dag ska se ut även om det kan ändras lite.
Eftersom jag har är min "egen" och inte anställd så kan jag ju själv välja min dag.

Måndag - Fredag
7.00 vakna och meditera
8.00 promenad eller yoga (beroende på väder)
9.00 frukost och lite vardagspyssel
10.00 Kontorsarbete, egna projekt och Mundekulla

12.00 Lunchpaus mat, vila promenad
14.00 Lyssna inåt till Gudinnan vad jag ska göra resten av dagen
14.10 Egen kreativitet, skriva, måla, musik.. samt egna event m.m.
16.00 fikapaus
16.30 fortsättning egen kreativitet...
18.00 Kvällsmål
          Ledig tid
22.00 Vila, läsa, meditera
23.00 Sova


Ja kanske du med har glädje av en struktur.
Visst är det härligt att bara följa hjärtat och är vi bra på det så kan den vägen med fungera utmärkt... men jag märker att det är så mycket planer jag skulle vilja förverkliga och jag vill att det ska ske lite snabbare nu,.. Ja jag vill i alla fall ha mer effektiv tid och fokusera på det jag verkligen vill....samtidigt som det känns viktigt att vila och njuta och umgås med vänner med.

Kram och ha en fin helg!


Anne Solveig   

fredag 20 september 2013

Doing what She want's me to!

"Ju mer tid vi ger till det vi älskar att syssla med...
Ju mer tid vi ger till att uttrycka våra unika gåvor
Ju mer tid ger universum oss..."

Anne Solveig

Vad är det egentligen du är här för...
Hur kan du ge av dina gåvor på allra bästa sätt? Jag skriver dessa rader för att jag själv funderar en del på det emellanåt. Eftersom jag varit med och byggt upp ett stort kurs och retreatcenter så är det lätt hänt att jag hamnar i att hjälpa till med så mycket praktiska eller organisatoriska saker här så att det inte blir tid för det andra... för att sjunga, måla skriva, dyka mer in i Gudinnans värld och bjuda in andra kvinnor i det.

Duktighetssyndromet
Jag tror att ett syndrom som de flesta av oss kvinnor lider av är att vi ska vara "duktiga" Det innebär ofta att vi tror att vi är bra när vi gör en massa saker. En del av mig tycker att jag borde minsann hjälpa till med allt som alla andra gör här i Mundekulla.. städa, laga mat, fixa i trädgård, sitta på kontoret m.m. Den delen känner sig ofta så duktig när jag gör det. Men den andra delen i mig som vill dela med sig av sång, musik, skrivande, Gudinneevent... den blir frustrerad när den känner att det inte finns tid till att uttrycka sig.

Dags att lyssna till Gudinnan
I morse tog jag mig en funderar omkring det här och lyssnade till min inre Gudinna.... Jag tror ju att var och en av oss har en unik uppgift... och att det är meningen att vi ska dela just detta.. Det finns ganska mycket vi kan delegera bort, lite beroende på vad det handlar om. Jag har ju faktiskt kunnat delegera bort en massa redan... För just det som jag vill ge, det finns det ju ingen annan som kan ge. Mina sånger, min musik som väntar på att komma fram i ljuset och glädja andra. Mina målningar och bilder som vill sprida ljus och glädje i världen och mina böcker ...all den gudinneliga inspiration som kommit till mig ... det är dags att dela den nu... den var ju inte menad bara för mig.

Jag är ju "anställd" av den Stora Gudinnan
... för att dela med mig just på mitt unika sätt.. och då är det ju inte bättre att göra en massa annat som dessutom andra både kan och vill göra för att det är deras uppgift nu. Så jag ska ta mig en stund varje morgon och fråga min inre Gudinna vad hon anser vara den viktigaste sysslorna just den dagen...
Idag kom det till mig att jag kunde ge lite mer tid till Mundekulla på fm,  just nu arbetar jag t.ex fram en ny variant av vår hemsida.. Att vi har en fin gemensam hemsida i Mundekulla det har jag ju även själv glädje av... men en del av detta jobb kan jag ju också delegera bort.. men en del av det tycker jag kul med eftersom jag då kan få hemsidan mer som jag vill ha den....men eftermiddagarna vill jag sen ägna åt kreativitet och Gudinneevent... Ja det känns som en bra balans just nu.

Att fota bilder till Mundekulla... är ju kul jobb... här vid Villa Solhem

En längre tid till mig och att skriva!
Dessutom vet jag nu att jag kommer få en längre tid att skriva... Nu har det skett det som jag länge ville.... att ha en extralägenhet dit jag kan åka för att vara med mig och fokusera på mina egna uttryck...Gudinnan har gett mig en jättemysig lägenhet i Kalmar en tid med utsikt över kalmarsund och hustaken.. där ska jag sitta och mysa och fokusera och få färdigt ännu en bok som väntar på att komma fram... det känns sååå bra och kanske är det "just in time" nu.

Vad har den Stora Gudinnan anställt dig för att göra?
....samt är det det du gör? finns det kanske vissa saker du skulle kunna delegera till andra... Jag trodde länge att det inte var möjligt... men jag inser nu att allt som är gott för oss själva och som hjälper oss att ge uttryck för vår unika uppgift... det är möjligt... Vi kan i alla fall börja och ta de där små stegen.. och sluta att säga att det inte finns tid... Att istället lyssna till Gudinnan varje morgon och ställa frågan vad hon vill att vi ska göra idag... Kanske det handlar om att ta fram målargrejorna en liten stund i alla fall... eller sätt sig och skriva 20 minuter.. eller något annat som ger oss glädje och som är ett uttryck för våra unika gåvor... Visst kan vi det och ju mer tid vi ger till det.. ju mer tid ger universum oss till att syssla mer med det vi älskar!

Anne Solveig framför porten till nya möjligheter. Bilden tagen av Anneli Eller.

Ha en fin höstdag kära Gudinnor
Kram Anne Solveig!

tisdag 17 september 2013

Att släppa och gå vidare!

Det nya väntar
Nu har jag avslutat en grupp som gett mig mycket men som jag också gett mycket tid och engagemang till....Det kändes dags att släppa nu för att kunna engagera mig i nya saker. Jag tror vi energimässigt är kvar i vissa saker tills vi verkligen släpper dem och då kan det komma ny energi istället... det känns lite befriande att gå vidare nu.

Liksom löven faller till marken när de är som allra vackrast...
Så var det med denna grupp känner jag. Vi avslutade när det var som allra vackrast och många delade hur mycket gruppen betytt för dem.  Därmed känner jag mig djupt tillfreds att vi tillbringat den tid vi har med varandra och nu väntar nya projekt.

Jag har suttit vid brasan även denna morgon
...och lyssnat och sjungit mantra med Miten och Premal. Det är en så mysig stund som jag vill fortsätta att ha nu varje morgon... ja det är i alla fall min intention. Nu har det ju dessutom blivit kallare ute så då är det så mysigt att sitta inne i värmen.

Ha det gott och kanske har du något som det är dags att släppa med?
Fundera på det och ta sen steget... för det finns mycket nytt som väntar!

Kram Anne Solveig

måndag 16 september 2013

En unik möjlighet att sjunga mantra!

Sjung Mantra!
Jag har precis upptäckt den fina möjligheten att använda ca 15 min om dagen till att sjunga mantrasånger med Miten och Premal under 21 dagar. Det  är helt fritt och började för 7 dagar sen men det går ju utmärkt att hoppa in när som. Jag gjorde det idag och det kändes både avslappnande och upplyftande. Därmed vill jag inspirera dig som vill att prova.

Hur fungerar Mantra.
Vi påverkas tydligt av ljud och musik...Mantra är ljud och ord som skapats för att lyfta sinnet och stilla tankarna, genom att vi upprepar dem om och om igen. Mantran har visat sig ha en klart påvisbar effekt på både sinne och kropp. Genom att fokusera på ljud och ord med en djupare andlig innebörd så tar vi även in de budskapen. Mantrat hjälper oss därmed att stilla sinnet och styra det i en riktning vi vill.


Det som är fint är att Miten och Premal berättar lite omkring varje mantra så du vet vad det är du sjunger. Att sjunga mantra gör att vi stillar sinnet och påminns om dem vi i sanning är....Olika mantra har lite olika fokus men alla syftar till att finna den djupare inre friden inom oss och komma hem till dem vi är...

Klicka här och gå med så kan du bara logga in varje dag sen och ta del av det senaste mantrat.
Samt lyssna gärna på den första gången eller alla de första eftersom de beskriver så fint hur du kan göra och innebörden med mantra... Tack Miten och Premal!!

Kram Anne Solveig och ha en underbar dag.

fredag 13 september 2013

Jag Älskar Gudinnan - det feminina andliga!

Goddesses & Angels
Här om dagen när jag städade i min bokhylla så var det några böcker som talade till mig.. Jag har lärt mig mer och mer att lyssna till de där små impulserna som kommer även om mitt sinne har en helt annan åsikt. Så första boken att titta lite mer i blev "Goddesses & Angels" av Doreen Virtue. Jag tycker mycket om Doreens änglakort men jag har inte läst så mycket av henne och denna bok har blivit stående i bokhyllan och väntat... Men det finns en rätt tid för allt... och nu var den tydligen inne.

Synkronicitet är Universums/Gudinnans budskap
Jag kan ju nämna att jag på många sätt ser mig själv som ganska jordnära, därmed kan jag tycka att vissa saker i den "andliga världen" är lite flummigt ... Men bara genom att slå upp boken och läsa några rader så insåg jag att den hade flera budskap till mig och det fick mig att fortsätta läsa. Jag hade t.ex samma dag funderat på om jag och Peter skulle resa till en viss andlig plats... där fokuset är mycket på det feminina andliga, men jag hade inte hört någon beskriva sin upplevelse av att vara just där... Men det första jag läser var just Doreens beskriving av denna plats och hennes starka upplevelse där...

ACIM Feminine
Jag har också sedan länge känt att jag skulle vilja förmedla de fina budskapen i A Course in Miracles på ett mer feminint sätt... och dagen innan hade jag tagit ett första steg i den riktningen genom att skapa en feminin ACIM-blogg.... I boken beskriver Doreen precis sina funderingar omkring det och sin önskan att göra ACIM mer tillgängligt samt med ett feminint språk... så det stärkte mig. Ja det var ännu mer som jag hade glädje av så de senaste dagarna har jag under min heliga te-stund njutit av denna bok i min favoritstol i mitt "Gula rum " Flugorna verkar ha älskat den med för de har svärmat runtomkring mig :) Det har varit så inspirerande att ta del av Doreens upplevelser på olika platser där det feminina andliga har en viktigt plats... och jag har stärkts och inspirerats så mycket av det hon berättat.

Skyddsänglar 
Doreen ber hela tiden änglarna om hjälp och då och då inser jag hur mycket det ger att göra det... Så häromdagen tänkte jag på morgonen att idag ska jag ha med mig mina skydds- änglar... eller rättare sagt jag ska bli medveten om att de finns här med mig och jag ska be dem om hjälp när jag behöver det.... När jag sen kom ner på kontoret så låg det ett paket från posten där... När jag öppnade det bestod det av 3 stycken "Guardian angel" kortlekar... som jag hade beställt i våras och just idag!! kom de... Jag förundras ofta över hur universum synkroniserar händelser... för att jag ännu mer ska ta till mig ett visst budskap.. och Doreen beskriver också detta mycket i sin bok.

(och som om det inte är nog med coincidences så kom jag rakt på en spännande bok av Meggan Watterson när jag gick in för att hämta bild och länk till Doreens bok) 

Jag älskar det feminina andliga
Idag beskrev Doreen även i boken en guidad meditation och jag tänkte att jag kan ju prova att göra den då, när jag ändå sitter här. Jag hade inte någon förväntan då jag ju skulle behöva öppna ögonen emellanåt för att läsa texten och kunna följa med i meditationen... Därmed kändes det extrafint när jag fick en så fin och stark upplevelse av en så stor kärlek till Gudinnan -  "The Divine feminine" och jag kunde känna och se ännu tydligare att för mig är det främst kärleken till det grundläggande feminina andliga... som känns viktigast.

En Gudinna 
Kanske är det därför jag älskar alla dessa urgamla Moders-Gudinnor... Jag känner att det funnits en tid när vi dyrkade och vördade Gudinnan som en Gudinna istället för tusen olika..... detta gör det ju mycket enklare för mig med när det gäller mitt Gudinneengagemang... En del av mig orkar inte sätta mig in i och lära mig om alla de Gudinnor som finns och har funnits genom årtusenden... även om det kan vara inspirerande att känna igen oss i de olika aspekter dessa Gudinnor står för också ...

Moders-Gudinnan 
Jag satt kvar en stund i meditationen för att lyssna till vad dessa insikter gav mig... samt för att få insikt omkring det här att jag rent intellektuellt vet att vi kan se Gud som både han och hon men att jag just nu älskar den feminina sidan av det Gudinneliga så mycket. Det som kom till mig var att jag och många av oss har ju levt så länge med fokus på Gud som "han" och att det därmed finns en så¨djup längtan att få dyka in i "henne"... i Gudinnan... och att kanske väljer jag det hela det här livet.. kanske handlar det om att återfå balansen för mig och för många andra kvinnor... och då räcker det just nu inte med att fokusera på båda aspekter... vi har redan under de senaste årtusenden haft Gud Fader så starkt.. nu är det dags för Moders-Gudinnan .. det feminina andliga... ... ja kanske det behövs några liv för det med :) Jag älskar hur som helst att fokusera på det feminina andliga och idag insåg jag ännu djupare min kärlek till Gudinnan och till "The Divine feminine" och det kändes så fint och jag vet att jag delar denna kärlek med många andra kvinnor.

Ha en fin helg... Njut och var lite vaksam på vad livet vill visa dej.. följ de där små impulserna för de vill vägleda dej i den riktning du är menad.

tisdag 10 september 2013

Step into your Loving Power !

"Sann kraft är att vila tryggt i vårt sanna jag 
och uttrycka det som och är mest kärleksfullt 
i varje stund"

Anne Solveig

Utifrån mitt eget liv och mina egna utmaningar och lärdomar har jag funderat lite på det här med kraft.. .. det känns som ett viktigt ämne att lyfta och det finns mycket mer att säga så dela gärna dina tankar. 

Vi kvinnor behövs i vår kärleksfulla kraft. 
Jag känner mer och mer hur viktigt det är att kunna säga nej och sätta tydliga gränser och hur vi genom det kan värna om både oss själva, varandra och världen. Samtidigt är detta inte så enkelt alltid för oss kvinnor, då de flesta av oss har lärt sig genom uppväxten att vi ska vara snälla flickor och vi ska inte gör andra ledsna. Att vara i kraften är definitivt inte att skrika en massa hemskheter till någon annan eller slänga ur sig känslorna hur som helst. Tvärtom är detta att inte vara i kraften. Sann kraft är att vila tryggt i vårt sanna jag och utifrån det uttrycka det som behövs och är mest kärleksfull i en viss situation. Det kan handla om att sätta en gräns för vår egen eller någon annans skull, det kan handla om att säga ett tydligt Ja och ett tydligt Nej.

Att skilja mellan oss och andras känslor
När vi har lyssnat inåt till vårt hjärta och satt en tydlig gräns, eller sagt nej till någon så kan det ju hända att den personen blir besviken. Många av oss känner då skuld och tror att vi har gjort fel för att någon annan blivit ledsen... Ja ibland kan det ju vara vi som ställt till det om vi har uttryckt oss klumpigt eller dömande och då är det viktigt att göra vad vi kan för att rätta till det både för vår egen och den andra personens skull. Men om vi verkligen har uttryckt oss tydligt och klart från vårt hjärta då kan det vara bra att se det hela lite på distans och inse att andra har sitt val när det gäller att uppfatta en viss situation. Vi behöver inte dras med i deras känslor. Vi kan se vad som handlar om mig och vad som handlar om den andra personen... Egentligen finns det inga problem... vi skapar dem genom att se på världen utifrån skuld, dömande och rädsla... När vi själva kan känna att sanningen är att vi alla är kärlek... då kan vi ha medkänsla med andra som för en stund hamnat i rädslotankar men vi behöver inte dras med i dem. Vi kan välja att vara kvar i sanningen.

Ta fram din inte Lejoninna!
Låt henne värna om ditt inre barn.. värna om att du ska må bra.. värna om din tid... och att du ska kunna vara i balans... för endast då kan du ju även ge något bra till andra... Vi ger allra mest genom dem vi är..
Låt henne ryta och säga ifrån när människor beter sig dumt ... Låt henne mer och mer känna urkraften inom sig och med den kraften, tydligt sätta ner foten för att skydda Moder Jord och alla levande varelser... låt lejoninnan inom dig skydda barnen, djuren och alla dem som inte har kraft att skydda sig själva .

                                            Målning av Anne Solveig... inte helt klar ännu

Vi kvinnor behöver få kontakt med vår Urkraft
.. men eftersom de flesta av oss inte har uppmuntrats att vara kraftfulla kvinnor... så kan det bli lite fel när vi plötsligt ska vara i kraften... Vi hanterar den inte alltid på bästa sätt.... Men även när det blir lite fel... så kan jag ändå ibland känna - Hurra .. hon uttrycker sin kraft!! .. det är något som är befriande och härligt med det... så låt oss vara lite överseende även om det blir fel, både när det gäller oss själva och andra..... Samtidigt bör vi vara realistiska och inse att om jag uttrycker min kraft på ett dömande sätt då kan jag räkna med att de kommer svara på samma sätt... Därmed har vi mycket att vinna på att lära oss att vara kvar i oss själva, andas djupt och sedan lugnt uttrycka hur Vi känner det..

Ja rösten var det ju med.
Min man går en röstkurs nu... jag har varit med och tränat lite på de övningar han får... och jag inser att både Peter och andra lyssnar mycket mer på mig när jag andas djupt och uttrycker min djupa röst från magen istället för att gå upp i falsett... vilket många av oss kvinnor gör ... vi vill ju låta kvinnliga och snälla...eller så har vi i alla fall påverkats till att vara det....och det kan kännas mycket ovant att hitta en mer naturlig och djup röst...- Men ett litet tips ... när du vill uttrycka dej och känner att du vill bli hörd..... prova med basrösten :) Jag menar den naturliga rösten som kommer när vi slappnar av och hämtar stödet i magen... den tvingar oss dessutom att prata lugnt...

When women step into their power, 
it allows men to open their hearts.

När vi kvinnor är vi vår sanna kraft då kan männen öppna sina hjärtan!
Då kan de släppa taget och det blir tryggt för dem att ta fram sin mjuka sida och vara ännu mer i sina hjärtan... ja så tror jag...  Ja det är balansen vi behöver... balansen mellan det feminina och maskulina.. balansen mellan hjärtat och kraften... balansen mellan höger och vänster hjärnhalva... Vi behöver män och kvinnor som lyssnar till hjärtat och som använder sin kraft på ett klokt sätt i kärlekens tjänst.

söndag 8 september 2013

En Djupare frid!

 "Jag vill ge tid till att vila i mitt djupaste inre, 
tid till att dyka in och hämta fram allt det där 
som universum vill uttrycka genom mig."
Anne Solveig

Vilken fin september vi har.. 
Jag njuter av solen och värmen och det är som om det sker något nytt inom mig... Vill helt enkelt uppleva en djupare inre frid... Mycket annat känns ytligt och inte så viktigt. Jag känner mig även less på att dras med i egna eller andras dramer, vilket skett en del den senaste tiden.... Nu vill jag vara kvar i friden och ljuset inom mig... i den sanna delen av mig och utifrån det se det sanna ljuset hos andra....

Jag vill även dyka in i Skapandets värld..
Under en massa år har jag haft mycket fokus på människor och grupper... Det har gett mig mycket, men ibland är det lätt hänt att gå in i andras energi och tappa sitt eget fokus... Det närmaste året har jag känt att det är dags att hitta hem till mig själv ännu mer... och ge tid till att skriva, sjunga och måla... tid till att vila i mitt djupaste inre och tid att dyka in och hämta fram allt det där som universum vill låta komma till uttryck genom mig. Men jag älskar mina Kvinno-Gudinneforum och jag får så mycket kraft och inspiration genom dem. Så jag kommer även utveckla den biten på ett mer djupt och samlat sätt.. och jag vill gärna dela med mig här i Gudinnerummet när andan faller på...

Vi kan ju ge på många olika sätt
...Nu vill jag ge genom att vila i den jag är innerst inne.. genom att finna min egen inre frid.. och genom att sjunga, måla och skriva och skapa en del produkter som kan ge ljus och inspiration till fler...

Ha det så fint kära Gudinna.
Var befinner du dej i livet just nu?

Kram Anne Solveig!



måndag 2 september 2013

Äntligen är jag hemma i Mundekulla!

Ja i alla fall en längre tid...
Det har varit så mycket resande hit och dit i sommar och även nu i höst och även om det varit fina utflykter så känns det nu så skönt att få landa hemma en tid... Att få ta itu med mitt hem och se till att det blir fint... att rensa ut och att ge tid till allt det kuliga som jag längtat efter att få syssla med...

Jag älskar september
Jag njuter av sensommarvärmen .. att få sitta ute en stund och fika i solen som värmer lite milt..... det känns riktigt hur hela naturen vilar... September är verkligen en av mina favoritmånader... Att få smälta allt som skett under sommaren.. och att utifrån det ta itu med nya projekt... det känns så fint.

Idag har det dessutom växt fram en helt ny idé
Det började i går kväll då jag följde en ingivelse att ta ett steg i en riktning jag länge tänkt.  Jag hade läst ett citat där det stod ungefär: "Ta ett steg i den riktning du känner så kommer så mycket annat att följa på det." och mycket riktigt... I morse var en gemensam vän här och det ena ledde till det andra och så växte nya idéer fram och en inspiration som jag haft sedan länge tillbaka om en sommarvecka jag skulle vilja att vi kunde erbjuda i Mundekulla..

Nu har vi suttit och planerat hela kvällen
...och det finns ett lite speciellt ljus i den här idén som gör att den bara känns helt rätt även om jag hade tänkt minska ned på en massa åtagande.. men det är nog lite på samma sätt för dem som beslutar sig att nu ska jag inte ha en relation på länge.. Helt plötsligt står prinsen där och kärleken vaknar och vi kan inte motstå hjärtats längtan... Så var det lite med den här idén ... mitt hjärta och min själ kände bara att det är helt rätt... Ni får veta mer sen när vi planerat detaljerna och går ut med det...

Så finns det ett steg du länge har viljat ta... Tag det utan att veta vart det leder...  då sätter du bollen i rullning... En sjumilaresa börjar med ett steg.. och livet bär dig vidare när du visar att du är redo genom att ta det där steget.

KRAM Anne Solveig