fredag 29 november 2013

A Deep healing Journey!

En Nystart i livet!
Nu ska jag berätta lite mitt syfte med att vara i den här lilla lägenheten. En del av er vet redan att jag hyr en mysig liten lägenhet av en väninna en tid. En anledning är ju att skriva men en annan djupare anledning är att jag känner att det är dags för en Nystart och att ha lite egen tid under en period nu Det ger mig möjlighet att verkligen lyssna inåt och finna ut hur jag vill leva och vad mina unika gåvor är, hur jag kan ge på bästa sätt till livet och till andra människor och samtidigt känna glädje.

Jag har ju även haft lite utmaningar
med min kropp vilket fått mig att även gå djupare in på en helande resa. Jag tror att den helande resan fortsätter hela livet men i vissa perioder blir det mer uppenbart att vi bör ta tag i vissa delar av vårt liv och finns det då tid och utrymme så är det så bra att passa på.

Kroppen är en underbar budbärare
Det är inte alltid så kul att ha ont eller inte må bra men jag tror helt och fullt på att sjukdom är ett budskap från kroppen om att vi har något att lära. Det kan handla om att behöver lära oss att förlåta eller släppa skuld, det kan handla om att vi är färdiga med en viss fas i livet, att vi ska gå vidare eller som det ofta är: att vi behöver ge oss tid till vila och mer glädje i livet. Ofta är sjukdomar även kopplade till självkärlek. Jag tror det hänger samman även med att när vi inte älskar oss själva så tycker vi inte heller att vi är värda att ta hand om oss.

Just nu känner jag redan att kroppen börjar hämta sig 
i alla fall känns det mycket bättre just i dag…. Jag tror att i mitt fall så hade mina symptom med flera olika orsaker att göra. Dels en tyngd att bära när det gäller att driva en stor kursgård där det alltid finns uppgifter. Dels fel arbetsställning då jag ofta sitter och skriver vid datorn… samt att släppa vissa delar ur det förflutna och se ljuset. Sen är det säkert också dags att verkligen vila och även att se till att jag får i mig bra näring.

Dags att gå vidare
Men främst känner jag att min kropp säger att det är dags att gå vidare… Vidare till nya uppgifter… En längtan efter att vara fri och fokusera på att ge ut av mina unika gåvor… en längtan att syssla mer med det jag älskar… att helt enkelt vara den jag är nu och leva sant från mitt inre.. följa det som känns rätt och sluta göra saker på grund av att jag tycker att jag borde eller dåligt samvete. Som tur är har jag en underbar man som förstår mig i detta och bejakar mej.

Jag älskar Mundekulla! 
Det är verkligen ett paradis… men det är dags för ett ännu mer tydligt skifte och även om jag varit på gång med det ett tag så tar det sin tid. Sanningen är ju att min dröm om en kursgård var betydligt mindre och handlade mer om en mysig plats att vara på där jag hade mycket tid även till min kreativitet.. Mundekulla har blivit så stort nu... som ett barn som vuxit och är stort nog att klara sig själv snart...Men jag är ju ändå dess mamma så det känns fint att supporta genom mindre uppgifter som just jag är bra på och som kan gynna platsen. Samt att vara en del av denna fina plats. Sen är det ju underbart att kunna njuta av Mundekulla och kunna ha mina Gudinneretreater och andra event där.

Jag känner mig mycket privilegierad
...att ha mycket egen tid, lyssna till mig själv, tänka mina egna tankar, och mer och mer även kunna vara en kanal för Gudinnan genom min kreativitet. Igår kväll hade jag min fina väninna här som jag hyr av och vi hade en så mysig kväll med djupa och inspirerande samtal.. Något vi pratade mycket om var att lyssna till hjärtat och leva vår sanning. Idag har jag haft en mycket fin morgon. Jag började med att ligga kvar i sängen och göra en ljusmeditation där jag lät helande ljus flöda genom hela kroppen, sen fokuserade jag en stund på förlåtelse i samband med den plats i kroppen där jag brukade ha ont. Bara detta gjorde att jag kände mig så mycket bättre så jag fick inspiration att skriva en sång…. (Ska se om jag kan spela in den) och efter det tände jag en massa ljus och lade mig i badkaret och njöt av det varma vattnet… sen blev det yoga och slutligen en god och bra frukost. Just nu känns livet bra.

Nu ringde även den musiker som jag spelar in en del med… så lägligt när jag just fått inspiration på musiken igen…

Kram till dej kära Gudinna .. i morse när jag låg i badet kände jag hur viktiga ni är alla ni fina som tittar in här och som skriver lite i kommentarer, det känns som jag har sällskap av er här..

Anne Solveig

torsdag 28 november 2013

Attitude Goddess!

Nu har jag gått här och schavat
hoppfullare
negativ tanke
.... i en alldeles för stor tröja i flera dagar. Jag har fokuserat på en del av kroppen som jag känt av och ju mer jag fokuserat ju värre har det blivit… sen har jag dessutom inbillat mig att det kommer bli ännu värre m.m. J…  Ja jag brukar ta ut svängarna rejält när det gäller att oroa mig. Vet inte om det är fler som känner igen sig i det.

Men nu är det nog!
Imorse ställde jag mig upp och kände efter hur min kropp beter sig när jag tänker negativa tankar… och den ser inte glad ut då. Huvudet hänger och axlarna ser hopsjunkna ut. Sen kollade jag hur den ser ut när jag tänker hoppfulla tankar om att det kanske kommer gå bra m.m… Då såg den mycket bättre ut och huvudet och hela kroppen reste sig till upprätt läge. Slutligen kände jag efter hur det skulle kännas om jag tänkte på att jag hade lyckats med det jag vill och att jag är mycket positiv och glad. DÅ hände det något… kroppen riktigt sträckte ut sig och jag kom upp helt och fullt, halsen blev längre och brösten kom fram lite mer och det blev lättare att andas och hela jag sträckte på mig.
Positiv lycklig

Kroppen påverkar även våra känslor
Nu är det ju så att har jag insett att det är inte bara så att våra känslor påverkar kroppen. Utan vår kroppshållning påverkar också våra känslor och vår attityd till livet. Så jag började gå runt i lägenheten med min nya kroppshållning och min positiva känsla och plötsligt så gick det inte längre att ha den där stora bylsiga tröjan…

Jag kom på att jag är ju faktiskt KVINNA!
Dessutom Gudinna J  och varför inte ta på mig den fina röda klänningen som hänger i garderoben och väntar på att användas vid ett speciellt tillfälle. Sagt och gjort på med klänningen och vad hände då… Jo jag kände mig vacker och plötsligt sträckte jag på mig automatiskt… Jag glömde bort ev krämpor och de kändes inte så viktiga längre .

En Gudinna vill synas och bjuda på sina gåvor
Dessutom hade jag just fått ett bra erbjudande som jag ändå var tveksam inför, om annons i en tidning till ett bra pris samt att jag hade varit klok nog att be om en liten extra förmån....som kändes bra… och NU kändes det Jaaa, Klart att jag ska berätta om min Gudinneretreat… så fler kvinnor får veta att den finns… Med den nya hållningen, den nya känslan och den röda klänningen så kändes det bara självklart… Medan mitt gamla jag som hade lite ont och gick med nedhängt huvud och en bylsig tröja, hon hade nog inte tyckt det var nån idé med en annons och att lägga pengar på det :)

Så kära syster
Med dessa rader vill jag inspirera dej att sträcka på dej och att lägga märke hur du går och rör dig när du mår riktigt bra… och sen intar du det sättet att vara och röra på dej jämt, ja nästan i alla fall… och vänjer dej vid att vara just på det sättet även om det känns främmande till att börja med...  Jag har provat lite mer idag och det kändes mycket bra.... och du kommer säkert märka med att det förändrar sitt sätt att må… att du bli mer glad och trygg och säker i dej själv .. samt andas lättare och därmed bli friskare.... och sen tar du på din fina klänning även om du bara är hemma med dej själv i vardagen....och njuter av att vara du.

Ps det gula är ju mobilen ajg fotar med men det ser du nog.. för självklart har jag en gul mobil :) 

Kram från Anne Solveig.

tisdag 26 november 2013

Alla Kvinnor borde ha sin egen Hälso-ängel!

Ett underbart besök hos min Hälso-Ängel

Idag är jag glad och tacksam för jag har varit hos min "hälso-ängel" Anita... Du och jag är värdefulla och vi behöver ta hand om oss då och då. Ju äldre vi blir ju mer viktigt är det att ta hand om oss och tänka på vår hälsa så vi kan fortsätta vara friska och vitala så länge vi lever... Det är så mycket jag vill uträtta i livet ännu och det är så skönt att vara i en kropp som är vid fullkomlig hälsa och som är mjuk och rörlig.

Därmed har jag varit lite ledsen en tid
... då min kropp har sagt ifrån och jag har haft några symptom som jag oroat mig över att det inte ska bli bra m.m. Men nu idag när jag var hos Anita så förstod jag ännu mer vad det handlade om och vad jag kan göra nu för att bli helt bra igen och det kändes så lugnande och befriande...

Vi är värdefulla och vi är värda att ta hand om oss.
Det är så lätt att låta tusen andra saker gå före oss själva och vårt eget välmående, men det är så viktigt att ge sig tid att värna om sig själv och sin kropp. Jag önskar att varje kvinna hade en så kunnig, underbar och kärleksfull hälsoguide att gå till som Anita är. Att bara komma in i hennes mysiga besöksrum med tända ljus och vatten som porlar samt skön avslappnande musik... det är såå skööönt. Anita har mycket kunskap och många olika verktyg när hon arbetar... Så först kollade hon upp mina meridianer med en speciell apparat....och kunde se ganska snart var det inte var flöde.  Anita förklarade att om meridianerna är i balans då är vi friska för då flödar energin som den ska... Sen fick jag djup helande massage både av Anitas händer och av en speciell apparat. Anita testade även vilka näringspreparat och mediciner jag kunde behöva.

Fika med mina vänner
Eftersom jag även är vän med Anita och hennes man så blev jag sedan bjuden på te och en underbar gotlandskaka. Så mysigt att sitta i deras fina lilla hus och fika och samtala om djupare tankar. Anitas man är dessutom medial så även han tonade in sig på mina symptom och sa en del saker som kändes sant och mycket lugnande. Som avslutning fick jag skön healing... När jag gick därifrån kände jag mig trygg, avslappnad och fylld med ny tillförsikt...

Kroppen har en enorm läkningskraft
Så lätt det är att tänka att det är något stort fel eller något som är obotligt när vi är sjuka. När kroppen egentligen bara säger till för att vi behöver lära oss något viktigt.. för att vi kanske hamnat ur balans, stressat, oroat oss inte fått tillräcklig näring m.m. vissa saker kan ju även handla om fel arbetsställning m.m. Men det allra mesta är ju obalanser som kan rättas till och det är en så skön och bra tanke att utgå från som tyvärr inte alltid de vanliga läkarna har.

Du är värd en bra hälsoguide
Om du inte redan har en hälsoguide du har förtroende för... Leta upp en så du vet vem du ska gå till. Det kan vara fint att  kolla upp hälsoläget även om du mår ganska bra... så du kan förebygga och fortsätta att hålla dig frisk. Idag finns det ju så många duktiga alternativterapeuter med. Jag försöker också alltid lista ut de inre orsakerna så jag kan ta till mig kroppens budskap... och jag tror jag vet det nu.   (Lise Bourbeau:s bok: "Kroppen talar till dig" är mycket bra och även Louise L Hays guide i boken "Du kan hela ditt liv" men den är inte lika omfattande) men ofta kan det ändå vara bra, som Anita säger att arbeta med helande på flera olika plan.

Ha det nu riktigt gott och ta hand om dej!
Kram Anne Solveig

tisdag 19 november 2013

En Tidning på besök hemma hos oss!

De senaste veckorna har jag ägnat mycket tid åt vårt hem!
Ja jag hade planerat redan i somras att jag skulle rensa och få fint i mitt hem. Skrev även blogginlägg om detta... men sen är det ju inte alltid så att jag fullföljer alla mina goda intentioner. Som tur är hjälper Universum och livet till. Så i början av hösten fick vi en förfrågan från en välkänd tidning som ville komma och göra ett reportage om vår verksamhet och vårt boende!!

Min första reaktion var ... Oj!! 
.... nu måste vi styla om vårt hem och göra det riktigt fint som i alla de där inredningstidningarna... Det var nästan som jag kände att vårt hem inte platsade som det var. Sen kände jag att jag vill i alla fall ta tag i och fixa till en del av de där grejerna som jag ändå hade tänkt ändra i mitt hem... Jag insåg att jag kunde använda den här tidningen som en inspiration och anledning att fullfölja min vision om att städa ur och skapa mitt hem så som jag vill ha det lite mer.

Jag är nöjd och stolt över det hem vi har...
...insåg jag efter hand.... Vi har en blandning av saker vi fått, ärvt... nytt och gammalt, second hand, Ikea och annat vi har hittat lite här och var... möbler och prylar vi trivs med helt enkelt och en blandning av vad som är funktionellt, till ett okey pris, bekvämt, vackert eller mysigt...

Vi har ju i grunden ett helt underbart hem!
... restaurerat i gammal stil....med vackra tapeter, öppna spisar eller kaminer i varje rum, t.om i köket... gamla trägolv, bjälkar i taket, gamla fönster, en del handblåst glas.... så hur det än ser ut så finns det mycket vackert att fota.... Men det kan också kännas som att det förpliktigar till att vi borde ha möbler i precis samma stil .... Sen är det inte så att det alltid är en fördel med det gamla.. Jag vet inte hur många stickor jag fått i fötterna t.ex genom vårt trägolv som inte heller är så lätt att hålla rent. Jag förstår också alla de husmödrar som på 70-talet lät någon spika över masonit över träsponten för att få en plan yta som kunde hållas ren.

Nu när vi städat och ändrat om lite så trivs jag ännu mer...
Det lustiga är att när jag väl satt igång med detta så tycker jag det är kuuul.. Jag ser mer och mer detaljer.. jag flyttar runt kuddar.. ändrar lite på tavlorna, bytte ut en gardin och känner mig nu ännu mer nöjd i vårt hem. Ja kanske blir jag mer intresserad av heminredning på kuppen.

Även min man hängde på
...han tyckte jag har varit lite överdriven med att fixa inför tidningsbesöket men han har fått inspiration och nu i helgen har han fixat en massa saker med som behövde göras... Jag tror att ingen av oss har gett så mycket fokus till vårt hem förut... för det har funnits så mycket annat att göra i verksamheten. Men när vi nu avsatte speciell tid till det några dagar.. då blev det kul.

Vi har gjort det mesta för vår egen skull
Det mesta vi har gjort har vi inte gjort för tidningens skull utan för oss själva... men tidningen gav oss anledning och inspiration... När vi väl satte igång så gick det sen av bara farten...

Så Kära tidning som jag ska avslöja senare vilken den är
Jag är så tacksam för att jag nu har ett mycket välstädat hem
Putsade fönster, tvättade gardiner, tvättade mattor.
För att jag har städat bort en massa prylar och även ett stort skåp
För att jag har nya rosa gardiner i vardagsrummet, nya kuddar och dukar
För att jag hittade de där mattorna på vinden som mössen börjat äta på 
För att jag äntligen tog fram och satte upp den vackra gamla klockan som legat på vinden.

Så oavsett vad som kommer med i reportaget så är vi så nöjda över vårt fräscha hem. Vilken skillnad det är när vi städar ur.. det är som det går lättare att andas och att tänka klart... Härligt att vakna på morgonen.

Lite senare...
Nu har de varit här... hela dagen... en trevlig kvinnlig journalist och manlig fotograf... och vår fina medhjälperska Marina bakade gott bröd och Mundekullas vegetariska lasagne samt en god äppelpaj...


Mundekullabrödet som Marina har infört och bakade såååå gott!!

...och så här goda mackor blev det... mmmm..

och så¨äppelpaj med glass i skymningen...

och Nuuuu Äntligen.... har jag satt mig tillrätta och njutit en stund i min favoritfåtölj-hörna i mitt vackra gula rum och tänt en brasa och bara vilat...  och vilken tidning det är...  gissa ..................................................
Jo jag kan avslöja att det är tidningen "Lantliv"och att artikeln beräknas komma i februari eller mars.

 Min favorithörna...med sköna fårskinnsstolen... 


Ha en fin dag... och ett bra knep att få städat är att bjuda in en tidning i hemmet :)
Kram Anne Solveig

torsdag 14 november 2013

Din feminina aspekt vaknar !

"Your feminine aspect is awakening
Feel the Goddess energy inside you
She seeks acknowledgement
and validation"

(budskapet på ett kort jag drog i morse, kanske är det till dej med.
Jag tror att den feminina aspekten vaknar mer och mer i oss alla nu )

Gudinnan väcks mer och mer till liv.
Just nu kändes det som dessa rader väckte en känsla av att vad härligt att få vila i det mjuka och feminina, kvinnliga... att få njuta av Gudinnan inom mig ännu mer. När jag nu tillbringar en hel del tid i min lilla lägenhet så har jag ju mycket tid att bara fokusera på mig.. lyssna inåt...  meditera... njuta av ett varmt bad.... njuta av frukost i lugn och ro... ja även att umgås med kvinnliga vänner. Det känns som min inre Gudinna mår så bra av det och väcks till liv ännu mer .. blir mjukare, kvinnligare, sensuellare och mer strålande.

Äntligen får hon komma fram och vara den hon är...
Hon längtar efter nya kläder som hon verkligen trivs i och tycker om... samt att håret ska växa ut så hon kan ha lite olika frisyrer... Samt inte minst har hon nu tid att verkligen fokusera på de budskap hon känner vill komma fram genom skrivandet ... Hon har tid och utrymme att vara en kanal för den stora Gudinnan. Visst kan vi vara det var vi än befinner oss... men jag märker att när jag har tid och rymd att lyssna inåt i då är jag mer i kontakt med mig själv på ett djupare plan och kan därmed ge från en djupare källa.

Vad längtar din inre Gudinna efter ?
Kanske egen tid när du får tid och rymd att känna efter... Då kan det vara bra att ge dig iväg lite på egen hand till en plats där du kan tänka fritt... och där du hinner i kapp dej själv... för Gudinnan inom väntar ibland med att förmedla de där viktiga budskapen till vi verkligen är där och lyssnar.... har du möjlighet så är det ju bra med flera dagar... men även om du bara kan ge dig själv en timme så kan den timmen vara så värdefull.

Ha en underbar dag.
KRAM Anne Solveig 


Från mitt Gudinnealtare i Gudinnetemplet i Mundekulla

onsdag 13 november 2013

Gudinnan i närvaron med en clementin!

Gudinnan i en Clementin

Idag när jag skalade en clementin, var jag närvarande
därmed kunde jag njuuuta av den helt och fullt
Den var vacker att se på, enkel att skala
och dessutom så saftig och goood
Även magen jublade och blev glad
när clementinen slank ner med fullkomlig närvaro

Jag insåg plötsligt att clementinen var Gud/Gudinnan
Att hon fanns där så närvarande i denna lilla clemetin

Jag tänkte på alla gånger jag ätit en clementin i farten 
och inte varit där utan haft ett "viktigare" mål i sikte
Alla gånger jag knappt tittat, smakat eller njutit av clementinen

Men nu var vi där helt och fullt närvarande 
med varandra, jag och clementinen
Ja kanske clementinen alltid varit närvarande
men genom min närvaro kunde den ännu mer fylla sitt syfte

Kanske är det så att även tingen blir lyckliga 
när vi är helt och fullt närvarande med dem.



















Ps. Titta in i Gudinnerummet i facebook.
Just nu pågår en underbar diskussion där om Bröst och Bh
.. varmt välkommen att ta del av den!
klicka här. 



måndag 11 november 2013

Att följa det inre ljuset!

"att vara vaksam på det där lilla ljuset 
och låta det leda mig genom allt det andra som lockar... "

Jag vill följa det inre ljuset 
...som säger.... kom den här vägen... Jag märker hur mycket distraktioner det finns även om jag just nu sitter i en liten lägenhet och har hur mycket tid som helst till det som verkligen känns viktigt och meningsfullt.... Det är som om jag går på en liten smal stig och vid sidan av stigen finns det en massa saker som lockar men som egentligen inte ger mig så mycket...Det kan vara TV-program som inte känns helt meningsfulla ... eller spendera för mycket tid i facebook... (en viss tid känns kul och meningsfullt) eller event som erbjuds som inte känns helt rätt..... m.m. Igår kväll insåg jag att om jag ska använda den här lägenheten nu till det syfte jag känner den är ämnad för... nämligen att skriva och dela med mig från en djupare kärna... då behöver jag vara vaksam på det där lilla ljuset och låta det leda mig genom allt det andra som lockar...

Jag vill låta Gudinnans ljus lysa genom mig
Den närmaste tiden ska jag därmed fokusera .... på att vara vaksam på det inre ljuset och känna efter vart det vill leda mig... i tillit till att allt då blir till det bästa för både mig och alla andra. Det får vägleda mej till de tv-program det finns ett ljus i... när det är meningsfullt och bra att titta in i facebook, när jag ska träffa vänner och vilka det är läge att träffa nu.. och inte minst....När jag helt enkelt ska fokusera på att skriva eller uttrycka mig på andra sätt som det lilla ljuset vägleder mig i.. Därmed får jag en massa tid nu till att utföra det jag djupast vill ... och till att låta Gudinnans ljus lysa genom mej...



Kanske du med kan känna det där lilla ljuset, eller glädjen eller hur det nu känns för dig... kanske du med vill prova att låta det leda dej en tid och se vad som händer... Jag märker i alla fall att jag känner mig mycket mer nöjd med min dag när jag har lyssnat och följt det som kändes rätt där inuti.

KRAM Anne Solveig

söndag 10 november 2013

Att välkomna förändringar!

Nu har det äntligen skett!
De flesta som känner mig och även en del av er här i Gudinnerummet, vet nog att jag en längre tid längtat efter att ge mig själv tid till att skriva. Jag har också insett att jag behöver en annan plats än Mundekulla en period för att fokusera på skrivandet och kunna koncentrera mig. Jag har verkligen suttit i timtal och kollat på nätet på lägenheter och hus och alla slags boenden men inte hittat något som känns bra.

Jag har det ju så bra i Mundekulla
När man har det så bra och har ett så gott boende som i Mundekulla med ett trevligt, soligt ljust och varmt rum med öppen spis och fönster åt tre väderstreck samt gamla trägolv... mycket trivsamt och dessutom sällskap av en underbar man.. Ja då är det ju inte så lätt att slita sig och det är inte så lätt att hitta ett boende som känns fint och bra i jämförelse med det jag redan har.

Så jag hade just landat i Mundekulla
och känt att jag behöver inget extraboende just nu utan jag trivs där. Just då händer det... Min väninna erbjuder mig att en längre period på hyra hennes mysiga lilla vindslägenhet i Kalmar. Jag har tidigare lånat den lite då och då och jag trivs verkligen så bra här... Det är lugnt läge med ca 5 min gångväg från centrum och på tredje våningen. Åt det ena hållet där jag sitter nu ser jag ut över hustaken och de vackra tornen på kyrkan som ligger vid torget och åt det andra hållet ser jag Kalmarsund och kan skymta Öland som jag älskar på andra sidan...

Allt sker i rätt tid
Jag inser mer och mer att allt sker just när det ska och på ett ännu bättre sätt än vi tänkt oss... Det här är ett perfekt sätt för mig nu att prova mig fram när det gäller om jag har behov av ett extraboende eller om det bara ska vara en kort period för att skriva just nu. Dessutom finns det precis lagom med möbler och prylar här men jag kan ändå inreda det lite personligt.... så allt skedde så där enkelt och lätt... och skulle jag vilja så finns kanske möjligheten att hyra en ännu längre period.

Den här fina lilla stranden ligger precis i närheten.. strax utanför huset

Det hemvanda känns tryggt och bekvämt
Jag märker dock hur en del av mig ändå vill vara kvar i det gamla och trygga och vara hemma i Mundekulla ... för att det är invant och tryggt och för att det är mysigt att ha Peter där som sällskap. Men det är ju alltid mycket att tänka på där som rör verksamheten och därmed blir det inte så mycket tid till egna kreativa projekt....Jag har en djup längtan att få uttrycka det som finns inom mig i form av skrivande, musik och målande. Så en annan del av mig känner verkligen hur underbart det är med egen tid och utrymme att vara med mig själv i min egen energi... och dessutom vill jag ju skriva klart boken som jag påbörjat ..ja nu är det nog två böcker som väntar.

Min Njutningsfyllda sköööna Söndag
I morse när jag vaknade i den lilla lägenheten låg jag kvar länge i sängen och kände efter vad jag ville göra idag... Kände att det här ska bli min dag att njuta av och kunna bara ha fokus på mig och det jag vill..... Meditera lite, kolla på Söndagsmorgon på Tv... ta ett långt, varmt och skönt bad .... det gjorde jag och i badet väcktes nya tankar och idéer som knyter an till boken och till mitt Kvinno-Gudinneengagemang...

I eftermiddag ska jag yoga
med en underbar men utmanande Yoga DVD med Gurumukh och Snatam Kaur... och sen ska jag bara sitta i soffan och fika, kanske ringa en väninna och prata lite.. och så lite försiktigt kika in på det jag redan skrivit och landa i den energin igen.

 Det är ett mysigt område med äldre bebyggelse

Det är bekvämt att vara kvar i det gamla och trygga
...även när det inte är helt perfekt... Igår var Peter här och sov över och det var nära att jag följde med honom hem igen för det kändes tryggt och mysigt...... men jag valde sen att stanna ändå och det känns helt rätt just nu... Jag älskar den rymd och utrymme att tänka nya tankar som jag kan känna här... och det fokus jag kan ha då det räcker att fokusera på en sak i sänder... Jo det känns verkligen så rätt och jag är djupt tacksam för att lägenheten kom just nu dessa lite mörkare och lugnare månader då det finns mycket tid och utrymme att skriva. Men visst kommer jag även att vara i Mundekulla en hel del... Det känns som en underbar kombination just nu med att delvis vara nära staden och ta del av allt som finns här.. men att sen kunna åka ut till lugnet på landet och njuta av det...

Viktigt att våga förändring
Så även om det känns tryggt och hemvant med det gamla... och det kan ju gälla både relationer, bostad, vänner, arbete m.m. så tror jag att vi behöver våga förändra ibland... Det finns ju många som är kvar i  destruktiva situationer för att de ändå känner sig trygga och vana vid det.. och de flesta av oss är kvar i destruktiva förhållande till oss själva... med negativa begränsande tankar m.m och det kan också kännas tryggt och bekvämt...  Men det fina är också att när vi lämnar det hemvanda och trygga så kan vi få distans till det och se vad som behöver förändras... Vi kan också uppskatta ännu mer det vi har.. Jag har redan börjat uppskatta både Peter och Mundekulla ännu mer när jag har lite avstånd.

Välkommen att följa med på en resa till inre förändring.
Jag är även här i den här lilla lägenheten för att skapa en del förändringar inom mig .. Det är även det som min bok kommer att handla om.. jag skriver den till mig själv främst men även till alla kvinnor som behöver stärkas och inspireras till att vara dem de är fullt ut och leva det liv de är ämnade till... Jag har märkt att det alltid är fint och bra att dela vår resa till att vara ännu mer dem vi är,  med varandra...  Därmed kommer jag dela med mig här i bloggen och bjuda in dej på den resan med om du vill...

Ha nu en underbar Söndag...
Njut och ta hand om dej...

Varm kram Anne Solveig


lördag 9 november 2013

Att Kärleksfullt sätta gränser!

"det vi får igen är så mycket mer, nämligen självrespekt, 
kvalitetstid och möjlighet att använda får tid på ett mer konstruktivt sätt.."

Att kunna säga Nej!
Den senaste tiden har jag börjat vara lite mer ärlig med det jag vill eller inte vill... Jag tänker att de som verkligen är mina vänner kan ta det och de andra ... jaaaa de kanske ändå inte var helt nära vänner... Visst är det bra att kunna säga nej och sätta gränser på ett kärleksfullt sätt t.ex -  Varmt tack för inbjudan, jag kan tyvärr inte komma men önskar dig stort lycka till... eller ännu mer ärligt:  Just nu känner jag inte att jag kan vara med på det du bjuder in mig på för jag har så mycket behov av att bara vara med mig själv och vila...

Vi vinner Självrespekt och kvalitetstid
Jag har skrivit om det förut men det känns så viktigt så jag tar upp det igen för det är viktigt för mig i mitt eget liv en period nu känner jag när jag vill vara lite mer eremit och främst ge tid till djupa och nära möten. ... Vill vi verkligen lyssna och följa vår egen sanna väg och ge från vårt djupaste sanna jag, då behöver vi kunna säga NEJ och sätta gränser... och vi behöver vara beredda på och acceptera att andra kan bli besvikna utan att ta det personligt eller känna skuld... och vi kan behöva träna oss på detta.... Men det vi får igen är så mycket mer, nämligen självrespekt, kvalitetstid och möjlighet att använda får tid på ett mer konstruktivt sätt.. samt kanske även nya vänner som vi har mer gemensamt med eller som förstår och respekterar det vi känner.


Ha en fin helg och jag skriver nog lite mer Söndagsinspiration imorgon... för det blåser nya vindar och jag har lite att berätta. KRAM till er. Anne Solveig.